Telekom Srbija vrea să preia divizia OTE din Albania

Ziarul BURSA #Internaţional / 2 octombrie 2018

Telekom Srbija vrea să preia divizia OTE din Albania

Telekom Srbija, compania naţională de telecomunicaţii din Serbia, a făcut o ofertă pentru preluarea companiei albaneze Telekom Albania, în condiţiile în care este interesată să se extindă în Balcani, informează portalul de ştiri B92.net.

Compania Telekom Albania este al doilea mare operator de telecomunicaţii din Albania după Vodafone, controlând 39% din piaţă, şi este deţinută în proporţie de 99,79% de grupul elen de telecomunicaţii OTE, proprietarul Romtelecom.

"Obiectivul Telekom Srbija este să devină lider regional în domeniul telecomunicaţiilor. Am făcut o ofertă care acum este analizată", a informat compania controlată de statul sârb, fără a oferi alte detalii, conform Agerpres.

Informaţia a fost confirmată şi de cotidianul sârb Vecernje Novosti, care a adăugat că alte două companii, grupul ceh PPF Group şi cel bulgar Vivacom, sunt interesate şi ele de preluarea Telekom Albania.

Directorul general de la Telekom Srbija, Predrag Culibrk, a declarat recent că operatorul şi-a redus semnificativ datoriile în ultimii ani, adăugând că există condiţii pentru un nou ciclu de investiţii. Culibrk a dezvăluit că Telekom Srbija este interesată să achiziţioneze operatori din Serbia şi Republica Srbska (Bosnia-Herţegovina).

Telekom Srbija este deja cel mai mare acţionar la Telekom Srpske, al doilea mare operator de telecomunicaţii din Bosnia, şi controlează şi operatorul de telefonie mobilă M:Tel din Muntenegru. În 2017, Telekom Srbija a realizat un profit consolidat de 14,7 miliarde dinari (124,48 milioane euro), în scădere faţă de un profit de 14,95 miliarde dinari în 2016.

Autorităţile de la Belgrad au încercat să vândă un pachet majoritar de acţiuni la Telekom Srbija în anul 2015, dar a respins toate cele şase oferte primite ca fiind prea mici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb