CA URMARE A TENSIUNILOR BILATERALE, China anulează o întâlnire cu secretarul american al Apărării

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 octombrie 2018

China a anulat o întâlnire de securitate cu secretarul american al Apărării James Mattis, planificată pentru luna octombrie, a declarat un oficial american pentru Reuters, la câteva zile după ce un înalt oficial chinez a spus că nu există motive de panică privind tensiunile dintre cele două ţări.

Oficialul american, care, conform sursei citate, este implicat în elaborarea de politici în ceea ce priveşte relaţiile cu China, a declarat că nu este încă clar dacă sau când va fi reprogramată reuniunea.

Tensiunile dintre Statele Unite şi China s-au amplificat în ultimele luni din cauza gamei largi de dispute dintre Beijing şi Washington, privind chestiuni precum cumpărarea de armament rusesc, militarizarea unor insule din Marea Chinei de Sud sau sprijinul Statelor Unite pentru Taiwan.

De asemenea, China şi Statele Unite au ajuns într-un impas în ceea ce priveşte rezolvarea războiului comercial. Săptămâna trecută, cele două ţări erau programate să aibă discuţii comerciale în Washington, dar după ce preşedintele american Donald Trump a impus tarife vamale pe bunuri importate din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, Bei­jingul a anulat întâlnirea bilaterală.

Economiştii avertizează că prelungirea disputei va afecta în cele din urmă avansul economiei nu doar în SUA şi China, ci şi pe plan global.

"Tensiunile sunt în creştere şi acest lucru se poate dovedi periculos pentru ambele părţi", a mai spus oficialul american, citat de către Reuters.

Ministrul de externe al Chinei Wang Yi a declarat vineri că nu există "niciun motiv de panică" în legătură cu fricţiunile dintre cele două state, dar a avertizat că Beijingul nu va fi şantajat şi că nu va ceda presiunilor în negocierile comerciale.

Săptămâna trecută, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, preşedintele american Donald Trump a acuzat Beijingul că a încercat să se amestece în alegerile din 6 noiembrie pentru Congresul american, marcând un moment pe care oficialii americani l-au descris ca pe începutul unei noi etape în campania de presiune a Washingtonului.

La aceeaşi întâlnire, Wang Yi a res­pins acuzaţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb