Tohani România dă start la sezonul de cules în inima podgoriei de la Tohani, #AcasăLaFeteascaNeagră, informează compania într-un comunicat de presă. Astfel, pe 25 septembrie şi 2 octombrie, ȋi invită la cules de struguri pe cei care îşi doresc să afle cum se naşte vinul şi de ce Tohani preţuieşte culesul manual pentru a desăvârşi vinul perfect. Evenimentul face parte din strategia companiei de a deveni un jucător important pe segmentul enoturistic local, în care a investit 6 milioane de euro.
''Culesul viei este deopotrivă o perioadă intensă pentru echipa Tohani, dar şi o sărbătoare. Aşadar, ne propunem să-i facem părtaşi la povestea noastră pe toţi cei care iubesc vinul, pentru că, de peste 15 ani, Tohani spune povestea vinului românesc chiar aici, #AcasăLaFeteascaNeagră. Experienţa culesului este unică, la fel ca şi gustul vinurilor locale, iar noi ne dorim ca tot mai mulţi români să trăiască această experienţă'', a precizat Virgil Mândru, CEO Tohani România.
Astfel, cei care îşi doresc să participe la culesul viei la Moşia de la Tohani o pot face în urma înscrierii prealabile la eveniment. Apoi, în cadrul celor două sesiuni de cules din septembrie, participanţii, alături de Cosmin Tudoran, Profu' de Vin, vor fi pregătiţi printr-un instructaj, având la dispoziţie o zi întreagă şi o vie bogată, gata de cules, se menţionează în comunicat.
''La fiecare cinci găleţi de struguri culese, cei care participă la experienţă vor primi o sticlă de vin Moşia de la Tohani. Pauzele vor fi presărate cu poveşti spuse de somelierul podgoriei chiar pe terasele viei şi degustări ale soiurilor ce au consacrat brandul Tohani.
La Tohani credem cu tărie că vinul pe care îl facem poartă amprenta celor care l-au cules, aşa că fiecare strugure cules are valoare, fiecare boabă aleasă este importantă. Prin urmare, pe lângă investiţiile făcute în vie, investim în oamenii care desăvârşesc ceea ce se naşte în pământul moşiei de la Tohani. Am avut multe solicitări de a participa la culesul viei, iar anul acesta, odată cu extinderea noastră în zona de enoturism şi creşterea capacităţii de cazare, ne putem bucura din nou împreună de acest moment special, culesul viei'', a mai precizat Virgil Mândru.
Ziua de cules se va încheia cu un foc de tabără, muzică, o masă autentic românescă şi vin care să completeze experienţa de cules în vie la moşia de la Tohani. Detalii legate de acest eveniment şi condiţiile de participare şi înscriere sunt disponibile pe site-ul Tohani Romania.
Moşia de la Tohani, vinul sub eticheta căruia are loc evenimentul de cules in vie şi de care participanţii care culeg struguri se vor bucura din plin, a obţinut multiple medalii la concursuri locale şi internaţionale. Ediţia din 2019 a obţinut aur la Premiile de Excelenţă Vinul.ro din Bucureşti, dar şi argint la Decanter World Wine Awards din 2020 desfăşurat în Marea Britanie şi respectiv Medalia de Argint la Concours Mondial de Bruxelles, ce a avut loc anul acesta.
Continuând strategia de a plasa Feteasca Neagră, cel mai vândut soi de vin roşu din România, pe harta internaţională a vinului, Tohani România a finalizat în 2021 prima parte a unui amplu proiect de investiţii în enoturism. Astfel, începând din luna iunie, capacitatea de cazare în cadrul complexului Tohani a crescut la 20 de camere, putând găzdui până la 40 de turişti. Investiţia totală în proiectul dedicat turismului a fost până acum de 5 milioane de euro.
''Sesiunile de cules în vie sunt o experienţă unică pentru cei care vor să descopere vinul în toate formele sale. Experienţa culesului nu poate să lipsească din ceea ce oferim celor care ne vizitează la Tohani iar transformarea sa într-o sărbătoare petrecută alături de cei care apreciază vinul născut la Tohani este o bucurie, dar şi o datorie pe care ne-o asumăm ca promotori ai vinului românesc'', adaugă Virgil Mândru, CEO Tohani România.