Tehnologiile open source folosite în competiţia internaţională universitară software "Bătălia creierelor"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 17 octombrie 2008

IBM şi Asociaţia pentru Maşini de Calcul (ACM) au anunţat startul fazei regionale a concursului ACM International Collegiate Programming Contest (ICPC) - Europa de Sud Est - pentru calificarea la cea de-a 33-a ediţie, ce se va desfăşura în perioada 16 - 19 octombrie la Universitatea Politehnică din Bucureşti. IBM este sponsorul acestei competiţii la nivel mondial.

Cunoscută şi sub numele de "Bătălia creierelor", competiţia oferă posibilitatea studenţilor să rezolve probleme din lumea reală, complexe, sub presiunea unui timp limită de cinci ore, folosind tehnologia open source şi metode de programare avansate.

Bătăliile regionale au început în 13 Septembrie în regiunea Pacificului de Sud şi vor dura până în ianuarie, traversând continent după continent. Numai 100 de echipe a câte 3 oameni vor ajunge în finala mondială programată pe 22 aprilie 2009 şi găzduită de KTH - Royal Technical University din Stockholm, Suedia.

Bătălia creierelor a devenit cea mai mare şi mai prestigioasă competiţie de IT din lume. Concursul va reuni în competiţiile din acest an zeci de mii de studenţi din 83 de ţări, de pe şase continente, reprezentând 1821 de universităţi.

Din 1997 când IBM a început să sponsorizeze acest concurs, numărul echipelor participante a crescut de la 1100 la 6700 de echipe.

"Acest concurs pregăteşte generaţia următoare de lideri în domeniul tehnologiei informaţiei, generaţie ce are nevoie de o bază solidă de cunoştinţe atât în tehnologie cât şi privind mediul de afaceri pentru a genera schimbări pozitive în societate. Mai presus de orice, IBM înţelege importanţa investiţiilor făcute în tineri foarte talentaţi, pentru viitorul industriei noastre şi al întregii lumi. În contextul unei economii globale, talentul este cel ce răspunde provocărilor complexe din domeniul afacerilor" - a declarat Mihai Tudor, Country General Manager, IBM România.

Concursul reuneşte cei mai talentaţi studenţi din domeniul tehnologiei informaţiei din universităţi şi colegii din întreaga lume pentru a-i pune faţă în faţă cu standardele deschise şi tehnologiile open source adoptate de companiile şi organizaţiile din toată lumea.

Sponsorizarea Bătăliei Creierelor de către IBM reprezintă doar unul dintre programele companiei privind mediul universitar, program ce se axează pe abilităţile studenţilor în domeniul tehnologiei open source. Prin aceste programe, IBM oferă universităţilor o mare varietate de beneficii tehnologice inclusiv acces gratuit la software IBM, hardware cu discount, materiale de curs, training şi dezvoltarea curriculei.

"ACM-ICPC reprezintă forţa mobilizatoare în lumea universitară, care generează entuziasmul de a rezolva problemele şi de a inova la nivel global. Parteneriatul dintre ACM, IBM şi universităţile din întreaga lume a devenit o forţă în promovarea educaţiei şi a inovaţiei în ştiinţa calculatoarelor şi în inginerie. IBM promovează excelenţa în domeniul tehnologiei informaţiei fiind prezent în toate universităţile din ţară atât prin programul Iniţiativa Academică cât şi prin crearea de laboratoare moderne unde studenţii şi doctoranzii au acces la cea mai performantă tehnologie în domeniu" - a declarat prof. Nicolae Ţăpuş, Pro-rector Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Finala mondială ACM-ICPC din 2008 a avut loc la Banff Springs, Alberta, Canada, unde o echipă de la Universitatea St. Petersburg de Tehnologia Informatţei, Mecanică şi Optică, din Rusia, a câţtigat titlul de campioană mondială.

ACM, Asociaţia Maşinilor de Calcul www.acm.org, este cea mai mare societate de calcul ştiinţific şi educaţional, care reuneşte profesori, cercetători şi experţi în tehnologia informaţiei cu scopul de a facilita dialogul, de a face schimb de resurse şi de a adresa provocările din domeniu. ACM face cunoscută vocea colectivă a celor care aparţin acestui domeniu prin experienţa solidă, promovarea celor mai înalte standarde, şi prin recunoaşterea excelenţei tehnice. ACM sprijină dezvoltarea profesională a membrilor săi prin oferirea de oportunităţi continue de învăţare, de dezvoltare a carierei şi de relaţionare profesională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb