TradeVille: Core Scientific - angajament reînnoit pentru creştere şi inovaţie

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 septembrie

TradeVille: Core Scientific - angajament reînnoit pentru creştere şi inovaţie

Deşi criptomonedele rămân volatile, unele companii din industrie se menţin mai bine decât altele, iar Core Scientific este un exemplu elocvent, potrivit TradeVille

Conform unui raport publicat luni de Canaccord, Core Scientific Inc. este aproape să devină un jucător major în domeniul inteligenţei artificiale (AI). Canaccord a iniţiat acoperirea companiei de minerit bitcoin cu un rating "BUY" şi un preţ ţintă de 16 dolari, bazat pe acordul Core Scientific din luna iunie cu CoreWeave, partener Nvidia.

Core Scientific şi-a declarat falimentul conform Capitolului 11 în decembrie 2022, dar a ieşit din restructurare în ianuarie, cu o investiţie de 54 de milioane de dolari de la Bitmain. În urma acestei investiţii, Core Scientific a achiziţionat 27.000 de echipamente de minerit de înaltă performanţă de la Bitmain, pentru 23,1 milioane de dolari, arătând un angajament reînnoit pentru creştere şi inovaţie.

Recomandare: "STRONG BUY"

Preţ curent: 12,35 dolari

Preţ ţintă: 17 dolari (+37,7%)

Stop loss: 9,9 dolari (19,8%)

Interval: 3 luni

Acţiunile companiei de minerit bitcoin au crescut de trei ori de la ieşirea din protecţia Capitolului 11, în luna ianuarie. Potrivit platformei FactSet, în ultimele trei săptămâni, mai mulţi analişti au emis recomandări de "BUY" pentru companie, cu un preţ-ţintă mediu de 16,3 dolari, ceea ce sugerează un potenţial de creştere de 30% faţă de preţul curent.

TradeVille: Core Scientific - angajament reînnoit pentru creştere şi inovaţie

În analiza graficului CORZ, primul aspect vizibil este formarea unui model de continuare, cunoscut sub numele de flag. Un pattern de tip flag reprezintă o scurtă consolidare a preţului înainte că acesta să continue în direcţia mişcării anterioare. În acest caz, putem observa un bullish flag, caracterizat printr-o mişcare ascendentă iniţială puternică, urmată de o perioadă de consolidare şi apoi o continuare a trendului precedent. Este esenţial ca această rupere să fie susţinută de un volum ridicat, pentru a asigura succesul şi validarea mişcării, notează TradeVille

Analizând datele de pe platforma Yahoo Finance pentru opţiunile cu expirare pe 4 octombrie 2024, se observă un sentiment preponderent bullish. Un Put/Call ratio de 0,122 reflectă o activitate intensă pe opţiunile call, în special la strike-urile de 12,5 şi 13, unde volumele şi open interest sunt semnificative. Aceasta indică faptul că piaţa anticipează o creştere a preţului acţiunii către sau peste nivelul de 13 dolari în săptămâna următoare. Pe partea de opţiuni put, interesul deschis este concentrat la strike-ul de 11 dolari, însă volumele mult mai mici arată un sentiment bearish redus pe termen scurt.

Este crucial să analizăm evoluţia preţului CORZ în paralel cu evoluţia preţului Bitcoin. În perioada în care Bitcoin a avut o tendinţă descendentă, cu maxime şi minime în scădere, CORZ s-a menţinut stabil, ceea ce arată un Relative Strength crescut. Aşteptările sunt că, dacă Bitcoin va începe o mişcare ascendentă, preţul CORZ ar putea înregistra o creştere şi mai puternică, având în vedere că în perioadele de scădere nu a urmat aceeaşi tendinţă ca Bitcoin.

Înălţimea flagpole-ului este de aproximativ 4,5 dolari, aceasta reprezentând distanţa dintre vârful şi baza flag-ului. În cazul în care preţul reuşeşte să depăşească rezistenţa de la 12,5 dolari, următorul target ar putea fi la 17 dolari.

Totuşi, o retragere sub nivelul de 10 -10,5 dolari, mijlocul canalului ar invalida scenariul bullish şi ar putea sugera o corecţie mai profundă a preţului. Pentru a proteja împotriva riscurilor, nivelul de stop-loss ar trebui plasat la 9,9 dolari, puţin sub mijlocul flag-ului, oferind o protecţie eficientă împotriva eventualelor mişcări descendente.

Pe baza graficului furnizat, indicatorii tehnici precum mediile mobile, RSI şi MACD oferă o imagine mixtă, dar cu tendinţe pozitive pentru acţiunea CORZ. În primul rând, mediile mobile exponenţiale (EMA 8, 13, 21) şi media mobilă simplă (SMA 50, 200) sunt într-o configuraţie ascendentă, cu preţul deasupra acestora. Acest lucru sugerează un trend ascendent pe termen scurt şi mediu.

Pentru investitorii care doresc să iniţieze o poziţie în jurul preţului actual, randamentul potenţial este de aproximativ 38%, cu un Raport Risk:Reward de 2:1.

Sursele menţionate de TradeVille în acest raport sunt: Trading View, Investor Place.

------------------

Investiţia în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performanţele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziţie şi fluctuaţiile valutei pot influenţa randamentul investiţiei. Cotaţiile afişate sunt cele de la sfârşitul zilei precedente de tranzacţionare.Lista potentialelor conflicte de interese, research-uri din ultimele 12 luni. Nu există instrument financiar fără risc.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb