Teodorovici: "România a încasat, în acest an, aproximativ 2,4 miliarde de euro de la CE"

F.A.
Fonduri Europene / 24 octombrie 2013

Valoarea fondurilor structurale şi de coeziune returnate ţării noastre în acest an de către Comisia Europeană (CE) a ajuns la aproximativ 2,4 miliarde de euro la data de 22 octombrie, a declarat astăzi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

"România a încasat, în acest an, aproximativ 2,4 miliarde de euro de la Comisia Europeană, mai mult decât în întreaga perioadă 2007-2012, când ţara noastră a primit doar 2,2 miliarde de euro din finanţările alocate. Acestă realizare este efectul măsurilor implementate, care au asigurat reluarea plăţilor de către Comisie pentru patru programe operaţionale în cursul acestui an, efectuarea de plăţi către beneficiarii proiectelor, respectiv simplificarea şi eficientizarea sistemului. Reamintesc că România se clasează pe primul loc în rândul tuturor statelor membre ca urmare a creşterii sumelor rambursate de Comisie în primele nouă luni ale acestui an cu 75% faţă de nivelul înregistrat în perioada 2008-2012", a precizat ministrul Fondurilor Europene, potrivit unui comunicat de presă.

Recent, Comisia Europeană a rambursat suma de 196 milioane de euro, ca urmare a ridicării pre-suspendării Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), potrivit sursei citate. Comisia Europeană a decis deblocarea POS CCE la începutul lunii octombrie. În cursul acestui an, Comisia a reluat plăţile către România şi prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programului Operaţional Regional, respectiv Programului operaţional Sectorial Transport.

Ministerul Fondurilor Europene precizează că valoarea fondurilor structurale şi de coeziune returnate României de la începutul acestei perioade de programare şi până la data de 22 octombrie se ridică la 4,58 miliarde de euro, echivalentul a aproximativ 24% din totalul fondurilor structurale şi de coeziune alocate.

"Tot la data de 22 octombrie, valoarea sumelor solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate României se ridica la aproximativ 4,8 miliarde de euro, iar rata de absorbţie curentă era de aproape 25%", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb