TMK Europe are în vedere vânzarea de acţiuni TMK Artrom

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 4 martie 2019

TMK Europe are în vedere vânzarea de acţiuni TMK Artrom

Acţionarii producătorului de ţevi din Slatina sunt convocaţi, în data de 5 aprilie, pentru a aproba majorarea capitalului social al companiei cu 75 milioane de acţiuni, în scopul de a obţine lichidităţi pentru diminuarea datoriilor societăţii

TMK Europe, acţionarul majoritar al TMK Artrom (ART), explorează opţiuni disponibile de finanţare, inclusiv sub forma unei eventuale oferte secundare de vânzare de acţiuni deţinute la producătorul de ţevi din Slatina, potrivit unui comunicat al TMK - Artrom remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit notificării, revizuirea opţiunilor disponibile de finanţare se află în curs de evaluare şi este condiţionată de mai multe elemente ce urmează să fie luate în considerare de TMK Europe, inclusiv condiţiile pieţei şi aprobările necesare.

"Până la acest moment nu a fost luată nicio decizie, anunţuri suplimentare urmând a fi comunicate dacă şi când se va lua o decizie", se menţionează în comunicat.

De asemenea, TMK Artrom a anunţat printr un alt comunicat remis operatorului pieţei că are în vedere creşterea capitalului social al companiei, în scopul de a obţine lichidităţi pentru diminuarea datoriilor societăţii.

În acest sens, acţionarii sunt convocaţi în data de 5 aprilie 2019, pentru a aproba efectuarea majorării de capital prin contribuţii în numerar cu suma maximă de 188,25 milioane de lei, de la valoarea curentă de 291,58 milioane de lei, la valoarea maximă de 479,83 milioane de lei, operaţiunea urmând a se efectua prin emiterea de cel mult a 75 milioane de noi acţiuni, cu valoarea nominală de 2,51 lei fiecare.

Pentru finalul anului trecut, TMK Artrom a raportat, la nivel de grup, datorii totale de 1,107 miliarde de lei, cu 29,8% peste cele din 2017, ca urmare a dublării celor pe termen lung, până la 555,34 milioane de lei, la finalul anului 2018, de la 276,08 milioane de lei, la finele anului anterior.

TMK - Artrom a obţinut în anul tocmai încheiat un profit net la nivel consolidat de circa 79,58 milioane de lei, cu 198,8% peste cel din anul 2017, în condiţiile în care cifra de afaceri a producătorului de ţevi a urcat cu 17,8%, în 2018, până la 1,396 miliarde de lei.

TMK Europe cu sediul în Dusseldorf deţine 92,73% din TMK Artrom.

Valorea de piaţă a companiei la Bursa de Valori Bucureşti este de 504,18 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb