ZIARUL BURSA

13 ianuarie 2023
Ediţia din 15.08.2024
"Scenariul optimist şi cel pesimist" / Ilustraţie de MAKE

CE AŞTEAPTĂ BROKERII DE LA BVB ÎN ACEST AN Revenirea cotaţiilor în partea a doua a anului, listarea Hidroelectrica şi lansarea pieţei derivatelor

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 13 ianuarie 2023

Dragoş Mesaroş, Goldring: "După ce îşi va vinde acţiunile la Hidroelectrica, FP nu va mai avea importanţa pe care o are în momentul de faţă - câştigăm un emitent dar pierdem altul"  

Alin Brendea, Prime Transaction: "Mă aştept la un an cu două jumătăţi distincte, opuse ca direcţie şi care este posibil să se anuleze în termeni de evoluţie bursieră"

Anticipări de dividende cu randamente atractive, la bursa noastră

O primă parte de an mai slabă pentru acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) urmată de o a doua ce va fi marcată de o revenire a cotaţiilor, listarea Hidroelectrica şi lansarea pieţei de derivate, sunt câteva dintre dintre principalele aşteptări pe care la au brokerii activi în piaţa noastră, pentru 2023.

Horoscop 2023

Cornel CodiţăEditorial / 13 ianuarie 2023

Cornel Codiţă

Este dovedit cu probe, ghicitul viitorului este parte din viaţa oamenilor încă din zorii cunoscuţi ai istoriei. În mai toate societăţile bine închegate, activitatea divinatorie este o prezenţă deloc periferică, dimpotrivă, ţine de registrul elevat, special, al sacrului. Doar în societăţile decăzute ale modernităţii şi post-modernităţii, în care sacralitatea este doar mimată sau vîndută ca o simplă marfă din categoria pilulelor antidepresive, divinaţia a devenit o afacere fără nici un dumnezeu, o formă de distracţie sau o ocupaţie furnizoare de mijloace de trai pentru întreprinzători cu doxă şi glagorie, ori pentru simpli şarlatani.

TradeVille: "Platforma 2P generează din ce în ce mai mult"

TradeVille: "Platforma 2P generează din ce în ce mai mult"

Departamentul de Analiză TradeVillePiaţa de Capital / 13 ianuarie 2023

2PERFORMANT NETWORK raportează vânzări generate de platforma în creştere pentru anul 2022  

Compania românească 2Performant Network (2P) a raportat vânzări în creştere cu 34% în T4 2022 vs T4 2021. Pentru anul 2022, vânzările generate de platformă au fost de 101,9 milioane euro, din care aproximativ 35% au fost înregistrate în trimestrul al patrulea.

Creşterea dobânzilor a mărit numărul potenţialilor beneficiari ai legii dării în plată

Creşterea dobânzilor a mărit numărul potenţialilor beneficiari ai legii dării în plată

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 13 ianuarie 2023

O parte dintre cei care s-au împrumutat între toamna lui 2021 şi vara lui 2022 pot intra deja sau vor intra foarte curând sub umbrela legii care prote­jează debitorii aflaţi în dificultate.

După bătălii ce păreau interminabile între debitorii în dificultate sprijiniţi de iniţiatorii legii şi lobby-ul bancar foarte agresiv la un moment dat, legea dării în plată a apărut în 2016 şi a fost amendată în 2020.

Vânzările auto din Rusia au scăzut cu aproape 60% anul trecut

DIN CAUZA IEŞIRII PRODUCĂTORILOR STRĂINI DE PE ACEASTĂ PIAŢĂ Vânzările auto din Rusia au scăzut cu aproape 60% anul trecut

V.R.Internaţional / 13 ianuarie 2023

AEB: În Rusia au fost înmatriculate 687.370 de autoturisme noi în 2022, comparativ cu peste 1,6 milioane de unităţi în 2021 

occidentale impuse Moscovei după invadarea Ucrainei, sancţiuni care au antrenat o plecare a constructorilor străini de automobile, a anunţat ieri grupul de lobby Association of European Businesses (AEB), transmite AFP.

Anul trecut, în Rusia au fost înmatriculate 687.370 de autoturisme noi, comparativ cu mai mult de 1,6 milioane de unităţi în 2021, a precizat AEB. Datele pentru luna decembrie 2022 arată că vânzările au scăzut cu 50,2% în ritm anual, notează Agerpres.

Salariul rămâne principala "atracţie"

PIAŢA MUNCII Salariul rămâne principala "atracţie"

O.D.Miscellanea / 13 ianuarie 2023

Piaţa muncii s-a modificat în perioada pandemiei, dar un lucru a rămas constant - interesul angajaţilor pentru un salariu mai mare. Program flexibil, asigurări de sănătate, spaţii de relaxare la birou reprezintă beneficii dorite, dar salariul atârnă în continuare cel mai mult în balanţa care cântăreşte deciziile profesionale.

Legea bacşişului va duce la creşterea calităţii serviciilor oferite clienţilor

ALIANŢA PENTRU TURISM: Legea bacşişului va duce la creşterea calităţii serviciilor oferite clienţilor

GEORGE MARINESCUPolitică / 13 ianuarie 2023

Fiscalizarea bacşişului - care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2023 - este o măsură cu care industria HoReCa este de acord, reprezentanţii antreprenorilor apreciind, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată de Alianţa Pentru Turism (APT), că o astfel de lege era necesară pentru că ea va aduce creşterea veniturilor angajaţilor din acest domeniu de activitate.

Sursă foto: Facebook / Golden Globes

Audienţa Globurilor de Aur, la un minim istoric

O.D.Cultură / 13 ianuarie 2023

Interesul oamenilor pentru marile gale de premiere din lumea filmului a scăzut constant în timpul pandemiei şi "alunecarea" pe tobogan continuă, la acest lucru contribuind şi multitudinea de scandaluri sexist-rasiste.

Sursă foto: www.filarmonicams.ro

Re-Revelionul, organizat de Filarmonica de Stat din Târgu Mureş

O.D.Cultură / 13 ianuarie 2023

Luna ianuarie găzduieşte mai multe "ediţii" ale revelionului, unele fiind de extracţie calendaristică, alte de natură profesională. Dirijorul Shinya Ozaki şi soprana Renata Gebe-Fugi sunt invitaţii speciali ai Concertului Extraordinar al Re-Revelionului organizat de Filarmonica de Stat din Târgu Mureş în cadrul ediţiei a VII-a a Festivalului Muzicii de Divertisment.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 13 Ianuarie 2023

MACRO NEWSLETTER 13 Ianuarie 2023

Macroeconomie / 13 ianuarie 2023

Preţurile de consum din Cehia şi-au temperat creşterea anuală în decembrie 2022, până la 15,8%, de la 16,2% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după o creştere de 1,2% în luna anterioară.

Indicii fac un pas în faţă

BVB Indicii fac un pas în faţă

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 13 ianuarie 2023

Avans de 1,56% pentru OMV Petrom, după ce compania a anunţat că se aşteaptă să nu plătească "taxa de solidaritate" pentru anul fiscal 2022 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri, în sesiunea de tranzacţionare de...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo