DIN CICLUL "ACEI FĂŢARNICI CARE NE ŢIN LECŢII": Mesajul bancherului Lucian Isar este clar: "Să nu aveţi încredere în bănci!"

MIHAI ANTONESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 octombrie 2016

Lucian Isar (Sursa foto: Facebook)

Lucian Isar (Sursa foto: Facebook)

Soţul Alinei Gorghiu nu numai că-şi păstrează banii la saltea, dar şi concurează sistemul bancar, împrumutând bani oamenilor

Institutul Naţional de Statistică a publicat, vineri, un studiu care certifică, din nou, aberantele paradoxuri ale economiei româneşti. Salariul bugetarului mediu este cu 284 lei mai mare decât media pe economie, în vreme ce veniturile angajatului mijlociu din sectorul privat este cu 118 lei sub medie. Diferenţa este de 402 lei în favoarea angajatului la stat, la nivelul anului 2014. La timpul lor, statisticile relative anilor 2015 şi 2016 vor arăta, fără îndoială, discrepanţe în creştere. Bugetarii sunt sindicalizaţi, au contracte colective şi, nu în ultimul rând, sunt beneficiari colaterali ai creşterilor salariale decise de şefii lor în propriul interes.

Faptul că "privaţii" mai lucrează pe salarii de la buget e pozitiv. Aşa mai aflăm şi noi ce averi au strâns marii profesionişti, din declaraţiile de bunăstare şi interese, obligatorii prin lege.

Isar - discret, notoriu prin alianţă

Lucian Isar a devenit notoriu prin două realizări memorabile: duşmănia cu Mugur Isărescu şi căsătoria cu Alina Gorghiu. Isar a absolvit Academia de Studii Economice, Colegiul Naţional de Apărare, Academia Naţională de Informaţii şi cursuri de specializare la University of Chicago Booth School of Economics, Harvard Business School şi University of Oxford.

A lucrat la Citibank, Bancpost, Banca Feroviară, Tarom, Banca Naţională, a fost ministru delegat, a făcut parte din board-ul Transelectrica.

Când a îndeplinit sarcini de răspundere în sector public, a trebuit să completeze declaraţii de avere. Acum nu mai îndeplineşte, dar e însurat cu doamna Gorghiu care este obligată să-şi declare averea şi interesele, inclusiv pe cele ale soţului. Aşa că putem lua act în mod public de cât de avut e Lucian Isar, ce face cu banii şi unde îi ţine, ce datorii are şi ce i se datorează. Isar e destul de procopsit, lucru pe care nu i-l putem reproşa, la câtă şcoală a făcut şi pe la câte bănci a ocupat funcţii importante şi foarte bine remunerate.

Deşi n-a fost tocmai mână strânsă - Lucian Isar a aruncat o groază de bănet pe un Aston Martin, pe un Audi Q7, pe case, ceasuri şi bijuterii -, a reuşit şi să pună ceva deoparte, să economisească nişte bani tare frumoşi. Dar să aruncăm un ochi expert asupra conturilor bancare ale bancherului Lucian Isar...

Conturi cu zero lei, zero euro, zero dolari, sute de mii sub saltea!

Domnul finanţist are la Bancpost trei conturi, în lei, euro şi dolari americani. Toate conţin aceeaşi sumă - 0 (zero). Lucian Isar deţine tot zero lei şi zero euro, în conturile personale deschise la Banca Feroviară. Mai are un libret CEC, din 1992, care atestă posesia sumei de 102 lei.

Lucian Isar are bani: 480.000 lei, 395.000 euro, 139.000 dolari şi 84.500 lire sterline. Aceşti bani sunt deţinuţi cash, lichid, peşin - aşa cum a declarat domnia sa şi aşa cum a declarat şi soţia domniei sale, Alina Gorghiu, parlamentar şi preşedinte de partid (cifrele de faţă sunt cele care reies din cea mai recentă dintre declaraţii, cea din 13 mai 2016, depusă la Cameră de Alina Gorghiu-Isar). Considerând pregătirea juridică a celor doi soţi, suntem convinşi că aceştia au apreciat la justă gravitate consecinţele civile, administrative şi penale ale unui posibil fals în declaraţii, de unde rezultă încrederea noastră fermă în acurateţea celor declarate.

E interesant cum un bancher de carieră, aspirant la funcţia supremă în BNR, conform presei, nu are suficientă încredere în nici una din băncile autorizate de Banca Naţională, cum nu lasă nici măcar un leu, un cent sau un penny în conturile deschise, cum preferă salteaua, sacoşa, valiza cu bancnote, cum preferă să înfrunte hoţii, incendiile şi alte pericole decât să aibă câtuşi de puţin încredere în bancheri!

Acuma, o şti el ce ştie...

Să nu mă înţelegeţi greşit, n-am nimic împotriva cash-ului, ba chiar sunt un împătimit susţinător al libertăţii cetăţeanului de a deţine şi utiliza, fără restricţii, bani lichizi!

Dar Alina Gorghiu e un politician important, conduce un partid, sprijină şi votează legi în Parlamentul României! Politicienii au restrâns şi vor să restrângă în continuare libertatea de a cumpăra, vinde şi închiria în bani peşin. S-au fixat limite legale clare pentru plăţile cu cash. Se recomandă folosirea băncilor, plata cu cardul, plăţile electronice sau prin transfer bancar. Statul doreşte o maximă transparenţă a plăţilor şi încasărilor, o eradicare totală a evaziunii fiscale, un control deplin asupra banilor care ar putea stipendia terorismul şi crima organizată, asupra veniturilor ilicite şi câştigurilor rezultate din activităţi criminale.

Pe de altă parte, un bancher, un finanţist, ştie că banii nu trebuie să stea, că menirea lor este de a circula necontenit, în caz contrar economia având de suferit.

Vrea Lucian Isar să sufere economia? Vrea, oare, într-un mod mărunt, meschin, să lovească în ea, cu mijloacele pe care le are?

Acuma, cunoscând aportul său la atacul asupra leului, în 2008 (de unde se trage şi conflictul cu guvernatorul Isărescu), nu-l putem suspecta pe domnul Isar de patriotism exagerat...

Cert este că mare parte din banii lui Lucian Isar stau. Sumele menţionate mai sus, precum şi alte sume destul de serioase, aflate la fosta sa soţie şi datorate ca sultă. Dar nu toţi banii domniei sale zac pe sub saltele...

Lucian Isar, conform declaraţii, a împrumutat unor persoane particulare mari sume de bani: 150.000 USD lui Aurelian Amurăriţei, 120.000 euro Anamariei Stroie, 90.000 euro lui Mihai Muntean, cel mai târziu în anul 2011.

În 2016, Aurelian Amurăriţei şi Anamaria Stroie încă n-au achitat datoriile, nici în întreg, nici în parte.

Cine sunt cei care s-au împrumutat de la persoana fizică Lucian Isar? Am cercetat şi am aflat...

Aurelian Amurăriţei locuieşte în Florida, după o lungă carieră în media - Realitatea Caţavencu (manager de proiect), Adevărul (director general), Ringier (director de publicitate), Cotidianul (publisher).

Anamaria Stroie este soţia şi asociata lui Silviu Stroie. Împreună, cei doi au lucrat la, au deţinut sau deţin importante afaceri în domeniul IT. Computer Games, Computer Games Online SRL, PGL.

Mihai Muntean este director de vânzări la NN - fosta ING Asigurări de viaţă.

Banii nu sunt împrumutaţi de Isar cu dobândă, cel puţin nu oficial, veniturile rezultate astfel ar fi trebuit trecute în declaraţiile de avere.

Dacă Alina Gorghiu a împrumutat, dezinteresat, PNL şi propriul său cabinet de avocat, lucru explicabil şi plauzibil, Lucian Isar pare a fi dorit să ajute prosperi oameni de afaceri şi rentieri retraşi din activitate.

E interesant că Isar a contractat nişte leasinguri pentru a cumpăra maşini foarte scumpe, deşi avea economii lichide să le ia cu bani în mână, putând negocia astfel şi importante discounturi. Leasingul auto e un credit scump, cu dobândă, comisioane, costuri de administrare, asigurare, sume care să compenseze riscul şi deprecierea abruptă a valorii automobilului. După un an-doi, beneficiarul unui leasing nu va fi achitat nimic din principal, adică din costul maşinii, ci doar angarale!

De ce preferă cineva care are banii să-i ţină la saltea sau într-o casetă de valori, unde aceşti bani nu produc nimic, dar, în schimb, contractează împrumuturi cu dobânzi canibalice? De ce vrea cu tot dinadinsul un bancher, om de meserie, să înregistreze pierderi financiare lună de lună?

P.S.

Când am publicat în ziarul "Puterea" un material ostil lui Mugur Isărescu, Lucian Isar l-a preluat, share-uit, popularizat cât a putut, folosindu-l în scopurile sale personale în lupta împotriva Guvernatorului. Ba chiar a acreditat tacit ideea că el s-ar afla undeva, cumva, la baza publicării acelui articol. Îl invit să binevoiască să împrăştie şi textul de faţă, dacă îmi admiră stilul şi e preocupat de tematica operei mele gazetăreşti...

Opinia Cititorului ( 82 )

  1. Sunt expuse chestiuni simple pe care le infloresc altii. Posibil ca banii din declaratia de avere sa fie bani negrii neincasati inca. Ps. Daca banii exista cash, posibil ca viitorul atac asupra leului sa vina din sufrageria cuplului Isar-Gorghiu.

    Genial ! Astia din zona PNL au o tendinta de a se juca cu banii intr-un mod fff suspect. Sa nu uitam cazul numitului Zamfir Daniel-Catalin, care a luat un "credit" de la un offshore a carui singura activitate economica fusese imprumutarea sus-numitului.

    1. ... si au mai si dat-o in populisme desantate in ultima vreme, de zici ca-s PCR in 1924, cind a intrat in ilegalitate! Da' Zamfir se va mintui, am avut placerea s-o cunosc pe Oana Stancu, cred ca omul si-a platit deja toate pacatele si are si un usor avans...

      De ce? Ca nu si-a luat o balamută bună doar de stat non-stop lângă oala cu dulceață?

      Folosofia asta vine dinspre berărie. 

    Sincer, n-am inteles articolul.

    Adica, intelesul, nu cuvintele si frazele. 

    Daca Lucian Isar nu ne-ar fi acordat interviul pe care l-am publicat ieri, atunci articolul asta ce rost ar fi avut?  

    Dar, interviul punea mai multe probleme care mi s-au parut explozive - ce legatura au ele cu avutia lui Isar si cum si-o gospodareste el? 

    Eu insumi imi tin banii cash si la Trezorerie, de ce ar fi asta "nepatriotic"?! 

    Este mai patriotic sa-mi fie furati de vreo banca, daca ajunge pe buza falimentului? 

    Sergiu Oprescu, presedintele ARB, asta sugereaza ca se va intimpla, daca trece Legea conversiei la curs istoric a creditelor in franci elvetieni.  

    Este adevarat ca si Mugur Isarescu a spus ca Legea darii in plata genereaza risc sistemic (apropo, n-am priceput cum de nu s-au golit conturile bancare, dupa declaratia aceea - ore nimeni nu-l mai crede pe Guvernator?!) 

    Declaratia lui Oprescu este de aceeasi natura. 

    Deci? 

    Care-i intelesul articolului? 

    Interviul de ieri se incheie cu negatia lui neta ca ar urmari sa ocupe un loc in conducerea BNR; de ce mai reia acest articol de azi zvonurile din presa ca "aspira la funcţia supremă în BNR"? 

    Avem o sursa de prima mina - BURSA - care relateaza declaratia cea mai recenta a lui Isar, insusi. 

    Dincolo de suspiciunea ca ar fi nesincer, mai exista vreun alt temei sa-i fie ignorata declaratia din BURSA, ca si cind n-ar exista? 

    Toata prietenia, dar n-am inteles articolul.

    Nici in intregime, nici pe parti. 

    1. Inteleg ca redactorul sef a publicat articolul in numele libertatii de expresie, pentru care am ridicat un cult in Redactie si l-am consacrat si prin clauze contractuale concepute de mine insumi, chiar si contra mea.

      Dar, in normele interne care asigura libertatea ziaristului sa se exprime, este mentionata conditia ca opiniile sa fie sprijinite pe fapte si procesarea logica sa fie riguroasa, coerenta. 

      Exprima articolul de fata vreo opinie a autorului? 

      Ceea ce vad sint doar premise factuale, (iar, uneori, chiar distorsiuni speculative, cum sint consideratiile asupra motivatiei autoritatilor sa preseze la diminuarea cashului in tranzactii - combaterea evaziunii si a terorismului - ca si cind autorul n-ar cunoaste reversul medaliei si in nici un caz nu-mi inchipui ca autorul acesta nu-l cunoaste: controlul miscarii averilor, asa cum l-ar fi extins si Hitler, daca ar fi avut instrumentarul de acum, un sistem cu care stiu sigur ca autorul il considera inacceptabil). 

      Deci?

      Care este opinia explicita a acestui articol, ca sa poata fi invocata libertatea de expresie? 

      Ieri, am vazut un mesaj care afirma ca Lucian Isar face si spune totul, ca sa destabilizeze economia Romaniei, in favoarea rusilor.

      Nu am replicat mesajului, pentru ca neavind vreun argument, nici noima n-avea. 

      In primul rind ca noi ne destabilizam economia de 26 de ani, in favoarea tuturor natiunilor de pe planeta, inclusiv a rusilor. 

      In al doilea rind, nu il vad pe Isar mai eficient decit FMI si UE. 

      In al treilea rind, pe mine nu ma impresioneaza daca economia se destabilizeaza in favoarea rusilor, a nemtilor sau a americanilor, ci ma ingrijoreaza doar destabilizarea insasi. 

      Are acest articol vreo tainica legatura cu opinia asta cu rusii? 

      Ar fi, cit de cit, o circumstanta atenuanta, ca, sa zicem, ar corespunde unui impuls patriotic...rau inteles, dar patriotic.

      Eu sint apologetul intoarcerii la revelatiile Lydiei, nostalgicul pungutei cu doi bani, alter ego-ul lui Alexandr Ivanovici Koreiko, idolatrul portofelului, morlocul haznalelor cu galbini, acarianul din buricul casierei, cind vad bancnote, mi se umezesc pavlovian buricele degetelor, nimeni nu iubeste cashul ca mine! Iar ei, fanfaronii plasticului, robii digipassului, hipnotizatii fiscului, ereticii cu buzunarele interioare cusute din fabrica la costume deja lustruite in coate vor sa mi-l ia! Iar unul din tabara restrictictionatorilor abuzivi ai numerarului spune ca isi tine lovelele in stive palpabile si contemplabile! Un pion al sistemului bancar imi sugereaza ca ii e scirba de banci! Ca un bucatar care marturiseste ca el nu maninca ororile pe care le gateste... Ce e de inteles dincolo de ceea ce am scris? Ca, har Domnului, scriu absolut minunat si variat, in vastu-mi imperiu semantic, dar ermetic nu sint decit in lirica...

      Ce e cu porcaria asta din toate declaratiile de avere ale imbogatitilor sistemului? Toti au "ceasuri, bijuterii si opere de arta" evaluate la gramada, toti au sume neplauzibile imprumutate pe la unii... Esenta capitalismului e capitalul... Intr-o societate sanatoasa, oamenii nu se imprumuta la particulari, cu atit mai putin bogatii si intreprinzatorii... Exista banci. Ce bancher e ala, ce finantist, ce "analist economic" care manipuleaza lovelele ca Sile Camataru? Un ins care lucreaza la o banca dar n-are incredere in ea, care da cu nasul la BNR dar detesta institutia in esenta? Eu critic sistemul dar nu fac si nu voi face parte din el. N-o sa completez niciodata o declaratie de avere. Daca as completa, as lua-o in serios. N-am votat niciodata, n-am un ac pe numele meu, n-am avut niciodata cont personal in tara asta, n-am luat bani de la stat, nu folosesc servicii publice subventionate, nu platesc impozite si taxe, altele decit alea indirecte, nu beneficiez de nimic gratuit, public, gradinita, spital, alocatii, ni-mic. Pot sa fac pe moralistul cit pohtesc...

      Tocmai datorită cunoașterii sistemului din interior are motive întemeiate să plaseze zero lei, euro, dolari, lire și whatever în conturi bancare.

      A afirmat de o mie de ori că nu vizează poziții în BNR. 

      ... ca veganul care lucreaza la abator si demonstreaza in timpul liber impotriva macelarilor...

      Scuze pentru opinia transanta: esti doar nebun. Si periculos de speculativ. Am crezut asta de la primul articol scris in Bursa. Poate si ranchiunos.

      Make, apeleaza la maestrul The Brute si te va lamuri. Chiar daca pentru aceasta te va trimite, pe ocolite, pana hat la Chisinau.

      Scopul scuza mijloacele. 

      ... caracterizarea e destul de buna...

      Cash-leasing nonsens pt muritor de rand ca mine, cont 0!

      E inalt scolit Isar, bravo lui ca face bani cum face.

      Lasa-ne BURSA libera !!! 

      Nu stiu de ce imi trece prin cap bani negri.

      Asta chiar ca e culmea!

      Nene, eu am invatat BURSA sa fie libera! 

      Este ca si cind mi-ai cere sa las libera BURSA sa nu fie libera.

      Ptiu, drace, m-ai intors ca pe-o manusa! 

      Inseamna ca este si un sambure de adevar pe undeva.

    Apai domnule draga,dupa cum vad vrei sa arunci hotia bancilor in spinareapoliticului.E adevarat ca e plin de politicieni santajabili de bancheri.Se si vede dupa cum ii joaca pe degete podgorenul.Cititorii Bursa chiar nu sunt prosti.

    Si lasa-i familia lui Isar in pace.Daca ce spune el era minciuna,era DNA-ul pe capul lui.Dar pt ca e adevarat tace DNA si cetatenii suporta hotiile bancilor dirijate de isarescu. 

    1. Familia e compusa din minori, din gospodine, din maicuta batrina cu briul de lina... Cind nevasta e ditamai seful de partid istoric si artizan marcant al haosului legislativ, atunci nu mai apartine familiei care trebuie lasata in pace... Secundo... DNA, sau succesorul evolutiv se va baga cind va fi cazul. Justitia moderna e strict determinata de conjunctura. Tertio... Pe Isarescu il combat agresiv din '90, poate ati remarcat cit de cit... Dar, eu, cind il injur, nu citez din Lucian Isar ca sa imi justific tezele...

      Poare sa fie sotia lui si H Clinton din monent ce spune adevaruri documentate despre hotii si jonglerii financiare voi,postaci bancari mai soto voce.

      Voi cu toate neamurile din Draganesti. 

      Iarăși răspândim afirmații de la berărie. S-a căsătorit cu Gheorghiu recent, nu s-a născut căsătorit cu ea. Bagă la treabă niște neuroni.

      E cam ca la Clintoni...

      Se pare ca stiti bine cutumele si nuantele de berarie, e a doua para cind faceti referire...

      Domnii de la berarie sunt destul de previzibili. De asta zic.

    Hahaha, pai nea Isar asta a lucrat la City, adica a fost coleg de bancuta cu doamna Cristoforidisss A. care lupta sa i se converteasca creditul.

    Vezi Doamne ea s-a imprumutat cu dobanda redusa de la City in CHF ca era cursul bun dar domnul Isar a pacalit-o cand i-a aprobat cererea de credit. Acum amandoi lupta impotriva celor care le-au permis sa ia si sa aprobe creditul lor, hahaha :-) 

    Nu-i o tara minunata Romania asta? 

    1. Si Citi nici macar nu-i banca romaneasca, are minima treaba cu Isarescu... Nu i-am cainat niciodata pe aia care au imprumutat ca gheseft late letone, coroane estoniene, krugerranzi sau dinari, si dupa aia s-au tavalit pe jos din frustrare valutara... Da' nici carnavalul asta de valute care circula in paralel pe piata, ca-ntr-un port berber, nu pot sa-l accept... Si e principalul motiv pentru care am oroare de Isarescu...

      De CE se accepts lata utilitatilor corelate la cursul valutar. NEA Chiritoiu n-are timp sa vada ca e concurenta neloiala elimina du-se riscul valutar.

      Asta o tot zic, cu raportarea la valute, vezi macar arhiva...

    Textul de fata a fost scris in noaptea de vineri spre simbata si expediat simbata, 1 octombrie, la ora 8.31 PM. N-are legatura cu aparitia interviului acordat de domnul Lucian Isar "Bursei".

    1. MA....daca ai fi putin mai "ganditor"....cred ca-ti dai seama ca daca nu avea informatii anteinterviului...ce rost mai avea acest .text...care ar fi fost motivul scrieri si publicari lui ????

      ... e expus in nota finala. Al meu. Al ziarului e ala expus de Make. Daca era ziarul meu, eu as fi publicat ambele materiale in aceeasi zi. De la discussion jaillit la lumiere...

      Nu am citit articolul inainte, cum de mult nu mai citesc, decit dupa publicare. Continui sa mai citesc inainte, doar ceea ce insista redactorul sef sa citesc si...mda... ceea ce scriu eu insumi...

      ... daca l-atifi citit, l-ati fi publicat?

      Nu.

      L-as fi refuzat, asa cum am refuzat si celelalte doua articole, unul despre Sorin Rosca Stanescu si celalalt despre doctoratul lui Mugur Isarescu.

      Nu cred ca au rost articolele care doar invenineaza.

      Chiar si atunci cind cer arestarea cuiva, poate contrar aparentelor, o fac fara pic de venin.

      De aceea, serialul conceput de Adrian Vasilescu, sub genericul "Polemici cordiale", mi-a venit manusa. 

      Admir infruntarea dintre nu stiu care fel de maimute, poate gorile, care defileaza infricosator una contra celeilalte, urla, se bat cu pumnii in piept, fac grimase infricosatoare, dar nu se ating una de alta, niciodata.

      Imi doresc gradul asta de civilizatie. 

      Poate... Eu nu am patimi, ucid cu pulsul egal... Dar, cred ca, daca stau strimb si judec drept, e adevarat ca imi place sa bag zizanie... In orice caz, imi place sa intru un lupta intre taberele opuse si sa dau in amindoua...

      Este foarte interesant ca, intr-un fel misterios, dupa o astfel de infruntare nonviolenta, una dintre maimute iese victorioasa, iar cealalta isi recunoaste infringerea.

