THR Marea Neagră şi-a închiriat nouă unităţi turistice din Eforie şi Saturn

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Turism / 3 aprilie 2023

Sursa foto: Facebook / Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra S.A.

Sursa foto: Facebook / Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra S.A.

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO), companie listată în Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), şi-a închiriat o serie de unităţi din staţiunile Eforie şi Saturn, pentru aproape trei milioane de euro pe an, după cum reiese dintr-un raport al societăţii publicat, vineri, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

În Eforie Nord, compania a închiriat Complexul Turistic Vraja Mării, pentru

137.500 euro/an plus TVA şi Complexul Turistic Bran-Brad-Bega, pentru 505.000 euro/an plus, TVA, în condiţiile în care, contractul anterior, semnat în decembrie 2022, fusese denunţat unilateral de locatar, după cum se menţionează în raportarea de la BVB.

În staţiunea Saturn a fost închiriat Complexul Turistic Balada, pentru 550.000 euro/an plus TVA, Complexul Turisitic Cerna pentru 416.000 euro/an plus TVA, Complexul Turistic (hotelurile şi restaurantele) Narcis-Cleopatra pentru 1,1 milioane de euro/an plus TVA, Complexul Turistic Semiramis pentru 181.000 euro/an plus TVA, Bufetul Narcis şi Grădiniţa Hora, ambele pentru 4.000 de euro/an plus TVA.

În Eforie Sud a fost închiriat Complexul Băile Reci pentru suma de 20.550 de euro plus TVA.

Închirierea activelor fusese aprobată de acţionarii Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră în noiembrie anul trecut şi martie acest an.

Pentru 2022, compania a raportat o pierdere preliminară de aproape 13,1 milioane de lei, faţă de un profit net de 51,1 milioane lei în anul anterior, în condiţiile unei scăderi puternice a veniturilor, de la 117,5 milioane lei în 2021, la 45,4 milioane lei, anul trecut. La finele primelor nouă luni ale anului 2022, compania explica scăderea veniturilor din activitatea operaţională prin deschiderea majorităţii unităţilor de cazare şi alimentaţie publică abia în luna iunie, prin renunţarea la contractul cu Casa Naţională de Pensii Publice care asigura turişti în perioadele de extrasezon, precum şi diminuarea numărului de turişti în raport cu anul anterior pe fondul condiţiilor geopolitice (războiul din Ucraina).

SIF Transilvania deţine 78,1% din capitalul operatorului de activităţi turistice de la Marea Neagră.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Sif 3 și frații Micula vinovați de distrugerea turismului! Acum ce face Sif3 care ar trebui să vândă și sa-si recunoască incompetența?

    Închiriază, ceva profit iese,au salarii și SOP asigurate singurul lor obiectiv de fapt! 

    1. Anonimule, HABAR nu ai ce inseamna turismul la MAREA NEAGRA! Vorbesti ca sa te afli in treaba. Felicita-i pe cei care au inchiriat, trebuie sa ii admiri, daca nu aceste unitati hoteliere se aflau pe apa sambetei. CURAJ CHIRIASILOR, faceti treaba si mult SUCCES.

      In asemenea vremuri de criza este greu sa faci afaceri in acest domeniu! 

      ANONIMULE du-te si mai cultiva-te! HABAR NU AI DE AFACERI! 

      Al dracu cum alea inchiriate intra pe profit din primul an cand sunt inchiriate dar in portofoliul Sif 3 cu manageri iscusiti alesi pe spranceana de vreo 27 de ani nu produc nimic pentru actionarii Sif 3.

      Te vad cunoscator, de ce crezi ca au fost luate in chirie aceste hoteluri si restaurante?

      JR românii merg în stațiuni din Bulgaria dar bulgari la noi nu prea! Iată cum s-a întâmplat la noi .Sub sloganul noi nu ne vindem țara și la mare hotelurile au fost date în locație de gestiune către " foștii " ,devenind astfel vaci de muls cu investiții 0

      Au apărut apoi Sifurile cu adtori total nepricepuți, cu alte interese decât dezvoltarea afacerilor. Hotelurile au ajuns în paragină find lejer concurate de construcțiile noi! Da,dar aceste construcții noi au aglomerat stațiunile, le-au sufocat și atunci mergi în Bulgaria. Pricepi? 

    Eforie nord este plin de constructii in apropierea plajei ,devine un oras la mare nu o statiune.

    Orice prost poate sa inchirieze, dar asta nu se numeste management. Ati ajuns de rasul curcilor.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb