STUDIU VEGACOMP CONSULTING: 41 de oraşe din ţară cumulează peste 300 de proiecte Smart City

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 2 octombrie 2018

41 de oraşe din ţară cumulează peste 300 de proiecte Smart City

41 de oraşe din ţara noastră cumulea­ză peste 300 de proiecte Smart City, potrivit unei radiografii a pieţei de profil, realizată de integratorul de soluţii inteligente la cheie Vegacomp Consulting.

Potrivit raportului, pe lista oraşelor înscrise în cursa Smart City, aflată într-o continuă evoluţie, se numără 41 de municipalităţi precum Alba Iulia, Arad, Avrig, Bacău, Balş, Botoşani, Braşov, Bucureşti, Bumbeşti-Jiu, Călăraşi, Cernavodă, Comăneşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Deva, Fălticeni, Galaţi, Giurgiu, Gura Humorului, Hunedoara, Iaşi, Mangalia, Mioveni, Mizil, Moineşti, Odobeşti, Oradea, Piatra Neamţ, Reşiţa, Seini, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Târgu Neamţ, Târnăveni, Timişoara, Tîrgu Bujor şi Tulcea.

Cornel Bărbuţ, CEO al Vegacomp Consulting, a declarat: "Oraşele din lis­tă ajung, acum, să însumeze, conform ultimului recensământ, o populaţie de 5.708.940, echivalentul a peste un sfert din populaţia României. Vedem, însă, o creştere relativ redusă a adopţiei soluţiilor Smart în rândul populaţiei care nu era încă acoperită. În continuare, majoritatea noilor proiecte şi soluţii Smart City se dezvoltă în ariile deja acoperite, iar accesul, prin faptul că aria geografică nu se extinde cu mult, rămâne limitat, ca avans. În plus, remarcăm dificultatea primăriilor de a comunica despre acest subiect, Smart City, într-un mod articulat, coerent şi transparent".

Proiectele Smart City identificate îşi păstrează clasificarea, în aceleaşi şase Verticale Smart City - Smart Economy, Smart Mobility, Smart Environment, Smart People, Smart Living şi Smart Governance, verticale care sunt în concordanţă cu raportările recente ale Uniunii Europene, potrivit datelor transmise.

Vegacomp Consulting a realizat din nou, în funcţie de categoria sau categoriile bifate de către fiecare proiect în parte, un clasament naţional al verticalelor. Noul lider este verticala Smart Living, acoperită de 74 de proiecte, care detronează anteriorul loc întâi, ocupat în primăvară de Smart Governance, ce ajunge acum la 71 de proiecte. Locurile trei şi patru sunt ocupate de Smart Mobility, cu 63 de proiecte, care se detaşează de Smart Economy, 58 de proiecte, cu care era egală în martie. La distanţă urmează Smart Environment, cu 33 proiecte, şi Smart People, cu o creştere redusă, până la doar 16 iniţiative.

Raportul arată: "Printre oraşele care îmbrăţişează soluţiile Smart City atât într-un mod inovator, cât şi acoperitor la nivelul locuitorilor, putem menţiona: Alba Iulia, care duce domeniul Smart şi în aria blocurilor de locatari, printr-o aplicaţie de management pentru administratorii imobilelor; Avrig, cu un proiect ce vizează contribuţia urbană pentru combaterea schimbărilor climatice; Hunedoara, cu o hartă electronică a investiţiilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb