Tensiune şi bani pierduţi!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 23 martie 2016

Tensiune şi bani pierduţi!

Partidele cu Lituania şi Spania reprezintă primele teste relevante pentru echipa naţională înainte de Campionatul European din Franţa. După turneul de pregătire din Turcia, un eşec din foarte multe puncte de vedere, tricolorii au ocazia să arate la ce nivel se află cu mai puţin de trei luni înainte de turneul final al Euro 2016. Nici această acţiune a echipei naţionale nu este ocolită de scandaluri, acum s-a repus pe tapet problema convocării unor jucători care nu au prea jucat în ultima perioadă (Pantilimon, Lung) şi neconvocarea altora, care par să fie într-o formă sportivă bună (Alibec, Budescu, Florin Matei).

O altă problemă este legată de faptul că, prin mutarea partidei cu campioana europeană, Spania, la Cluj- Napoca, Federaţia Română de Fotbal a pierdut aproximativ 300.000 de euro, bani care, conform preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, puteau fi redirecţionaţi către sectorul juvenil: "Baletul birocratic al salvatorului de carton Răzvan Sava costă FRF peste 300.000 de euro. Cam cât înseamnă asta? Exact finanţarea pe un an a competiţiei de elită a juniorilor de sub 15 ani şi deschiderea unui centru regional de excelenţă". De asemenea FRF a suferit pagube şi la capitolul credibilitate, spaniolii înţelegând cu greu de ce un stadion pe care s-a disputat finala Europa League nu mai putea găzdui partide (între timp, situaţia Naţional Arena a fost lămurită).

Lotul convocat de Anghel Iordănescu pentru această dublă este următorul: portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra Giurgiu); fundaşi: Cristian Săpunaru (Pandurii), Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (SSC Napoli), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Cosmin Moţi (Ludogorets), Steliano Filip (Dinamo), Laszlo Sepsi (FC Nurnberg), Alin Toşca (Steaua); mijlocaşi: Mihai Pintilii (FC Steaua Bucureşti), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Adrian Ropotan (Pandurii), Adrian Popa (FC Steaua Bucureşti), Gabriel Torje (Osmanlispor), Florin Tănase (FC Viitorul), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Nicolae Stanciu (FC Steaua Bucureşti); atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogorets), Florin Andone (Cordoba), Raul Rusescu (Osmanlispor), Bogdan Stancu (Genclerbirigi), Ioan Hora (Pandurii), Andrei Ivan (CSU Craiova).

Selecţionerul Anghel Iordănescu s-a arătat nemulţumit de atmosfera creată în jurul echipei naţionale de anumiţi oameni, care fac tot posibilul să pună beţe în roate acţiunilor primei reprezentative: "Ce mă deranjează este umilinţa la care am fost supus, pentru că m-au umilit şi oameni care nu se pricep la fotbal. În ceea ce priveşte programul şi pregătirea, voi încerca să dau jucătorilor din competiţia internă 5-6 zile libere şi, în jur de 17 mai, va fi reconvocarea la echipa naţională şi un turneu în Italia, cu două jocuri de pregătire. Aş vrea să vă spun că federaţia nu a avut nicio vină în desemnarea adversarilor din Italia. În momentul de faţă, sunt discuţii cu Congo şi Ucraina, dar aş fi preferat o echipă din Europa. (...) Mă interesează rezultatele meciurilor cu Lituania şi Spania. Suntem în faţa a două jocuri importante pentru toată lumea. Lituania este un adversar imprevizibil, are 4 debutanţi şi 14 jucători care sunt la echipe din străinătate. Spania este Spania, campioană mondială şi europeană, are jucători de mare valoare". Selecţionerul este supărat din cauza faptului că Liga Profesionistă a refuzat să comprime sezonul cu o săptămână şi astfel s-a ratat un amical cu reprezentativa Angliei. În schimb, reprezentanţii cluburilor susţin că şi aşa Liga 1 este campionatul din Europa care se încheie cel mai repede, la începutul lunii mai, şi că nu se poate pune problema sacrificării totale a competiţiei interne.

Partida cu Lituania se va disputa astăzi, la Giurgiu, de la ora 20.00, iar meciul cu Spania va avea loc duminică, la Cluj-Napoca, de la ora 21.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb