Ţările din UE cer măsuri pentru combaterea efectelor muncii precare asupra sănătăţii mintale

F.D.
Internaţional / 9 octombrie 2023

Ţările din UE cer măsuri pentru combaterea efectelor muncii precare asupra sănătăţii mintale

Miniştrii Muncii din Uniunea Europeană au cerut luni să se adopte măsuri pentru a combate repercursiunile muncii precare asupra sănătăţii mintale, este una dintre concluziile aprobate în cadrul reuniunii ce a avut loc luni, la Luxemburg, relatează Agerpres.

Concret, statele membre sunt "invitate să promoveze politici pentru o muncă de calitate, pentru a combate precaritatea", să "consolideze sistemele publice care protejează sănătatea mintală în muncă" şi să promoveze "investigaţii privind sănătatea mintală în muncă", se menţionează într-un comunicat al Consiliului UE.

Miniştrii au solicitat, de asemenea, statelor membre "să sprijine angajarea sau reintegrarea în muncă a persoanelor cu probleme de sănătate mintală", precum şi să sprijine lucrătorii independenţi şi IMM-urile "în prevenirea riscurilor psihosociale la locul de muncă".

În plus, ţările membre au invitat Comisia Europeană "să reflecteze asupra unei politici adecvate pentru a aborda riscurile psihosociale la locul de muncă", care "să ţină cont de dreptul la deconectare, ca măsură de prevenţie" şi să "consolideze coordonarea iniţiativelor naţionale privind riscurile psihosociale la locul de muncă".

Totodată, au cerut partenerilor sociali să continue dialogul social "pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă".

Consiliul a precizat că luni au fost adoptate primele concluzii privind relaţionarea dintre muncă şi sănătatea mintală, "cu atenţie specială asupra muncii precare".

"Lupta împotriva precarităţii este unul dintre principalele antidoturi pentru prevenirea riscurilor psihosociale la locul de muncă. Aceste concluzii reprezintă un pas important în recunoaşterea repercursiunilor asupra sănătăţii mintale şi pentru promovarea activă a bunăstării psihologice a lucrătorilor", a declarat, în comunicat, vicepreşedintele adjunct şi ministru spaniol al Muncii, Yolanda Diaz.

Anul trecut, 27% dintre persoanele care lucrează în Uniunea Europeană sufereau de stres, depresie şi anxietate, conform informaţiilor prezentate de Consiliu, care a adăugat că expunerea la "anumiţi factori de risc relaţionaţi cu stresul şi problemele mintale a crescut mai mult ca urmare a pandemiei de coronavirus".

"Sănătatea mintală şi munca sunt strâns interconectate. Sănătatea mintală este un aspect important în capacitatea şi productivitatea la locul de muncă şi, ca atare, riscurile psihosociale pot fi dăunătoare pentru sănătatea mintală. În special, munca precară, care include locurile de muncă prost plătite şi fără protecţie, poate da naştere la probleme precum anxietatea şi depresia", a indicat instituţia comunitară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb