ZIARUL BURSA

02 octombrie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Alt bărbat, altă femeie

REFERENDUM Alt bărbat, altă femeie

Dan NicolaiePolitică / 2 octombrie 2018

Dan Nicolaie

Referendumul privind re­definirea familiei în Constituţie a reuşit să împartă, şi el, societatea în două tabere mari, una pro-familia tradiţională şi una care susţine toleranţa şi diversitatea (sexuală) până la capăt. Taberele nu au structuri de monolit, în prima intră creştini fervenţi, susţinători ai coaliţiei aflate la putere (PSD - ALDE), oameni care urăsc minorităţile sexuale, iar în cealaltă umanişti, oamenii care se împotrivesc interdicţiilor de orice fel, dar şi cetăţeni care văd în aceast referendum doar o acţiune politicianistă inutilă pe care vor să o taxeze.

Mineriada împotriva liberei exprimări

COALIŢIA PSD-ALDE A DECLANŞAT Mineriada împotriva liberei exprimări

George MarinescuPolitică / 2 octombrie 2018

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, îşi doreşte ca guvernul să iniţieze un proiect de lege care să pună lucrurile în ordine în presă. Liderul PSD a afirmat: "Să facă un proiect de lege privind transparentizarea finanţărilor şi modul de cheltuire a banilor. De ce să fie secrete lucrurile acestea? Se tot vorbeşte că sunt firme acoperite? Dacă sunt mişcări de bani legale, cinstite, unde e deranjul?".

Curtea de Conturi a Germaniei dezvăluie deficienţe majore ale tranziţiei către energia verde

Curtea de Conturi a Germaniei dezvăluie deficienţe majore ale tranziţiei către energia verde

CĂLIN RECHEA Companii / 2 octombrie 2018

CĂLIN RECHEA

Costuri de cel puţin 160 de miliarde de euro şi ţinte care sunt departe de a fi atinse sunt principalele caracteristici ale programului de tranziţie energetică din Germania (Energiewende), conform unui raport recent al Curţii de Conturi (Bundesrechnungshof), referitor la "coordonarea şi guvernanţa implementării Energiewende de către Ministerul Economiei şi Energiei".

"Laurenţiu Mitrache - propus preşedinte al Comitetului de Direcţie al CEC Bank"

RADU GRAŢIAN GHEŢEA: "Laurenţiu Mitrache - propus preşedinte al Comitetului de Direcţie al CEC Bank"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 2 octombrie 2018

Bogdan Neacşu - nominalizat pentru funcţia de vicepreşedinte al Comitetului de Direcţie  

Radu Graţian Gheţea rămâne preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii de stat

Fostul şef al Leumi Bank, Laurenţiu Mitrache, a fost nominalizat pentru funcţia de preşedinte al Comitetului de Direcţie al CEC Bank, după cum ne-a spus Radu Graţian Gheţea, preşedintele băncii. Domnia sa ne-a precizat că membrii Consiliului de administraţie al instituţiei financiare l-au propus pe Bogdan Neacşu, vicepreşedinte pe risc la Patria Bank, pentru scaunul de vicepreşedinte al Comitetului de Direcţie.

Cei doi nominalizaţi urmează să primească avizele de la Banca Naţională a României (BNR).

"Senatul a aprobat tacit ca şefii BNR să răspundă civil şi penal în faţa legii"

DANIEL CĂTĂLIN ZAMFIR: "Senatul a aprobat tacit ca şefii BNR să răspundă civil şi penal în faţa legii"

EMILIA OLESCUPolitică / 2 octombrie 2018

Proiectul de lege care prevede ca membrii Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) să răspundă civil şi penal în faţa legii a trecut tacit de Senat, după cum ne-a spus senatorul ALDE Daniel Cătălin Zamfir, iniţiatorul propunerii legislative. Domnia sa ne-a explicat că termenul până la care Senatul ar fi trebuit să se exprime pe acest proiect de lege a expirat săptămâna trecută.

Acţionarii Cemacon au aprobat majorarea capitalului social

Acţionarii Cemacon au aprobat majorarea capitalului social

A.I.Piaţa de Capital / 2 octombrie 2018

Acţionarii Cemacon (CEON) au aprobat, în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) din data de 28 septembrie, majorarea capitalului social al producătorului de sisteme de zidărie cu cel mult 2,718 milioane de lei, până la un nivel maxim de 50,57 milioane de lei, în scopul finanţării activităţii societăţii şi a compensării creanţelor directe, informează emitentul printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dosar Tel Drum redeschis pentru fraudarea fondurilor europene

OLAF ÎI VINE DE HAC LUI LIVIU DRAGNEA Dosar Tel Drum redeschis pentru fraudarea fondurilor europene

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 2 octombrie 2018

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, ieri, solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind redeschiderea unui dosar penal în care sunt cercetate mai multe fraude făcute cu fondurile europene. În acest dosar este vizat şi liderul PSD Liviu Dragnea, iar cercetările penale vor fi derulate în prima fază in rem - asupra faptelor - pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Decizia ÎCCJ de ieri este definitivă.

IPO-ul "Aston Martin", subscris în totalitate

IPO-ul "Aston Martin", subscris în totalitate

Alina VasiescuInternaţional / 2 octombrie 2018

Producătorul britanic de autoturisme sport de lux "Aston Martin" a informat, ieri, că oferta sa publică iniţială (IPO) a fost pe deplin subscrisă, după ce a modificat intervalul de preţ al aces­teia la 18,50 lire sterline (24,11 dolari) - 20 de lire/titlu, de la 17,50-22,50 lire/titlu.

Săptămâna Nobel: cele mai râvnite premii se acordă la Stockholm

Săptămâna Nobel: cele mai râvnite premii se acordă la Stockholm

O.D.Cultură / 2 octombrie 2018

Săptămâna Nobel a început la Stockholm, aceasta fiind prima oară în ultimii 78 de ani în care distincţia pentru Literatură nu va fi atribuită, ca urmare a scandalului sexual care a izbucnit în cadrul departamentului Academiei care acordă premiul. Ieri a fost decernat Nobelul pentru Medicină sau Fiziologie, astăzi, cel pentru Fizică, miercuri, 3 octombrie, pentru Chimie, vineri, 5 octombrie, pentru Pace, iar luni, 8 octombrie, pentru Economie.

Inundaţiile, anticipate de inteligenţa artificială

Inundaţiile, anticipate de inteligenţa artificială

O.D.Companii / 2 octombrie 2018

O mare problemă îşi poate găsi rezolvare cu ajutorul ştiinţei. Google a implementat algoritmi de inteligenţă artificială care ajută la prezicerea mai eficientă a inundaţiilor în serviciul său de alerte. Serviciul de alerte pentru dezastre naturale al Google a funcţionat până acum exclusiv pe baza datelor furnizate de agenţiile naţionale specializate în aceste fenomene.

Deschideri noi, discursuri vechi

Deschideri noi, discursuri vechi

O.D. Cultură / 2 octombrie 2018

Anul universitar a fost deschis în mod festiv. Politicieni, profesori, studenţi au fost prezenţi la ceremoniile dedicate, fiecare categorie având aşteptări diferite de la următoarele luni. Potrivit Ministerului Educaţiei, la toate cele trei cicluri de învăţământ, respectiv licenţă, masterat şi doctorat, sunt circa 500.000 de studenţi înscrişi.

Aventuri în epoca de piatră

Cătălin AvramescuEditorial / 2 octombrie 2018

 Cătălin Avramescu

O fotografie mi-a atras atenţia. Eram în catedrala din Reims, locul unde erau încoronaţi regii Franţei, o capodoperă a arhitecturii gotice. Din păcate, aproape complet ruinată în Primul Război Mondial. A fost reconstruită cu mari eforturi, şi redeschisă în 1938. Însă o bună parte din decoraţiile interioare, care trebuie să fi fost splendide, au dispărut. În locul devenit acum destul de auster, era organizată o expoziţie de fotografii. Unele dintre acestea prezentau evenimentele din război.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER-02 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER-02 Octombrie 2018

Macroeconomie / 2 octombrie 2018

Volumul vânzărilor retail din Germania a scăzut neaşteptat în august 2018, cu o rată lunară de 0,1%, după o scădere de 1,1% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 1,6%, de la 0,9% în luna anterioară. Volumul vânzărilor de...

 USMCA ia locul NAFTA

Macroeconomie / 2 octombrie 2018

Noul acord economic include SUA, Mexic şi Canada 

Statele Unite, Canada şi Mexic au ajuns duminică la un nou acord de liber schimb pentru America de Nord, denumit Acordul economic USMCA, care înlocuieşte Acordul Nord-American de Comerţ Liber...

Telekom Srbija vrea să preia divizia OTE din Albania

Telekom Srbija vrea să preia divizia OTE din Albania

Internaţional / 2 octombrie 2018

Telekom Srbija, compania naţională de telecomunicaţii din Serbia, a făcut o ofertă pentru preluarea companiei albaneze Telekom Albania, în condiţiile în care este interesată să se extindă în Balcani, informează portalul de ştiri B92.net.

Drumul expres Craiova-Piteşti intră în faza de execuţie

I. GHE.Companii / 2 octombrie 2018

Ministrul Transporturilor Lucian Şova a declarat, ieri, că au fost desemnaţi, în urma procedurii de achiziţie publică, antreprenorii cu care se vor semna contractele de proiectare şi execuţie pentru tronsoanele I şi II din drumul expres Craiova -...

Schimbări în conducerea "Pfizer"

Schimbări în conducerea "Pfizer"

A.V.Internaţional / 2 octombrie 2018

Directorul executiv va demisiona, urmând să devină preşedinte executiv 

Directorul executiv al producătorului american de medicamente "Pfizer" Inc., Ian Read, va demisiona la începutul anului viitor, conform anunţului făcut ieri de...

Directorul general al General Electric, demis

Internaţional / 2 octombrie 2018

Grupul industrial american General Electric (GE) l-a demis ieri pe directorul general John Flannery şi a avertizat că în acest an estimările de profit ar putea fi sub nivelul previzionat anterior, transmit AFP şi Reuters.

Sechestru pe averea Elenei Udrea

I. Ghe.Politică / 2 octombrie 2018

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, ieri, instituirea sechestrului pe toate bunurile mobile şi imobile deţinute de fostul ministru Elena Udrea, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale.

Another man, another woman

REFERENDUM Another man, another woman

Dan Nicolaie (translated by Cosmin Ghidoveanu)Politică / 2 octombrie 2018

The referendum on the redefinition of marriage in the Constitution has split society into two large camps, one that supports the traditional family and one that supports (sexual) "tolerance and diversity" all the way through. The two...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo