TEODOROVICI: "Rectificarea bugetară va fi votată săptămâna viitoare"

V.D.
Politică / 21 august 2018

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a afirmat, astăzi, că în cazul în care nu primeşte în cursul zilei un răspuns de la Administraţia Prezidenţială privind convocarea CSAT pe tema rectificării bugetare, Guvernul va solicita această convocare. Teodorovici a spus că, în mod normal, săptămâna viitoare va fi votată în Guvern rectificarea bugetară.

Eugen Teodorovici a declarat că a solicitat Administraţiei Prezidenţiale să spună dacă a fost convocat CSAT sau au fost iniţiate procedurile, dar nu a primit încă un răspuns, iar dacă nu s-a început procedura Guvernul va solicita convoca CSAT.

Referitor la tăierea bugetului Administraţiei Prezidenţiale, Teodorovici a spus că nu a primit de la această instituţie argumente în plus care să schimbe situaţia.

El a mai spus că aceia care sunt nemulţumiţi ar trebui să se plângă de execuţia bugetară slabă faţă de ceea ce au planificat la început de an, spunând că banii nu pot fi lăsaţi necheltuiţi.

"Nu scrie niciunde că un astfel de aviz este obligatoriu, dar s-a mers pe o cutumă şi s-a cerut acest aviz. Dar nu scrie nicăieri în lege că este obligatoriu un aviz de la CSAT, în 2015 s-au făcut rectificări bugetare şi nu a fost nevoie de niciun aviz de la CSAT", a afirmat Teodorovici.

Ministrul a fost întrebat dacă mai aşteaptă un răspuns având în vedere că Administraţia Prezidenţială a transmis că se aşteaptă acordul tuturor membrilor CSAT pentru rectificare.

"Cât timp nu avem un răspuns clar din partea Secretariatului CSAT pentru un astfel de aviz, vom solicita noi convocarea CSAT", a declarat el.

Întrebat dacă săptămâna viitoare va fi votată în Guvern rectificarea, Teodorovici a spus că în mod normal da.

Administraţia Prezidenţială a anunţat marţi că, în prezent, secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) face demersurile necesare pentru obţinerea acordului individual al membrilor CSAT pentru emiterea unei hotărâri privind propunerile de rectificare a bugetului de stat pentru 2018 al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale - Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb