Thailanda: Sediul Ministerului Finanţelor din Bangkok ocupat de protestatari

F.A.
Internaţional / 25 noiembrie 2013

Grupuri de manifestanţi care solicită demisia premierului thailandez Yingluck Shinawatra au pătruns, luni, în sediul unui minister şi ameninţă că vor ocupa şi alte instituţii, ca ultimă etapă a celei mai ample mişcării de stradă de la criza politică din 2010, informează AFP.

Sute de manifestanţi au pătruns în complexul Ministerului Finanţelor din Bangkok. "Este ultima etapă a nesupunerii civile", a declarat mulţimii Suthep Thaugsuban, unul dintre conducătorii Partidului Democrat, principalul partid de opoziţie din ţară, care a pătruns şi el în clădire împreună cu susţinătorii săi.

"Dacă funcţionarii nu opresc lucrul, vom pătrunde în toate ministerele mâine pentru a arăta că sistemul Thaksin nu are legimitate să conducă ţară", a spus reprezentantul opoziţiei, cu referire la fostul premier în exil, Thaksin Shinawatra, care se află în continuare în centrul politicii acestui regat.

Mai multe zeci de mii de opozanţi ai guvernului lui Yingluck Shinawatra, sora lui Thaksin, au mărşăluit luni prin faţa mai multor instituţii, între care sediul poliţiei şi al armatei thailandeze.

Manifestanţii au anunţat că intenţionează în înnopteze în sediul Ministerului de Finanţe şi în faţa Monumentului Democraţiei, loc emblematic al mişcării de stradă, unde sunt instalate corturi de mai multe zile. În centrul nemulţumii protestatarilor se află în special un proiect de lege de amnistie văzut ca un mijloc de natură să permită revenirea fostului premier Thaksin Shinawatra, aflat în exil pentru a scăpa de o condamnare de doi ani cu închisoarea pentru nereguli financiare. Respingerea de către Senat a acestei iniţiative nu a fost îndeajuns pentru a calma nemulţumirea opozanţilor lui Thaksin.

Susţinătorii opoziţiei - în număr de 150.000 - 180.000, potrivit autorităţilor, dar mult mai numeroşi conform organizatorilor manifestaţiilor - au protestat şi duminică în capitala thailandeză, după mai multe săptămâni de mobilizare aproape cotidiană, ceea ce a făcut să crească temerile unor confruntări violente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb