ZIARUL BURSA

29 martie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Dan Popovici, OTP Asset Management: "Portofoliile individuale administrate discreţionar - produse necesare investitorilor din România"

Dan Popovici, OTP Asset Management: "Portofoliile individuale administrate discreţionar - produse necesare investitorilor din România"

A CONSEMNAT ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 29 martie 2023

"Este important să înţelegem foarte bine profilul de risc al clientului şi nevoile pe care le are" "Am conceput patru profile de risc diferite, de la unul conservator până la unul agresiv" "Fiecare portofoliu are un benchmark adecvat strategiei aplicate" 

Reporter: OTP Asset Management a lansat, recent, portofoliile individuale de investitii administrate discretionar. Care au fost motivele care au stat la baza deciziei?

Dan Popovici: Conform statisticilor EFAMA, în Europa, 43% din activele industriei de asset management reprezintă portofolii administrate discreţionar.

Percheziţii la cinci bănci franceze

Percheziţii la cinci bănci franceze

V.R.Internaţional / 29 martie 2023

Societe Generale, BNP Paribas, Exane, Natixis şi HSBC France - suspectate de fraudă fiscală majoră 

Cinci instituţii bancare franceze din regiunea pariziană au fost percheziţionate ieri, pe fondul unor suspiciuni de fraudă fiscală agravată, anunţă Parchetul Naţional Financiar (PNF), confirmând o informaţie difuzată iniţial de ziarul Le Monde, transmite AFP.

Distrugerea Europei

Cornel CodiţăEditorial / 29 martie 2023

Cornel Codiţă

Ce legătură ar putea exista între războiul din Ucraina, valul fără precedent de violenţe care împing Franţa spre un soi de război pe scară largă al statului împotriva cetăţenilor săi şi atacul asupra conductelor de gaz rusesc spre Germania?

Deşi Comisia a propus creşteri ale volumelor de transport pe căile navigabile interioare cu peste 30% până în 2030 şi cu aproape 60% în 2050, în realitate volumele de marfă efective transportate prin intermediul vaselor şi barjelor erau la finalul anului 2021 la aceeaşi valoare ca în anul 2005, adică 100 tone-kilometru.

Curtea Europeană de Audit: Ţinte nerealiste propuse de Comisia Europeană privind transportul intermodal de mărfuri

George MarinescuInternaţional / 29 martie 2023

Transport rutier reprezintă peste 70% din transportul de marfă din Uniunea Europeană, chiar dacă emisiile de CO2 pe tonă-kilometru sunt de 137 grame, de 5,5 ori mai mult decât transportul feroviar de marfă (24 grame CO2 pe tonă-kilometru) şi de peste patru ori faţă de transportul pe căile navigabile interioare (33 grame CO2 pe tonă-kilometru), se arată în raportul publicat de Curtea Europeană de Audit (ECA) cu privire la transportul intermodal.

Întâmpinarea oficială a prim-ministrului Republicii Polone, Mateusz Morawiecki (stânga), de către premierul român Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria

Nicolae Ciucă: "2022 - un an benefic pentru comunitatea de afaceri din România şi Polonia"

V.R.Politică / 29 martie 2023

Ciucă: "Deficitul de balanţă comercială este în defavoarea ţării noastre" Mihai Daraban, CCIR: "Schimburile comerciale între România şi Polonia - 10,94 miliarde de euro, anul trecut" 

Anul trecut a fost un an benefic pentru comunitatea de afaceri din România şi Polonia, spune premierul Nicolae Ciucă, menţionând însă că deficitul de balanţă comercială este în defavoarea ţării noastre.

Schimbare în strategia de fabricare a vaccinurilor

Schimbare în strategia de fabricare a vaccinurilor

O.D.Miscellanea / 29 martie 2023

Producerea de vaccinuri rămâne o preocupare majoră la nivel global. Doar modul cum acestea sunt realizate se mai schimbă. O nouă strategie de fabricare a vaccinurilor a fost dezvoltată de cercetătorii chinezi, care se bazează pe blocarea virusurilor vii într-un hidrogel protector pentru a activa reacţia imunitară într-o manieră mai rapidă, sigură şi eficientă, informează agenţia de presă Xinhua.

Bursele "Henri Coandă" pentru elevi şi studenţi au fost lansate

Bursele "Henri Coandă" pentru elevi şi studenţi au fost lansate

O.D.Miscellanea / 29 martie 2023

Elevii şi studenţii care au idei inovatoare au o şansă în plus să-şi realizeze planurile. Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a lansat programul de Burse şi Premii "Henri Coandă" pentru elevii şi studenţii care participă la competiţii internaţionale, care presupun realizarea unei soluţii tehnice - bun, serviciu sau aplicaţie specifică cercetării aplicative şi inovării.

Scrimerii se revoltă împotriva revenirii ruşilor şi belaruşilor în arene

Scrimerii se revoltă împotriva revenirii ruşilor şi belaruşilor în arene

O.D.Sport / 29 martie 2023

Lumea sportului nu mai are parte de pace. Sămânţa dihoniei a pus stăpânire şi pe această zonă. Peste 300 de scrimeri au cerut Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi Federaţiei internaţionale de scrimă (FIE) să renunţe la integrarea sportivilor din Rusia şi Belarus în competiţiile internaţionale.

Sursa foto: Facebook / Autoritatea Electorală Permanentă

Toni Greblă, noul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente

G.M.Politică / 29 martie 2023

Fostul judecător al Curţii Constituţionale, fost parlamentar şi prefect al Capitalei, Toni Greblă a fost ales, ieri, de plenul Parlamentului, cui 251 voturi pentru, să ocupe în următorii 8 ani funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, funcţie rămasă vacantă în urma demisiei lui Constantin Mituleţu-Buică.

SIF Oltenia vinde active

SIF Oltenia vinde active

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 29 martie 2023

Societatea a scos la vânzare deţineri în trei societăţi, pentru care vrea 49,5 milioane de lei  

SIF Oltenia (SIF5) se află într-o campanie alertă de vânzare de active, conform ultimelor raportări al fondului de investiţii alternative publicate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 29 Martie 2023

MACRO NEWSLETTER 29 Martie 2023

Macroeconomie / 29 martie 2023

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală şi în februarie 2023, până la până la 2,6%, de la 3,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 0,7% a creditului guvernamental, după un avans de 1,4% în luna...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo