Preşedintele Partidului Naţional Conservator Român (PNCR), Cristian Terheş, a declarat, joi, că reprezentanţii PSD şi PNL sunt mulţumiţi cu rezultatul primului tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale, ceea ce ar demonstra că a fost "o înţelegere" între PSD, PNL şi USR să o ajute pe Elena Lasconi să intre în turul al doilea, transmite Agerpres.
El a explicat că a transmis Curţii Constituţionale dovezi că alegerile prezidenţiale nu ar fi fost corecte, printre acestea numărându-se procese verbale de numărare a voturilor în două variante, care arătau rezultate diferite.
"Aveţi extrase din procesele verbale care au fost pe site, unde sunt două versiuni ale aceluiaşi proces verbal, unde Lasconi are un anumit număr de voturi şi Orban un anumit număr de voturi, după care voturile de la Orban se mută la doamna Lasconi. (...) Cei care numără voturile în secţie sunt reprezentanţii partidelor. (...) De unde a luat doamna Lasconi 1.700.000 de voturi în contextul în care la europarlamentare abia au trecut pragul şi erau trei, patru partide în alianţa respectivă? Ce au făcut reprezentanţii PNL şi PSD? Aţi văzut reacţiile lor? L-am văzut pe domnul Ciolacu astăzi, înainte de a intra la şedinţa CSAT, care spunea că el este mulţumit cu rezultatul. Domnul Ciucă nu mai e în peisaj. Ei toţi sunt mulţumiţi cu rezultatul, ceea ce demonstrează că a fost o înţelegere între PSD, PNL şi USR să o ajute pe Elena Lasconi să intre în turul doi şi nu au reuşit probabil cu suficiente voturi, au făcut şi fraudă. Altfel, nu este explicabil cum oamenii lor din secţie nu au sesizat lucrul pe care eu l-am sesizat", a afirmat Terheş, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.
Întrebat dacă în demersul său la Curtea Constituţională a avut o înţelegere cu PSD, având în vedere că o eventuală renumărare a voturilor ar fi în avantajul lui Marcel Ciolacu, Terheş a spus: "Nu am nicio înţelegere cu Marcel Ciolacu. De ce credeţi că ar fi un avantaj pentru Marcel Ciolacu renumărarea aceasta? Biroul Electoral Central, care este organul administrativ care se ocupă cu organizarea alegerilor, după renumărarea voturilor, constată că într-adevăr au fost o serie de voturi fraudate şi mutate de la un candidat la altul care schimbă ordinea celor clasaţi pe primele locuri, Curtea Constituţională nu poate să vină să spună că intră Marcel Ciolacu în turul doi. Se refac alegerile, asta spune legea", a încheiat liderul PNCR.
Curtea Constituţională a României a cerut, joi, Biroului Electoral Central renumărarea voturilor valabil exprimate şi verificarea celor nule de la primul tur al alegerilor prezidenţiale, scrie Agerpres.
1. hmmmm
(mesaj trimis de GG în data de 28.11.2024, 18:45)
si de ce ar fi Ciolacu multumit de rezultat, ma rog? Cu ce il avantajeaza pe el si PSD-ul? Dar pe Tehes cu ce il avantajeaza aceasta cerere? Il ajuta pe Ciolacu? Daca cererea este admisa, este grav!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.11.2024, 19:54)
Coada de topor sovietica,fata de komisar sovietic.Un zero delirant pus brusc si ales europarlamentar acum 5 ani pe lista PSD,acum la AUR.Se muta pe unde au nevoie cilovecii de el.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.11.2024, 19:06)
Bai unealta Moscovei!
Ai depus un dosar la CCR cu exemple din 3 sectii,iar in TOATE voturile lui Orban au fost transferate la CG11.
Nici un vot la Lasconi.
Secția MH-179, din comuna Gogoșu.
În PV-ul inițial au fost trecute 11 voturi la Lasconi, 36 la Orban, 2 la Călin Georgescu.
PV-ul final, cel înregistrat pe site: 11 la Lasconi, 1 la Orban, 36 la Călin Georgescu. Corectură în favoarea lui Georgescu.
Secția 1278, din București.
INIȚIAL: Lasconi 312, Orban 85, Georgescu 39, Kelemen Hunor 378, Diaconescu 72.
FINAL: Lasconi 312, Orban 1, Georgescu 85, Diaconescu 39.
Corectură în favoarea lui Georgescu.
Secția 954, din București.
PV inițial: 275 voturi Lasconi, 38 Ludovic Orban, 29 Călin Georgescu.
PV final: 275 voturi Lasconi, 1 Orban, 38 Georgescu.