      Cam ca motanii... Scandal mare, rani putine. Pe principiul "De ce dai, dom'le, nu stii sa-njuri?"...

      M-am batut cu amicul dumneavoastra, Cornel Nistorescu, la lansarea Prima TV, la Casa Poporului, in decembrie '97, dar a fost burlesca scena... Si am mai batut rau un motociclist in Centrul Istoric, acum vreo zece ani, cind era fii-mea mica si era sa dea peste ea cu tartareatza... In rest, injur si ma judec, ca un lord!

      Dupa stagiul militar, nu m-am mai batut niciodata altfel decit in presa.

      Genial, as da orice sa fi fost acolo! Nu-mi pot imagina persoana dumneavoastra, in orice etapa a vietii, altfel decit in biblioteca, in fata sevaletului, sub un balcon, cu o lira, intr-o sala de ceremonii, la un cenaclu sau, cel mult, gol, intr-un butoi, exprimind sentinte valabile asupra unor detalii ale sensului...

      In armata m-am comportat ca intr-o nesfirsita cusca de K1. Am scapat de batalion disciplinar, prin hazard, as fi contat drept al treilea "caz grav", in regiment (mai existasera 2 dezertari), situatie care, conform regulamentelor militare, ar fi determinat scimbarea conducerii. In loc sa ma trimita in batalionul disciplinar, colonelul a preferat sa ma promoveze in functie, sa ma scoata din companie, sa ma scoata si din regiment si sa ma avanseze la divizie. Unde am avut o cariera fulminanta, complet nonconformista: n-am mai primit niciodata vreun ordin de la cineva.

      Eu n-am facut o zi de armata dar am doua livrete... Imi place spiritul cazon, sint ordonat, lustruiesc bine incaltamintea si imi plac izmenele, au ceva hamletian. As fi un bun Gabriel Oprea!

      Haha

      Haha

    Ideea care ar trebui sa se desprinda din articolul asta este cine este cel care da in BNR de atata vreme si este vedeta nr 1 (evenual dupa Piperea si Zamfir) si care are probleme cu Mugurel. Ca despre victime stim deja tot, sunt comunisti si somelieri...sau podgorieni sau d-astea. Ok. Dar la atata scoala la atatea calcule la atatea posturi bancare care ar starni invidia oricarui costum de pe Wall St sotul lui Gorghiu sta cu banii prin sertare sau dati/donati pe la prieteni? M-asteptam sa vad pozitii pe perechi valutare, pe derivate de dobanzi scheme a la Sima de optiuni si alte mumbo jumbo pretioase. Sau macar niste actiuni la TLV sau SIF1. Dar, vai, ce sa vezi?! Nada. Sigur ca fiecare face ce vrea cu banii, nu despre asta e vorba. Ca pana acum toate acuzele au fost niste vrajeli invelite in poleiala finantista si termeni engleziti pe care multi nu-i inteleg si pe asta mizeaza si el. Au fost destule articole de la BNR, nepreluate bineinteles de sustinatori care au aratat ce bazaconii sunt in acuzele sotului lui Gorghiu. Orgoliul nemasurat si infatuarea dauneaza grav sanatatii si imaginii. Sigur ca multi il cred profesionist, de la costum, dar vedeti ce a facut pe unde a fost si ce salarii a avut sau cum a plecat. El asa vrea sa urce in cariera, e un mod si asta. La noi nu conteaza cine da in BNR, ci bine ca da, ca are curaj, asta inseamna ca stie lucruri. De-aia vom avea conducatori urmariti penal sau chiar condamnati. Poate chiar premier din puscarie.

    1. Isar nu este om politic. A vorbit deschis despre viitoarea criză în 2007-2008, are toate motivele să fie cât de orgolios dorește, iar dacă nu-i pasă de propaganda securistă, deja v-a călcat pe capete.

      Luciane, tu esti?

      Apropo de armata......Sa stii ca si armata isi are rostul ei...si pentru unii chiar "pulseaza" o anumita educatie...cred ca tie ti-a lipsit armata

      Armata modelează bărbatul, din om îl face bou. Pe lângă deprinderea suportării la limită a unei igiene precare, îl face și un tip de gașcă. Tinerii nonconformiști, cu impresii în cap, se întorceau depersonalizați complet și servili în esces.

      Cui îi lipsește armata a rămas om și nu sunt niciun Lucian. 

    Domnule MA,

    Ati reusit, prin acest articol, sa mi-l faceti simpatic pe Lucian Isar! 

    Daca e adevarat ca nu-si tine banii (multi) in banca, e demn de toata admiratia.

    Pana ce sistemul bancarnu va fi restructurat din temelii, ar trebui ca toti sa-i urmam exemplul. 

    1. ... nu sint simpatici niciodata nimanui. Pot fi aliati conjuncturali. Daca, prin absurd, cineva ii simpatizeaza, acela va fi intotdeauna un anonim...

      Vreti sa va dau o suta de mii imprumut si nu stiti cum sa-mi spuneti?

    Mi se pare lipsita de suport logic achizitionarea in leasing a unui produs extrem de scump in conditiile in care subiectul detine munti de cash!!! Concluzia logica este urmatoarea: Fie subiectul minte in ceea ce priveste detinerile de cash (caz in care nu este o persoana credibila iar declaratille acesteia sunt zero), fie este cel mai prost economist de pe Terra, caz in care declaratiile acestuia cu subiect economic sunt absolut fara valoare (intrucat apartin celui mai stupid economist)! Ceva este putred acolo si mie nu imi place putreziciunea asa incat o evit! Lucian Isar = subiect inchis in aceste conditii.

    1. SI atunci cum are un ban in cont, hatz. Faptul ca a pariat impotriva bancii nu este o dovada infractionala. E adevarat ca e Marlanie, insa arata timp cat englejii Il au pe Sorös, noi de CE sa fim mai papagali.Pe de Alta parte BCR are sediu la Chisinau, Raportul pe 2015 e fals cand Il compari cu EBS si mai ales esti intelept cand spui ca statul nu a ajutat sistemul financiar. PE de Alta parte ratele de leasing le scoti pe cheltuieli:-)

      Pe cheltuieli scoti doar o parte din pierderea pe leasing (comparand cu plata cash de la ciorap/saltea))asa incat per total tot inregistreaza pierdere si deci tot prostie se numeste (sau hotie/minciuna) si deci ne intoarcem de unde am plecat. Oricum ar fi, tipul nu este usa de biserica si atunci de ce m-as inchina la ceea ce declara el? Am vazut, am citit am rejectat si merg mai departe. De mizerii sunt satul.

      S-a pus impozit pe saltea?

      Nu inca, dar urmeaza in cazul saltelei minune Isar care inmulteste banii in asemenea masura incat chiar si dobanzile la leasing palesc in fata ei. Oarece ce "return-uri" ii da salteaua de prefera omul sa plateasca leasing-ul decat sa scoata banii de la saltea?

    Motivatia ?

    Probabil de natura materiala, vrea post mare in BNR, isi face reclama pe seama oamenilor necajti. 

    Probabil vrea si putere sau atentie. 

    Dar, rezulta destul de clar din cariera d-lui Isar ca permanent are probleme de adaptare si de fapt nu a dovedit mai nimic merituos.

    Prea mult bagat in seama, dar probabil tot de cei anti.Banca Nationala a ROMANIEI. 

    1. Pe Isărescu nu l-a băgat nimeni în seamă. Ăsta e motivul pentru care a rezistat 26 de ani în funcție de guvernator, deși e un biet traducător.

    Antonescu, absolvent de liceu si fost gazetar controversat din presa de scandal nu are calificarea de a redacta o asemenea documentatie.

    In data de 3 ianuarie 2012, acelasi Antonescu, prezentat de Diaconescu drept analist financiar si specialist, a sustinut impreuna cu patronul OTV o emisiune live in care s-a acordat consiliere datornicilor la banci. Emisiunea a avut o audienta record, explicabila prin existenta in Romania a unei mase mari de debitori in imposibilitate de plata. Emisiunea a fost agresiva, lovind in banci si firme de recuperare. 

    1. Inainte de Google erati la fel de informat?

      Unu... Nu trebuie sa fii foarte calificat ca sa scrii un text ca asta. Trebuie sa fii calificat ca sa scrii o parte din articolele publicate de mine. Pentru celelalte, trebuie doar talent. Nu dau in banci si recuperatori din 2012, dau dintotdeauna. In Isarescu, din toamna lui '90. Doi... Aveti profilul meu complet si sincer pe LI si exista un material demascator amplu publicat, despre persoana mea, pe un blog facut special acum citiva ani. Este rautacios, tendentios, dar informatia e acurata. Daca doriti sa fiti biograful meu... 

      din perioada in care activati la serioasa publicație Atac la Persoana

      105 procese penale, 102 achitari! Am lucrat doi ani la tabloid, cind am plecat eu, a murit... Am scris si la Romania Mare, si la EvZ, pe vremea gainii nascatoare, am fost DJ, paznic de noapte, corespondent de razboi, portar de strand, computerist, poet, consilier de eticheta, instructor de sommelieri si protocol de grand restaurant, am avut o revista de rebus, o trupa punk, am produs sapte discuri in Romania, unul in Franta si un videoclip pentru MTV South Asia and Pacific, am avut o librarie, am importat carte scolara, haine de lux, am fost autor de literatura pornografica, expert in arta, redactor sef, teolog si crescator de pisici...

      Domnule Antonescu propaganda antisemita si sistemului bancar sunt foarte apropiate ;)

      ... functionar public, sinecurist, moralist, alegator, corporatist, politician, turnator, n-am delapidat bani publici, n-am furat de la saraci, n-am avut aliati sau prieteni din interes, nici femei urite, cursuri de aparare, Logan, ceasuri de prost gust, televizor coreean, credit ipotecar, n-am fost niciodata la un team building sau la un concert Marcel Pavel, asa ca nu mi-e rusine...

      Toti prietenii mei evrei mi-o repeta...

    La câte scoli a făcut băiatul este capabil, la câte bănci a lucrat toate au falimentat, urmează să fie guvernator si scăpăm si de BNR.

    Am fost convinsa ca Isar nu-i strain de campania isterica a lui Antonescu impotriva lui Isarescu, in ultima vreme... Felul in care a preluat povestea cu doctoratul, de parca o astepta... M-am intrebat si de unde a luat Antonescu documentele acelea din anii 80... Acum il ataca pe Lucian Isar, fix in "Bursa", a doua zi dupa publicarea interviului de succes al acestuia. S-or fi certat? N-a platit Isar ce a promis si Antonescu l-a executat prompt? S-o fi impacat cu BNR? N-o spun cu ura, sunt nedumerita...

    1. Nu-l cunosc pe Isar. Nici pe Isarescu, dealtfel... Fac campanii platite, din asta traiesc, dar impotriva sistemului bancar lucrez pro bono, e aproape personal... Make nu e omul care sa-si lase ziarul sa serveasca drept tribuna mercenarilor, bun, nu citeste inainte un text-doua, dar le citeste dupa... Si intelege repede. Eu cind mint, mint prin omisiune, cind afirm ceva, sint sincer... Continui razboiul cu Guvernatorul pina cind moartea ne va desparti. Moartea mea. Altfel, ii voi profana memoria profesionala si dupa inhumare... Dar e razboiul meu, nu vreau sa fiu folosit ca vector de imagine de alte parti beligerante, nu-s prostul nimanui, sint proprietar, producator si beneficiar exclusiv al stupiditatii mele intempestive...

    Felicitari!

    1. Daca eu sint omul...

      Forma il salveaza, poate sa scrie despre orice, uneori habar n-are ce vobeste, dar nu conteaza. Ma uitam la el si la OTV, intra cu gratie in tot felul de balarii, era incantator!

      Munceste omul o viata sa inteleaga niste fenomene, sa patrunda complicata alcatuire intestina a mecanismelor, sa discearna binele de rau, postulatul de sofism, sa simta rezonanta spiritului uman, si, cind colo, ramine un matelot in deriva pe marea metonimiilor, parigmenonului, catacrezelor...

      singurul element care imi lipsea era capacitatea de convingere. Cu Dumneavoastra Moody un label de mods, Fitch o marca de article sportive si S&P un lant de retail...

    MA, in cazurile altor articole, m-ai enervat si te-am criticat. Acest articol imi place. Mie personal imi arata ca Isar nu este zdravan la cap. Este o expresie care circula "are coif de staniol pe cap" sa se apere de raze gamma.... Din genul acela.

    1. Și ca să precizez pentru că sunt foarte mulți necunoscători strângători de purici la saltea.

       

      Isar este finanțist. Sigur a auzit de titluri de trezorerie, macar cand era trezorier prin banci. Isi putea pune banii in titlurile germane sau americane. 

      Repet. Faptul ca are atati de multi bani cash mie imi indica faptul ca nu este zdravan la cap. Sau ca activitatea la ANI are multa legatura cu serviciile in care lucreaza. Si obiceiul de a tine cash vine din acea lume pe care ar putea-o sluji inca. 

      atat de multi bani

      Ba eu cred ca e foarte zdravan. Poate omul asteapta o oportuninte de investitie, de ce sa blochezi sute de mii de euro intr-o masina, vrem nu vrem urmeaza o noua criza si la vreme de criza cash-ul e sfant, oportunitati or sa apara. Ca nu-i tine la banca mi se pare normal, data tot tipa isarescu ca urmeaza o criza sistemica.

    Dar tu draga MA la dobanzile de acum ai tine banii la banca, in conditiile in care pui o suma si dupa un an scoti mai putin, daca ii mai scoti?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb