Teatrul online este un trend în creştere în România

R.S.
Comunicate de presă / 25 aprilie

Teatrul online este un trend în creştere în România

Teatrul online, cu spectacole care pot fi vizionate în regim de LIVE, a înregistrat o tendinţă de creştere constantă în ultimii trei ani, atât în România, cât şi la nivel global. Platforma piciordeplay.ro a depăşit deja 10.000 de utilizatori care au vizionat cel puţin un spectacol de teatru şi a adunat peste 50 de spectacole de teatru transmise LIVE. În plus, prin intermediul Asociaţiei de Teatru Digital, spectacolele de teatru online pot fi accesibile pentru categorii vulnerabile de public (persoane cu dizabilităţi, vârstnici sau elevi din mediul rural).

Platforma de streaming live piciordeplay.ro a fost conceput pentru a aduce teatrul mai aproape de toţi cei care, din diverse motive, nu pot fi prezenţi fizic în sala de spectacol. Prin intermediul tehnologiei de streaming live şi video on demand, platforma pune la dispoziţie reprezentaţii teatrale de înaltă calitate, montate live de profesionişti experimentaţi, oferind o perspectiva cinematică asupra acţiunii.

Creat în pandemie pentru a rezolva problema accesului limitat la spectacolele de teatru, platforma a continuat să existe şi după ce spectacolele au fost reluate în format fizic, la cererea persoanelor care doar online pot urmări teatru. Conform statisticilor piciordeplay.ro, publicul de teatru online este împărţit astfel: 25.8% în Bucureşţi, 35.6% în alte oraşe ale României şi 38.6% în diaspora.

"Asistăm în ultimii ani la o digitalizare masivă în toate domeniile, iar teatrul este unul dintre ele. Conceptul de teatru online nu este un fenomen nou, dar a câştigat o popularitate fără precedent şi o adevărată relevanţă în ultimii ani. Unul dintre principalele avantaje ale acestui tip de consum de teatru este accesibilitatea: sunt eliminate barierele legate de distanţă, timp, posibilitate de deplasare. Apoi, vorbim despre crearea unei legături, a unei comunităţi între actori şi public - o legătură diferită faţă de cea fizică, însă de multe ori una mai personală. În plus, vorbim şi de o posibilitate a apariţie a unor noi forme şi genuri de teatru care nu ar fi posibile într-un alt cadru. Avantajele sunt atât pentru public, cât şi pentru actori şi de aceea suntem convinşi că în câţiva ani acest tip de consum va deveni o normalitate", a declarat Alex Aramă, co-fondator PiciordePlay.ro.

Pornind de la ideea de accesibilitate şi de oportunitatea pe care o oferă o platformă de streaming de teatru pentru noi categorii de public, în special cele dezvantajate sau care nu au acces, în mod normal, la spectacole, a fost creată Asociaţia de Teatru Digital (ATD). Asociaţia are ca scop utilizarea oportunităţii unei plaforme online de teatru pentru extinderea publicului care urmăreşte astfel de spectacole în România, precum persoane cu dizabilităţi, vârstnici sau comunităţi rurale lipsite de oportunitatea contactului cu scena. De exemplu, în acest an, în urma parteneriatului Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România, 1000 o mie de persoane cu dizabilităţi vor beneficia de Paşaportul pentru Teatru Digital, care le oferă acces la cele mai bune spectacole de teatru LIVE online prin intermediul platformei PiciordePlay.

Platforma oferă oportunitatea spectatorilor să intre în contact direct cu actorii, prin intermediul "Sfatuluilui satului", un chat prezent pe toată durata spectacolului live. La final, artiştii rămân pe scenă şi discută cu spectatorii online prin intermediul chatului, primesc "comentariile-aplauze" şi răspund la întrebări. Spectacolul rămâne apoi înregistrat pe platformă timp de 7-10 zile, perioadă în care poate fi văzut şi revăzut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb