Nuclearelectrica, singura companie de producţie a energiei electrice prin tehnologie nucleară din România, este afectată de scăderea preţului energiei electrice, lucru observat direct în performanţa sa bursieră. Chiar dacă acţiunile SNN au performat mai slab faţă de indicele principal al pieţei în ultimul an, investitorii pot descoperi încă noi oportunităţi, potrivit Departamentului de Analiză al TradeVille.
Analiza Tehnică
Recomandare: "HOLD"
Preţ curent: 45,05 lei
Preţ ţintă: 47,5 lei (+5,43%)
Stop loss: 43,85 lei (-2,7%)
Interval: 3 luni
Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) au marcat o scădere de la începutul anului (YTD) de 9,5%, faţă de o creştere cu 16,7% a indicelui BET şi cu 14,8% a indicelui care reprezintă piaţa de energie din România - BET-NG. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul acţiunilor se află la un nivel similar, marcând o creştere de 0,3%, în timp ce indicele BET a crescut cu 45,3%.
Scăderea semnificativă din ultima lună vine pe fondul ajustării preţului acţiunii cu dividendul, ex-date fiind pe 30 mai. Evoluţia mai slabă a cotaţiei faţă de indicii bursieri vine atât pe fondul anunţurilor făcute de companie privind revizuirea în scădere a bugetului pentru anul curent, cât şi al ştirilor conform cărora proiectul Reactoarelor Modulare Mici a fost amânat din motive politice.
Ajustarea preţului cu dividendul a dus la o scădere de 5,4%, preţul coborând sub mediile mobile simple de 50 şi 200 zile până în apropierea unui nivel important de suport, în jurul valorii de 43,15 lei/acţiune.
Din punct de vedere al indicatorilor MACD şi RSI, preţul se află în prezent într-o zonă de "oversold", care ar putea semnifica o iminentă schimbare de trend. De asemenea, se poate observa că liniile MACD se apropie semnificativ, indicând o probabilitate de intersectare a acestora, ceea ce poate fi considerat un semn de schimbare a trendului în cel mai scurt timp. Totodată, ultima şedinţa bursieră analizată relevă o lumânare de tip harami care susţine teoria inversării trendului.
Din punct de vedere al analizei tehnice pentru următoarele trei luni se poate stabili un preţ ţintă la valoarea de 47,5 lei, ce constituie un nivel important de rezistenţă, şi coincide şi cu gap-ul existent de la ajustarea preţului acţiunii cu dividendul.
Stop loss-ul poate fi setat în jurul valorii de 43,85 lei, care se află lângă un nivel important de suport pentru acţiune. Astfel, SNN poate oferi un raport risk/reward de aproximativ 1:2 în următoarea perioadă.
Pe un timeframe mai îndelungat, acoperirea gap-ului ar putea duce cotaţia peste nivelul de 49 de lei, având un potenţial de creştere până la atingerea unui nivel de rezistenţă important situat la 52,3 lei.
Sursele menţionate de TradeVille.în această analiză sunt: Trading View, Economica.net, BVB.
------------
Investiţia în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performanţele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziţie şi fluctuaţiile valutei pot influenţa randamentul investiţiei. Cotaţiile afişate sunt cele de la sfârşitul zilei precedente de tranzacţionare.Lista potentialelor conflicte de interese, research-uri din ultimele 12 luni. Nu există instrument financiar fără risc.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2024, 23:12)
SNN dead money pe urmatorii 4 ani. Am cumparat o la 12.5 lei in pandemie pt ca morgile si spitalele aveau nevoie de curent...ce aur, ce dolari? Curentul si mancarea era tot ce si doreau oamenii baricadati in colibe. Acum e invers, oversupply ziua de la solari, noaptea se doarme, inclusiv industria patriei...deci am vandut cu 49.2 medie in pre data.