TradeVille: Safetech Innovation - cifră de afaceri şi profitabilitate în creştere

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 august

TradeVille: Safetech Innovation - cifră de afaceri şi profitabilitate în creştere

Safetech Innovation a încheiat primul semestru din 2024 raportând creşteri atât la nivelul cifrei de afaceri, cât şi la cel al profitabilităţii nete. Compania se aşteaptă să îşi atingă ţintele din BVC la finalul anului 2024, pe măsură ce trendul ascendent al cererii pentru serviciile de securitate cibernetică va continua, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al TradeVille.

Safetech Innovations este o companie specializată în securitate cibernetică şi tehnologie, care furnizează soluţii şi servicii pentru companiile ce doresc să se protejeze împotriva atacurilor şi ameninţărilor cibernetice. Firma oferă soluţii avansate pentru detectarea ameninţărilor, remedierea vulnerabilităţilor, monitorizarea activităţii şi raportarea incidentelor. Clientela companiei este diversificată, incluzând instituţii financiar-bancare din România, dar şi companii internaţionale şi locale din domeniile energiei, FMCG, transporturilor, IT&C şi tehnologie.

La data de 31 decembrie 2022, 73,5% din capitalul social al Safetech era deţinut de fondatorii Victor Gânsac şi Paul Rusu. Compania este listată în indicele BET-Plus al Bursei de Valori Bucureşti, având o pondere de 0,11%.

Victor Gânsac, CEO-ul actual al Safetech, a fondat compania în 2011, alături de Paul Rusu. Anterior, Gânsac a fost manager al departamentului de securitate de la Raiffeisen Bank. Sub conducerea sa, Safetech a intrat pe piaţa principală a BVB pe 6 februarie 2023, înregistrând o creştere de 15% în ultimul an.

Industria globală a securităţii cibernetice, aşteptată să crească rapid

Industria globală a securităţii cibernetice, evaluată la 172,24 miliarde de dolari în 2023, este proiectată să avanseze rapid, cu potenţialul de a ajunge la 562,72 miliarde de dolari până în 2032, rata de creştere anuală compusă (CAGR) fiind estimată la 14,3%. Această expansiune este alimentată de adoptarea soluţiilor avansate de securitate în sectoare critice precum producţia, serviciile financiare şi sănătatea. În SUA, piaţa securităţii cibernetice este prognozată să atingă 166,73 miliarde de dolari până în 2032, datorită creşterii rapide a platformelor de comerţ electronic şi a nevoii de protecţie a datelor.

Pandemia COVID-19 a accelerat nevoia de soluţii de securitate cibernetică, în special pentru IMM-uri, care au fost afectate de închideri temporare şi probleme economice. Potrivit unui studiu din 2020, 43% dintre IMM-urile din SUA au raportat închideri temporare, ceea ce a crescut semnificativ cererea de soluţii de securitate cibernetică pentru protejarea infrastructurilor digitale.

Printre tendinţele majore se numără integrarea tehnologiilor precum IoT, machine learning şi cloud computing, care ajută la detectarea şi prevenirea ameninţărilor avansate. Creşterea adoptării arhitecturii zero-trust, care impune verificarea constantă a utilizatorilor şi dispozitivelor, contribuie la dezvoltarea pieţei. De asemenea, expansiunea rapidă a comerţului electronic şi importanţa tot mai mare a protecţiei datelor sunt factori esenţiali care conduc această creştere.

Veniturile Safetech au urcat cu 53%

Safetech Innovation a raportat, miercuri, rezultatele aferente primului semestru din 2024. La nivel individual, compania a realizat venituri de 30,2 milioane de lei, reprezentând o creştere de 53% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Profitul brut s-a ridicat la 7,2 milioane de lei, în creştere cu 2%, în timp ce profitul net a atins valoarea de 6,1 milioane de lei, o majorare de 58%.

La nivel consolidat, unde sunt incluse rezultatele aferente entităţii din Marea Britanie, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 23,2 milioane de lei, în creştere cu 72% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2023, în primul semestru al anului entitatea din Marea Britanie generând venituri de aproximativ 525.000 de lei.

Astfel, rezultatul brut consolidat aferent primului semestru din 2024 a fost de 5,3 milioane de lei, în creştere cu 158% faţă de anul anterior. Impozitul pe profit a crescut cu 85%, până la 1,1 milioane de lei. Prin urmare, profitul net consolidat aferent primului semestru din 2024 a fost de 4,2 milioane de lei, o creştere cu 186% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Compania a implementat o strategie la începutul anului pentru entitatea din Marea Britanie, care se concentrează pe un volum mai mare de contracte cu valoare mai mică. Astfel, Safetech a emis facturi în valoare de aproximativ 90.000 lire sterline. Totodată, compania a continuat implementarea strategiei de reducere a cheltuielilor la nivelul filialei, notează TradeVille.

Pe parcursul acestui an, compania îşi propune să eficientizeze strategiile operaţionale şi de îmbunătăţire a rezultatelor financiare atât la nivel locat, cât şi în entitatea din Marea Britanie. De asemenea, conducerea companiei anticipează că în 2024, pe fondul provocărilor din domeniul securităţii cibernetice, care devin din ce în ce mai complexe, nevoia de servicii şi soluţii de Securitate cibernetică se va intensifica.

La nivel consolidat, compania anticipează să realizeze 64,8 milioane de lei total venituri. Cifra de afaceri este anticipată să ajungă la 54,2 milioane de lei, realizând momentan 42% din bugetul planificat. Profitul brut este prognozat să ajungă la 15,8 milioane de lei, profitul net la 13,1 milioane de lei şi EBITDA la 20,1 milioane de lei.

Preţul acţiunii Safetech - în declin, în ultimul an

De la listarea companiei, în 2021, acţiunile Safetech s-au apreciat cu 199,87%, înregistrând maximul istoric de 4,01 lei în 19 iulie 2021. Din noiembrie 2023, preţul acţiunilor se află în formaţiunea de tip tunel, oscilând între 2,65 şi 2,30 lei. De la începutul anului, preţul acţiunilor s-a depreciat cu 0,42%, iar în ultimele 12 luni, cu 14,17%.

La fel, este interesant de menţionat că media mobilă exponenţială de 50 de zile coincide cu cea exponenţială de 200 de zile. În funcţie de reacţia pieţei, e posibilă formarea a unui "golden" sau "death cross" indicând traiectoria pieţei pentru următoarea perioada.

TradeVille: Safetech Innovation - cifră de afaceri şi profitabilitate în creştere

Oportunităţi şi riscuri ale investiţiei în Safetech

Oportunităţi

Volatilitate: Volatilitatea săptămânală a SAFE (3%) a fost stabilă în ultimul an.

Acţiunile companiei au trecut de pe piaţa AeRO începând cu data de 6 februarie 2023, pe piaţa principală a BVB. Acest lucru contribuie la creşterea lichidităţii acţiunii, compania ajungând astfel în vizorul investitorilor instituţionali.

Fonduri europene: Safetech Innovations România a semnat contracte de 4 milioane de lei pentru proiecte pe fonduri europene şi a câştigat un proiect naţional de 6,2 milioane de lei. Compania intenţionează să aplice pentru noi proiecte atât la nivel naţional, cât şi european, în funcţie de oportunităţile de finanţare disponibile.

Riscuri

Acţiunea supraevaluată: Potrivit site-ului de specialitate Simply Wall Street, valoarea intrinsecă a unei acţiuni Safetech în scenariul de bază este 0,85 lei, cu 190,5% mai mare decât preţul actual al acţiunii.

Mai slab decât industria: SAFE a avut o performanţă mai slabă decât industria software din România, care a înregistrat un randament de 32,2% în ultimul an.

Investiţia în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performanţele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziţie şi fluctuaţiile valutei pot influenţa randamentul investiţiei. Cotaţiile afişate sunt cele de la sfârşitul zilei precedente de tranzacţionare.Lista potentialelor conflicte de interese, research-uri din ultimele 12 luni. Nu există instrument financiar fără risc.

----

Sursele menţionate de TradeVille > în acest raport sunt: site-ul companiei, fortunebusinessinsights.com, bvb.ro, safetech.ro, simplywall.st.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb