Termenul de implementare a unor proiecte POSDRU 2007-2013, extins până la finalul anului

Alexandru Costea
Fonduri Europene / 6 mai 2015

Guvernul a aprobat, azi, printr-un Memorandum, extinderea perioadei de implementare a unor proiecte pe Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, durata de punere în practică a proiectelor putând fi prelungită până cel târziu la data de 31 decembrie 2015, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

"Astfel, prin actul amintit se extinde perioada de implementare a unor proiecte pe Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, evitându-se pierderea unor fonduri nerambursabile importante. În acest sens, pe baza unor solicitări motivate din partea beneficiarilor, durata de implementare a proiectelor finanţate în cadrul cererilor de propuneri lansate în 2013 şi 2014 va putea fi prelungită peste durata maximă de implementare prevăzută în Ghidurile Solicitantului - Condiţii Specifice, dar nu mai târziu de 31.12.2015", arată sursa.

Guvernul mai transmite că măsura va permite finalizarea "în bune condiţii, a unor proiecte importante".

"În anul 2013, Autoritatea de Management pentru POSDRU, în colaborare cu Organismele Intermediare, a lansat 43 de cereri de propuneri de proiecte, în cadrul cărora au fost contractate proiecte în valoare de aproximativ un miliard de euro. De asemenea, în 2014, AM POSDRU a lansat cereri de propuneri de proiecte sistemice, care contribuie la atingerea unor obiective strategice în anumite sectoare şi care vizează grupuri ţintă clar delimitate, în scopul îndeplinirii recomandărilor specifice de ţară, a ţintelor naţionale în contextul Strategiei Europa 2020, sau pentru implementarea unor obiective de politici asumate legal sau prin strategii sectoriale. Guvernul a aprobat un Memorandum prin care se propun măsuri necesare pentru atingerea nivelului preconizat de absorbţie a fondurilor europene destinate României şi pentru a se evita riscul de dezangajare a acestora", potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb