TradeVille: "Platforma 2P generează din ce în ce mai mult"

Departamentul de Analiză TradeVille
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 ianuarie 2023

TradeVille: "Platforma 2P generează din ce în ce mai mult"

Compania românească 2Performant Network (2P) a raportat vânzări în creştere cu 34% în T4 2022 vs T4 2021. Pentru anul 2022, vânzările generate de platformă au fost de 101,9 milioane euro, din care aproximativ 35% au fost înregistrate în trimestrul al patrulea, conform TradeVille.

Scurtă descriere a companiei

2Performant Network este o companie românească de tehnologie de tip growth şi liderul pieţei de marketing afiliat din România. Compania dezvoltă şi operează platforma de marketing colaborativ 2Performant.com prin care magazinele online colaborează cu cele mai performante surse de publicitate şi trafic online. Este prezentă pe piaţa AeRO începând cu finalul anului 2020, iar începând din Octombrie 2021, acţiunile societăţii sunt incluse în indicele BET-AeRO. (Sursa: raport companie)

Evoluţia indicatorilor de performanţă pentru anul 2022

2Performant Network a raportat indicatorii cheie de performanţă aferenţi anului 2022. Astfel, compania a raportat vânzări generate de platformă de 101,9 milioane euro pe parcursul anului precedent, în creştere cu 39% faţă de 2021.

Din totalul vânzărilor, 35,9 milioane euro au fost generate în T4 2022 (+23% vs T4 2021).

La nivelul întregului an, comisioanele afiliaţilor s-au majorat cu 34% faţă de 2021, până la 6,2 milioane euro, în timp ce utilizatorii platformei companiei au generat aproximativ două milioane de vânzări, înregistrând o creştere de 40% în comparaţie cu 2021.

În trimestrul al patrulea al anului 2022, platforma companiei a intermediat 26,4 milioane de click-uri din totalul de 6,588 utilizatori şi un număr de 685.000 de vânzări, în creştere cu 30% vs T4 2021. În plus, comisioanele afiliaţilor au fost, în T4 2022, de 2,1 milioane euro (+19% vs T4 2021).

La nivelul anului 2022 şi inclusiv al ultimului trimestru, printre principalele categorii de produse vândute se numără Moda, Farmaceuticele, Electronicele IT&C, Cărţile, Filmele & Muzica.

La momentul listării pe piaţa AeRO, 2Performant avea o capitalizare de piaţă de 30,58 milioane lei, faţă de 19,1 milioane lei în prezent.

Scurtă prezentare a ultimelor rezultate financiare

Conform situaţiilor financiare aferente trimestrului al treilea din 2022, 2Performant a înregistrat o cifră de afaceri de 23,7 milioane lei, în creştere cu 43%, în timp ce veniturile operaţionale au înregistrat o creştere la 9 luni 2022 (+33% vs 9L 2021) până la 6 milioane lei.

Compania a raportat, la finalul celor 9 luni din 2022, o pierdere netă 1,26 milioane lei, în comparaţie cu pierderea netă de 1,57 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Rezultatul negativ vine în urma creşterii cheltuielilor de exploatare cu 44% vs 9L 2021, până la 27,7 milioane lei. O contribuţie semnificativă la creşterea cheltuielilor au reprezentat-o cheltuielile de personal, care s-au majorat cu 77% la nouă luni 2022 faţă de nouă luni 2021.

Faţă de bugetul pentru 2022 aprobat în AGA anuală, 2Performant a înregistrat o cifră de afaceri cu 5% mai mare în primele nouă luni din anul precedent şi o diminuare a pierderii nete cu 24% faţă de cea estimată.

Informaţii despre sectorul de activitate

Conform estimărilor ARMO şi GpeC, piaţa de e-commerce va creşte în 2022 cu 10% vs 2021, până la 7 miliarde euro. Creşterea este mai lentă comparativ cu anii 2020-2021 în special datorită inflaţiei ridicate şi, implicit, a scăderii consumului. Cu o creştere de 13% la nivel european în 2021 până la 718 miliarde euro, comerţul electronic devine şi mai ancorat în economie şi societate.

Potrivit raportului Digital Challengers on the Next Frontier realizat de McKinsey&Company, economia digitală a României a fost de 14,8 miliarde euro în anul 2021, cu o pondere de 6% din PIB, şi ar putea creşte la aproximativ 52 miliarde euro până în 2030, la o pondere de 9,8% din PIB. Principalii factori de creştere sunt investiţiile în IT&C, care au înregistrat o creştere anuală de 8% în perioada 2017-2021, ajungând la 3,5 miliarde euro şi a comerţului digital, segment care a cunoscut o creştere anuală de 17%, atingând un nivel de 9,2 miliarde euro.

Până în anul 2030, economia digitală din Europa Centrală şi de Est (CEE) ar putea ajunge la 330 miliarde euro, în contextul în care comerţul digital, care este principala sursă de creştere până în prezent, va continua să se dezvolte, iar lansarea de noi afaceri şi digitalizarea sectorului public pot accelera creşterea segmentului IT&C. (Sursa: economedia)

Evenimente importante anterioare

Cel mai important proiect al 2Performant în 2022 îl reprezintă Business League, prima competiţie de marketing descentralizat pentru sectorul de e-commerce, atât individuală cât şi pe echipe, având drept criteriu principal numărul de vânzări generate. De asemenea, în luna noiembrie societatea a lansat opţiunea de Direct Debit prin care magazinele îşi pot automatiza alimentarea conturilor din 2Performant. Prin această opţiune, magazinele vor deţine constant bugete pentru afiliaţi, direct proporţionale cu vânzările generate. (Sursa: raport companie)

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. COMPANIA ASTA , E IN ASA FEL GANDITA SI FORMATA , INCAT SA CASTIGE IN PRIMUL RAND , PATRONUL EI , SI CEI DIN JURUL LUI !!!!!!!!!!! CU ALTE CUVINTE , '''''' CAPO - DEL - TUTTI - CAPII '''''', SI GASCA !!!!!!!!!!!!! CE SA SPUN : I-MI PLACE CUM JUDECA INDIVIDUL !!!!!!!!!!!!!! CAT DESPRE MICII INVESTITORI , AIA PRAPADITII IN MATERIE DE BANI , ASA CA MINE , CARE AU AVUT INCREDERE IN DECLARATIILE LUI , SI AU CUMPARAT O MICA PARTE DIN ACTIUNILE EXISTENTE , ALEGAND CA SA MEARGA IMPREUNA CU CEI MARI , LA BINE SI LA GREU , PENTRU DEZVOLTAREA ULTERIOARA A ACESTEI SOCIETATI , V-OM PRIMII '''''' CE MERITAM '''''', CA SA ZIC ASA !!!!!!!!!!!! A-TI VRUT CAPITALISM , CINSTITI COMUNISTI , ACUMA , AVETI CAPITALISM PE BURSA DE VALORI ............ DAR , CU RISCURILE DE RIGOARE ; OMULETULUI , AL DUCE MINTEA BINE DE TOT SPRE FOLOSUL LUI , IN PRIMUL RAND ......... LA SOP -uri , FIGUREAZA SI EL CA ANGAJAT , CA SALARIAT AL FIRMEI , ASA CA .......... LA FEL CA MINUNATII FRATI LOGOFATU , A-SI V-A DARUI SI EL , LUI INSISI , PRECUM SI NEVESTEI , AMANTEI , COPIILOR SI ALTORA DIN JURUL LUI , CARE SANT PLANTATI IN INTERIORUL FIRMEI , IN DIFERITE FUNCTII , ACTIUNI GRATUITE ............ CA MERITA ........ DA , ZIC EU ; IN PRIMUL RAND , SANT BANII LUI PERSONALI , BAGATI ACOLO , SI NU VREA CA SA AJUNGA VREODATA '''''' PE MINUS '''''', CU CEVA ............. SA AJUNGA PE MINUS , AIA MICII , EVENTUAL , CA EI TREBUIE SA ''''''' ABSOARBA SOCURILE ''''''' !!!!!!!!!!!!!! ACUMA , INCEPETI CA SA INTELEGETI CE E CAPITALISMUL , CINSTITII MEI COMUNISTI ???????????? CU MULTE SI ENORME RISCURI , PENTRU CEI PRAPADITI FINANCIAR ............. PLUS CA , BAGATI BINE DE TOT LA CAP , IN ROMANIA DE ACUM , DIN ZIUA DE ASTAZI , INCA NU EXISTA UN ''''''' CAPITALISM ADEVARAT ''''''' !!!!!!!!!!!! E CAPITALISM DE MAI MULTE FELURI : DE TIPUL '''''' SALBATIC '''''' , DE ''''''' OAMENI NEBUNI ''''''' , DE '''''' INCEPATORI ''''''', PROBABIL '''''' SPRE MIJLOCUL DISTANTEI ''''''', E ORICE VRETI VOI , ORICE V-A PUTETI INCHIPUII , NUMAI CAPITALISM ADEVARAT NU ESTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ROMANIA DE ASTAZI , ESTE IMPARTITA , '''''' IN MAI MULTE ROMANII '''''' !!!!!!!!!!!!!! VAI VOUA , CA V-ATI NASCUT , IN TIMPURILE ASTEA ............. REVENIND : AVETI DE ALES , SA VA INCREDETI IN OMULET , SI SA MERGETI CU EL , S-AU SA VA VINDETI ACTIUNILE IN PIERDERE DESIGUR , SI SA VA ORIENTATI SPRE ALTCEVA ............. NU E NUMAI EL , AICEA .............. E VORBA , IN GENERAL , DESPRE INDIVIZI CU BANI , CU FOARTE MULTI BANI , CARE LANSEAZA CEVA , CA SA CASTIGE BANI IN PLUS , SPRE FALA SI MANDRIA LOR ............. NU UITATI , UN LUCRU ......... ASA A INCEPUT SI BURSA DIN AMERICA ........... CU 2 SURCELE , 2 LULELE ............ CAND S-A INFIINTAT ........... AU MURIT GENERATII , AVAND INCREDERE IN CEVA PRECUM '''''''' CATERPILLAR ''''''', S-AU MULTE ALTELE ............ E ADEVARAT : NU VEI STII NICIODATA ''''''' DE UNDE SARE IEPURELE ''''''' ........... VOI , HOTARATI ......... SANT BANII VOSTRII ........................

    Asa era si Uipath...

    Va spun de mai bine de 3 ani sa iesiti de pe TOATE pietele care se numesc Bursa=Specula oficializata. Vedeti va de vietile voastre, traiti frumos si cinstit, munciti asa cum a lasat Dumnezeu cuvantul Lui si tineti va departe de toate uneltele diavolului care va promit bani peste noapte si imbogatiri fulgeratoare.

    Viata trece ca un fum, nu va (mai) bateti joc de ceea ce ati primit in dar. Ca asa cum ati primit, asa veti fi si deposedati de ea si vei da socoteala...nu mai e mult pana atunci ! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb