ZIARUL BURSA

03 iulie
Ediţia din 15.08.2024
Creşteri puternice la BVB în prima parte a anului; ce urmează?

Creşteri puternice la BVB în prima parte a anului; ce urmează?

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 3 iulie

Adrian Mitroi, CFA: "Preţurile mai mari ale acţiunilor nu comprimă randamentele dividendelor, astfel încât companiile să nu mai fie bune de achiziţionat" 

Marcel Murgoci, Estinvest: "Cred că sectoarele care au performat în primul semestru vor rămâne în vizorul investitorilor"

Antonio Oroian, Goldring: "Probabil că unii investitori vor dori să marcheze profituri, pentru a trece mai liniştiţi peste o perioadă care se anunţă volatilă"

Povestea ciobănaşului mincinos

Cornel CodiţăEditorial / 3 iulie

Cornel Codiţă

Fabula aparţine, se pare, lui Esop. A ajuns pînă la noi, asta v-o pot garanta eu. Istoria cu pricina a fost pusă pe note şi am cîntat-o cu drag şi dăruire la Corul de copii al Radioului.

Sursa foto: https://www.efsa.europa.eu/

Campanie pentru responsabilizarea consumatorilor

O.D.Miscellanea / 3 iulie

Consumatorii informaţi îşi protejează şi sănătatea şi banii. Federaţia patronală din industria alimentară Romalimenta a decis să se alăture campaniei de responsabilizare a consumatorilor Safe2EatEU, derulată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Sursa foto: www.univ-ovidius.ro

Universitatea Ovidius din Constanţa a obţinut statutul de "Universitate Europeană"

O.D.Miscellanea / 3 iulie

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC), în calitate de membră a Consorţiului European Artemis, a obţinut statutul de "Universitate Europeană", alături de instituţiile partenere din alte state, Conform reprezentanţilor instituţiei academice, Comisia Europeană a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, rezultatele cererii de propuneri din acest an pentru "Iniţiativa privind Universităţile Europene", finanţată de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC): "Am mers pe partea de informare a operatorilor economici, am mers pe partea de consiliere a acestora. Am lansat anumite ghiduri, fie pe partea de alimentaţie publică, fie pe partea de cazare-primire turistică şi în zona de divertisment. Am luat la pas litoralul românesc cu suficient timp înainte, am găsit anumite locaţii care nu corespundeau, dar care s-au aliniat pe parcurs la cerinţele legale. Sunt cei care sunt sezonieri, operatorii economici sezonieri şi care vin pentru o perioadă scurtă tulbură într-un fel, în ghilimele, liniştea operatorilor economici care investesc de ani de zile pe litoralul românesc".

ANPC a dat startul verificărilor agenţilor economici de pe litoral

George MarinescuCompanii / 3 iulie

Verificările efectuate la agenţii economici de pe litoral în acest sezon estival vor sta sub lumina consilierii şi prevenţiei, a afirmat Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cu prilejul lansării ieri, la Mamaia, a Comandamentului Litoral 2024, potrivit News.ro.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo