Times of Israel: Evreii din Marea Britanie documentează un număr record de 2.000 de incidente antisemitiste în prima jumătate a anului 2024

R.S.
Internaţional / 8 august

Times of Israel: Evreii din Marea Britanie documentează un număr record de 2.000 de incidente antisemitiste în prima jumătate a anului 2024

Community Security Trust afirmă că cifra marchează un record absolut pentru o perioadă de 6 luni, fiind cu 100% mai mare decât anul anterior; creşterea instanţelor de ură împotriva evreilor include o creştere de 41% a cazurilor de agresiune, potrivit Times of Israel.

Evreii britanici au documentat aproape 2.000 de incidente antisemite în prima jumătate a anului 2024, cel mai mare număr înregistrat vreodată pentru o perioadă de şase luni, marcând o creştere de 100% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele 1.978 de incidente înregistrate de Community Security Trust fac parte dintr-o creştere accentuată a urii şi a crimelor motivate de ură împotriva evreilor, în urma atacului condus de Hamas pe 7 octombrie, care a declanşat războiul din Gaza şi luptele dintre Hezbollah şi Israel, a scris grupul de supraveghere comunală în raportul său semestrial publicat joi.

Publicarea raportului a coincis cu o serie de revolte în ultimele zile în Regatul Unit, pe care prim-ministrul Keir Starmer le-a descris ca fiind caracterizate de "violenţă intenţionată alături de retorică rasistă" împotriva musulmanilor şi a altor comunităţi minoritare.

Revoltele, care au izbucnit după perioada acoperită de raportul CST, au început în urma uciderii a trei fete în Southport. Poliţia suspectează că ucigaşul a fost un băiat de 17 ani de origine rwandeză. Incidentul a condus la exprimarea unor sentimente profunde anti-imigraţie, alimentate de imigraţia ilegală a zeci de mii de persoane în fiecare an, alături de imigraţia legală a sute de mii de persoane, multe dintre ele din Orientul Mijlociu şi Africa.

"Există unele persoane în această mişcare şi în spaţiile lor online care încurajează pe alţii să considere evreii ca ţinte," a declarat un purtător de cuvânt al CST pentru ziarul Guardian.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nr acestor incidente cresc pentru ca si eticheta de antisemitism este larga si ” generoasa ”

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb