Toni Greblă, noul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 29 martie 2023

Sursa foto: Facebook / Autoritatea Electorală Permanentă

Sursa foto: Facebook / Autoritatea Electorală Permanentă

Fostul judecător al Curţii Constituţionale, fost parlamentar şi prefect al Capitalei, Toni Greblă a fost ales, ieri, de plenul Parlamentului, cui 251 voturi pentru, să ocupe în următorii 8 ani funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, funcţie rămasă vacantă în urma demisiei lui Constantin Mituleţu-Buică.

În afara lui Toni Greblă, au mai candidat pentru funcţia respectivă Iulia Andreea Băbeanu, propusă de AUR, care a obţinut - 37 voturi şi Cristian Preda, propus de USR, care a strâns 73 de voturi.

Greblă a fost senator PSD în legislatura 2008-2012 din partea PSD şi reales la alegerile legislative din 2012 ca senator de Gorj. A fost numit de Senat judecător al Curţii Constituţionale, în decembrie 2013, pentru terminarea mandatului judecătoarei Iulia Motoc, care a demisionat pentru a deveni judecător CEDO. În 2015, Toni Greblă a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă (trei infracţiuni). Procurorii anticorupţie susţineau că Greblă, din postura de senator şi ulterior judecător la Curtea Constituţională (2013 - 2015), ar fi pretins şi primit de la un om de afaceri un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro. În 2019, fostul judecător al Curţii Constituţionale a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins toate acuzaţiilor formulate de DNA.

În perioada 2018-2019, Toni Greblă a fost secretar general al Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Ultima funcţie publică deţinută a fost cea de preşedinte a Consiliului Legislativ, secţia de Drept Privat, înainte să fie numit prefect al Capitalei.

Practic, după ce Toni Greblă va fi investit în noua funcţie, PNL nu va avea niciun reprezentat în conducerea AEP. În afara preşedintelui Greblă propus de PSD, funcţiile de vicepreşedinte ale AEP sunt deţinute de Zsombor Vajda susţinut de UDMR şi Marian Muhuleţ propus de USR şi numit de preşedintele Klaus Iohannis.

Autoritatea Electorală Permanentă este instituţia care va organiza în 2024 cele patru tipuri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb