Theodor Stolojan: "Guvernul este nevoit să reducă drastic cheltuielile"

ANDREEA ARĂBOAEI
Ziarul BURSA #Politică / 27 ianuarie 2009

Theodor Stolojan: "Guvernul este nevoit să reducă drastic cheltuielile"

Guvernul are o misune grea în condiţiile în care va trebui să reducă drastic cheltuielile statului de la 5,2% în 2008, la 2% în 2009, iar acest lucru presupune că reducerea cheltuielilor de personal din sectorul administraţiei centrale, alături de scăderea numărului de agenţii şi cu descentralizarea, a declarat Theodor Stolojan, prim-vicepreşedintele PD-L, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PD-L de ieri.

Stolojan a afirmat: "Nu este o treabă uşoară pentru că toată lumea se aşteaptă la creşteri de cheltuieli guvernamentale, la care se adugă măsurile anti criză care presupun şi ele cheltuieli". Coaliţia a stabilit că orice majorare de cheltuieli într-un domeniu să se realizeze printr-o reducere de cheltuieli în alte părţi ale bugetului. "Ţara noastră nu mai are marja de 7-8% creştere economică, ce permitea creşteri de cheltuieli, din păcate exagerate" a mai precizat Stolojan, care a adăugat: "Guvernul este nevoit să taie din cheltuielile cu bunuri, servicii şi personal pentru a-şi permite să deruleze programele de investiţii preconizate. Este prevăzută o reducere cu 20% a cheltuielilor cu personalul din administraţia centrală, dar este necesar să se facă pe un anumit calendar, după o analiză, pentru că situaţia este diferită de la un minis­ter la altul, de la o agenţie la alta". Prim-vicepreşedintele PD-L a amintit că acest lucru trebuie corelat cu două procese paralele, primul fiind descentralizarea pe care cele două partide, PD-L şi PSD, s-au angajat să o facă, iar al doilea este reducerea numărului de agenţii guvernamentale. Stolojan a mai precizat că este un curs un proces de analiză în ceea ce priveşte scăderea numărului de agenţii.

În privinţa programelor de inves­tiţii, Teodor Stolojan a declarat că fondurile vor fi alocate cu prioritate către lucrările deja demarate şi nefinalizate încă. Domnia sa a reamintit că proiectul de buget va fi adoptat joi de Guvern, iar până atunci vor mai avea loc discuţii cu patronatele şi cu sindicatele. Proiectul de buget elaborat de Guvern prevede un nivel al veniturilor 32,1% din PIB, un deficit bugetar de 2% din PIB şi o creştere economică de 2,5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb