OLAF ÎI VINE DE HAC LUI LIVIU DRAGNEA Dosar Tel Drum redeschis pentru fraudarea fondurilor europene

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Politică / 2 octombrie 2018

Dosar Tel Drum redeschis pentru fraudarea fondurilor europene

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, ieri, solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind redeschiderea unui dosar penal în care sunt cercetate mai multe fraude făcute cu fondurile europene. În acest dosar este vizat şi liderul PSD Liviu Dragnea, iar cercetările penale vor fi derulate în prima fază in rem - asupra faptelor - pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Decizia ÎCCJ de ieri este definitivă.

Este vorba despre dosarul legat de firma Tel Drum şi de reabilitarea unor drumuri în judeţul Teleorman, care a fost făcută prin intermediul unor fonduri europene. În afara lui Liviu Drag­nea, dosarul îi mai vizează şi pe Mugur Băţăuş, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victoriţa Păscuţu şi Marian Fişcuci.

Totodată, judecătorii Tribunalului Teleorman se vor pronunţa, astăzi, cu privire la redeschiderea unui dosar penal în care este vizată firma Tel Drum. DNA cere redeschiderea anchetei în cazul societăţii Modul Proiect SA, al asociaţiei Tel Drum-Euroconstruct Trading "98 şi al inginerului proiectant Doru Cătălin Gudei.

Anchetele în cazul celor două dosare au fost închise de procurorii DNA, dar au fost descoperite noi indicii. Este vorba de modul în care firma Tel Drum primea contracte publice, inclusiv din fonduri europene. Ambele dosare au legatură cu cel de-al treilea caz deschis pe numele lui Liviu Dragnea, în care şeful PSD este acuzat că ar controla, prin intermediari, societatea Tel Drum. În acest dosar, acuzaţiile aduse lui Dragnea au fost formulate în urma adresei primite anul trecut de la Oficiul european de Luptă Antifraudă, document în care oficialii de la Bruxelles susţin că au fost fraudate fonduri Europene în valoare de 21 milioane de euro.

OLAF precizează că a găsit "dovezi care sugerează existenţa unei înţelegeri între beneficiarul fondurilor (n.r. - Consiliul Judeţean Teleorman), funcţionarii publici şi contractant (n.r. - Tel Drum), inclusiv falsificarea documentelor în timpul procedurii de achiziţie. Unele dintre aceste documente au fost utilizate şi în sprijinul cererii pe care beneficiarul a prezentat-o autorităţii de management, care a dus la plata a 21 de milioane euro din fondurile, Uniunii Europene dovezi care sugerează un conflict de interese privind beneficiarul acestor fonduri, oficiali publici şi contractor, inclusiv falsificarea de documente în timpul procedurilor de achiziţie".

Liviu Dragnea este acuzat de două infracţiuni de abuz în serviciu, două infracţiuni de fraudă cu fonduri europene şi de constituire de grup infracţional organizat.

Dosarul acesta nu poate fi soluţionat, până când instanţele nu vor decide dacă redeschid urmărirea penală. Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri, astăzi urmează să decidă Tribunalul Teleorman.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cand vom vedea si recuperarea pagubelor,nu numai in acest caz(Microsoft,EADS,Cocos etc.La fel,miile de dosare facute judecatorilor ca mijloc de presiune asupra lor.Cand vor raspune autorii?

    Daca justitia nu mareste viteza , degeaba...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb