Toamna se numără apocalipsele!

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 17 august 2015

Iminenta ciocnire dintre o cometă şi planeta noastră, care ar urma să aibă loc luna viitoare, a înfierbântat imaginaţia "vânătorilor" de apocalipse. Diverse declaraţii au fost rupte din context, unele gesturi ale unor oameni politici au primit conotaţii dintre cele mai ciudate, totul pentru a se demonstra că suntem foarte aproape de o mare tragedie la nivel planetar.

Un număr impresionat de site-uri au publicat ştiri potrivit cărora oficiali ai NASA şi ai FEMA (Agenţia Federală de Situaţii de Urgenţă) ar fi confirmat faptul că oamenii trebuie să fie pregătiţi pentru un cataclism major, care ar rezulta în urma coliziunii cu o cometă. A fost avansată şi o perioadă de timp în care ciocnirea dintre pământ şi cometă ar urma să aibă loc, între 15 şi 25 septembrie anul acesta. Potrivit unor calcule ale unor specialişti anonimi, cometa ar avea un diametru de circa 4 kilometri, iar cel mai probabil, zona coliziunii va fi cea a Americii de Nord. Impactul devastator ar urma să ducă la instalarea pe termen lung a unei ierni nucleare, care va atrage după ea dispariţia vegetaţiei în cea mai mare parte a lumii şi producerea de nenumărate cutremure.

Declaraţiile făcute în urmă cu un an de către ministrul francez al afacerilor externe, Laurent Fabius, care a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre faptul că omenirii îi mai rămâne un număr limitat de zile până la producerea unui haos climatic, au fost legate imediat de povestea cu cometa ameninţătoare. Amatorii de conspiraţii au găsit o legătură între "iminenta ciocnire" şi un anunţ al preşedintelui SUA, Barack Obama, legat de o vizită în Alaska. Aceştia consideră că preşedintele îşi pregăteşte un centru de comandă, care să fie folosit după apocalipsă. Preşedintele Barack Obama a anunţat că la sfârşitul acestei luni urmează să, efectueze o vizită în Arctica încercând cu această ocazie să-i îndemne pe liderii politici ai lumii să se implice activ în lupta împotriva modificărilor climatice. Preşedintele Obama va susţine un discurs la un summit al liderilor din Arctica, la Anchorage, şi va efectua o vizită amplă în regiune. Potrivit Casei Albe este vorba despre prima vizită din istorie a unui preşedinte american în funcţie în Arctica.

În ultimul deceniu, pe piaţă s-a lansat un număr impresionant de scenarii apocaliptice, infirmate rând pe rând. Spre exemplu "sfârşitul timpului" urma să aibă loc pe 21 decembrie 2012, data la care calendarul Maya se încheie brusc. Într-un raport al Pentagonului acest lucru era tradus prin faptul că timpul va ajunge la zero, clima se va schimba definitiv, iar ADN-ul uman va fi complet reprogramat. Cum nu s-a întâmplat nimic la finele anului 2012, o previziune mai veche, legată de anul 2013, a revenit în atenţie. Se vorbea de faptul că pământul va fi lovit de radiaţii magnetice, care vor atinge un nivel fără precedent, exploziile solare urmând să provoace aceste fenomene apocaliptice. Vâlvă au făcut şi scenariile legate de "defectarea" planetei Mercur (gravitaţia lui Jupiter poate influenţa orbita lui Mercur, făcând-o să se suprapună cu cea a lui Venus), care ar urma să lovească direct pământul, ceea ce ar însemna dispariţia completă a vieţii pe Planeta Albastră.

Utilizată în exces, tema apocalipsei este pe cale să cadă în derizoriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb