BVB Indicii BVB în creştere, pe fondul unei lichidităţi de 8,3 milioane de euro

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 octombrie 2016

Indicii BVB în creştere, pe fondul unei lichidităţi de 8,3 milioane de euro

Opt dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 37 milioane de lei (8,3 milioane euro), mai mare decât luni (1,58 milioane euro).

Raportul zilnic realizat de firma de brokeraj Prime Transaction subliniază: "Indicii Bursei au înregistrat evoluţii preponderent ascendente, cuprinse între -0,15% pentru BET-NG şi +0,53% în cazul BET-FI. Lichiditatea a crescut azi, valoarea tranzacţiilor depăşind 8 milioane de euro. Cel mai lichid emitent a fost Fondul Proprietatea, cu un aport de 27% la lichiditatea totală. S-au remarcat azi titlurile Compa Sibiu (+5,97%) şi Teraplast Bistriţa (+1,93%)."

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 10,1 milioane de lei. Cotaţia FP a urcat cu 1%, preţul de închidere fiind de 0,81 lei/unitate.

Titlurile " Romgaz" (SNG) au scăzut cu 0,43%, la 23,4 lei/unitate, în urma unui rulaj de 8,1 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 4,9 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,405 lei/unitate, în apreciere cu 0,84%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor " BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), cu un rulaj de 3,2 milioane de lei. Cotaţia BRD s-a apreciat cu 0,54%, ultimul preţ fiind de 11,16 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu au fost înregistrate tranzacţii în şedinţa de ieri.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,37%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,4%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,53%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,31%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,28%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb