"Teraplast" mai vrea să răscumpere 4,5 milioane de acţiuni pentru directori

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 ianuarie 2010

"Teraplast" mai vrea să răscumpere 4,5 milioane de acţiuni pentru directori

Preţul acţiunilor TRP a sărit, vineri, cu 8,33%

Acţionarii "Teraplast" Bis-triţa, unul dintre principalii producători de PVC din ţara noastră, au aprobat răscumpărarea a încă 4,5 milioane de acţiuni, titlurile redobândite urmând a fi ulterior vândute directorilor executivi al companiei, potrivit unui comunicat remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

Decizia de răscumpărare a unui procent de 1,51% din capitalul Teraplast de pe bursă a fost aprobată în Adunarea Generală a Acţionarilor care a avut loc pe 21 ianuarie, preţul maxim de achiziţie al acţiunilor fiind stabilit la 0,72 lei/unitate.

Investitorii au profitat de anunţ şi au intrat puternic la cumpărare, ducând vineri cotaţia TRP mai sus cu 8,33%, pe fondul unor tranzacţii de 0,7 milioane de lei. La preţul actual de pe Bursă, de 0,65 lei/acţiune, compania ar trebui să pună la bătaie 2,92 milioane de lei pentru răscumpărarea acţiunilor, sumele necesare urmând să fie alocate din rezerve.

Compania a mai derulat şi anul trecut un program de răscumpărare similar, care a vizat achiziţia a tot 4,5 milioane de acţiuni.

Titlurile TRP au consemnat o evoluţie spectaculoasă în 2009, triplându-şi preţul în doar 9 luni, de la 0,208 lei/unitate (martie 2009) la 0,62 lei/unitate (decembrie 2009). Ca o comparaţie, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a urcat cu 170%, în acelaşi interval, în timp ce indicele compozit al pieţei, BET-C, s-a apreciat cu 141%.

"Teraplast" Bistriţa, unul dintre principalii producători de PVC din ţara noastră, a raportat, în primele nouă luni ale lui 2009, un profit net de 11,4 milioane de lei, în scădere cu 27% faţă de nivelul câştigul înregistrat în aceeaşi perioadă din 2008.

Cifra de afaceri a companiei a înregistrat o scădere de 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, coborând până la 141,28 milioane de lei.

Compania a obţinut în T3 un profit de aproximativ 5 milioane lei, după ce până la jumătatea anului raportase câştiguri de numai 6,37 milioane lei.

Investiţiile realizate de "Teraplast" în 2009 depăşesc 24 milioane de lei, fiind cu 35% mai mici decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza redimensionării bugetului, prin amânarea unor investiţii fără un impact major asupra parametrilor tehnico-economici ai companiei, dar şi din cauza faptului ca Teraplast a finalizat doar în proporţie de 90% relocarea capacităţilor de producţie din Bistriţa, la Sărăţel, restul fiind programat pentru acest an.

Teraplast este principala companie a grupului cu acelaşi nume, fiind listată la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) sub simbolul TRP.

În acest moment, capitalizarea societăţii este de 192,13 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb