Time Warner Center redă Manhattan-ului strălucirea de dinainte de 11 septembrie

Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 9 februarie 2004

Două turnuri gemene de 55 de etaje, hotelul cel mai scump din oraş, piscină olimpică, vedere către Central Park: Time Warner Center, cel mai mare proiect imobiliar înfăptuit de la atentatele de la 11 septembrie 2001, promite să devină un loc central al New York-ului. Cu această realizare, numărul unu mondial în domeniul media, Time Warner, speră să-şi regă-sească strălucirea, afectată de fuziunea ratată cu furnizorul de acces internet America Online şi de pierderile mari din 2002.

După patru ani de muncă şi 1,7 miliarde de dolari cheltuiţi, acest complex gigantic de 280.000 metri pătraţi a fost inaugurat săptămîna trecută de preşedintele "Time Warner", Dick Parsons, guvernatorul statului New York, George Pataki şi primarul Michael Bloomberg.

Strălucirea acestei sărbători a reamintit sfîrşitul anilor 1990 şi o atmosferă rar regăsită în Manhattan după atentatele din 2001 şi recesiunea economiei. Fără să fie o adevărată bijuterie arhitecturală, palatul de sticlă Time Warner va da un nou punct de atracţie cartierului Columbus Circle, aflat în extremitatea sud-vestică a Central Park.

Joi s-au deschis porţile "Centrului" pentru public, acesta putînd vizita 40 de buticuri, un supermarket cu produse ecologice, un hotel de cinci stele, o sală de sport de 4.000 metri pătraţi şi o anexă a Lincoln Center dedicată jazzului. Pe lîngă magazine de marcă, vizitatorii pot intra într-unul din cele cinci restaurante, dintre care unul are specific japonez.

De asemenea, clubul de gimnastică Equinox a selecţionat 200 de persoane dintre celebrităţi şi oficiali ai marilor companii pentru a forma un club VIP. Pentru 24.000 de dolari pe an, aceştia vor beneficia de sală privată de gimnastică, două şedinţe de antrenament pe săptă-mînă cu profesor particular, cabine private cu baie, un salon cu televizor cu ecran cu plasmă.

Complexul va găzdui şi viitorul cartier general al Time Warner - sediul CNN, al revistei Time şi al studiourilor Warner Bros se vor instala aici în cursul acestui an -, precum şi 200 de apartamente.

Cel mai scump apartament a fost vîndut pentru 45 de milioane de dolari, un record pentru New York.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb