TeraPlast a cumpărat Interlemind Serbia, pentru 4,3 milioane euro

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 8 iunie 2017

TeraPlast a cumpărat Interlemind Serbia, pentru 4,3 milioane euro

TeraPlast anunţă investiţii de 11 milioane euro în Serbia, pentru acest an

Dorel Goia: "Ne propunem să creştem exponenţial vânzările în zona Balcanilor"

Grupul TeraPlast, unul dintre procesatorii importanţi de PVC de la noi şi producător de materiale de construcţii şi instalaţii, a achiziţionat producătorul de panouri sandwich Interlemind din Serbia, valoarea tranzactiei fiind de 4,3 milioane de euro, după cum a anunţat compania.

Comunicatul TeraPlast anunţă investiţii de 11 milioane de euro pe care urmează să le realizeze Grupul, în acest an, în Serbia. Această sumă include valoarea de achiziţie a fabricii, investiţii de 2,7 milioane de euro în dezvoltare şi capital de lucru de 4 milioane euro.

Compania achiziţionată are o capacitate de producţie similară celei pe care o are subsidiara TeraSteel, respectiv 2,2 milioane mp/an, şi aceleaşi utilaje. Conform TeraPlast, fabrica de panouri sandwich din Serbia va deservi în principal ţări precum Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croaţia şi Muntenegru, dar şi pieţe secundare precum Ungaria, sudul României şi nordul Greciei.

Reprezentanţii companiei au transmis: "Potrivit estimărilor noastre, aceste pieţe au, în 2017, un potenţial de 9,6 milioane mp, adică aproximativ 153 milioane euro. Piaţa panourilor din Serbia este estimată la un volum de 2,3 milioane mp, din care producţia locală reprezintă 20%, diferenţa fiind importuri. În comparaţie, în România producţia locală reprezintă aproximativ 80% din total piaţă şi avem 9 fabrici de panouri termoizolante. TeraSteel vinde peste 33% din producţia realizată în România pe pieţele externe".

Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie TeraPlast a comunicat: "Achiziţia din Serbia face parte din strategia Grupului TeraPlast de a creşte volumul vânzărilor şi profitabilitatea. TeraSteel exportă în Serbia, Bulgaria, Muntenegru şi Slovenia de aproximativ doi ani, iar prin fabrica de la Leskovac ne propunem să creştem exponenţial vânzările în zona Balcanilor. Suntem convinşi că Grupul Teraplast poate să devină un exemplu pentru companiile româneşti care până în acest moment nu au avut curajul sau nu au fost încurajate să deschidă fabrici pe pieţele externe. În schimb, firmele din Polonia, Rusia sau Ungaria au deschis fabrici în România şi sunt foarte active în zona construcţiilor. Prin cele două achiziţii de anul acesta, Grupul TeraPlast va ajunge să consume, în 2018, capacitatea de producţie a unui combinat mediu, adică peste 70.000 de tone de tablă, în valoare de peste 55 milioane euro".

Grupul TeraPlast investeşte masiv în cercetare şi dezvoltare, în ultimii zece ani investiţiile în acest segment ajungând la 62 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor companiei, care au subliniat, recent, că TeraPlast are un plan agresiv de investiţii. Pentru anul în curs, TeraPlast şi-a propus să investească 84 de milioane de lei în diverse proiecte, printre cele mai importante fiind obiectivul de a investi într-o nouă linie de producţie în domeniul produselor reciclate, din PVC. Totodată, pe langă investiţiile financiare cum ar fi achiziţia Depaco, compania intenţionează să deschidă o noua linie de producţie în zona de granule, să se extindă pe piaţa de ţigle metalice, să-şi crească exporturile şi să investească în retehnologizare.

Cifra de afaceri a întregului grup TeraPlast s-a ridicat, anul trecut, la 100 de milioane de euro, cifră care include rezultatele Politub, dar nu şi pe cele ale Depaco.

Facilităţile grupului, situate pe o suprafaţă de 230.000 de metri pătraţi, însumează 650 de angajaţi, fără să fie luaţi în calcul cei peste 200 de salariaţi de la Depaco.

Grupul TeraPlast şi-a bugetat, pentru anul în curs, o cifră de afaceri de 434,6 milioane lei şi un profit net de 38,1 milioane lei. Valoarea EBITDA estimată în 2017 este de 63,3 milioane lei. În primele trei luni din 2017, Grupul Teraplast a realizat o cifră de afaceri de 66,5 milioane lei, un profit net de 1,6 milioane lei şi EBITDA de 6,6 milioane lei.

Activând pe pieţele de instalaţii şi amenajări, profile tâmplărie, panouri sandwich şi structuri metalice zincate, tâmplărie termoizolantă şi granule PVC, Grupul include compania TeraPlast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), subsidiara TeraSteel (producător de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), subsidiara TeraGlass (producător de ferestre şi uşi din PVC), subsidiara Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului) şi Politub (producător de ţevi din polietilenă).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb