TradeVille: UiPath raportează vânzări record

Piaţa de Capital / 17 martie 2023

TradeVille: UiPath raportează vânzări record

UiPath a încheiat anul fiscal 2023 raportând venituri record şi o pierdere netă mai mică. Pentru acest an fiscal, compania anticipează că veniturile vor atinge un nou record. Acţiunile companiei au crescut cu peste 13% în şedinţa de tranzacţionare de după închidere, conform unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville.

Prezentarea companiei

UiPath este unul dintre liderii pe piaţă de software pentru automatizarea proceselor de business. Compania combină soluţia principala de automatizare a proceselor robotizate cu o suită completă de capabilităţi care permit fiecărei organizaţii să-şi transforme digital afacerea. Printre cei mai mari clienţi se numără Adobe, companiile de audit "Big 4", Chevron, CVS Health şi Bank of America.

Scurtă descriere a ultimelor situaţii financiare

UiPath a încheiat anul fiscal (AF) 2023 raportând venituri record de aproape 1.1 mld. USD (+18.6% vs. AF 2022), în timp ce pierderea netă s-a redus de la 525.6 mil. USD la 328.4 mil. USD.

Rată anuală de reînnoire a abonamentelor (ARR), a crescut cu 30% faţă de anul fiscal precedent, până la 1.2 mld. USD, după ce, în anul fiscal precedent, s-a adăugat un ARR net de 278.6 mil. USD.

În plus, datorită creşterii controlate a cheltuielilor, UiPath a raportat o marja brută (non-GAAP) de 86%, cu doar 1 punct procentual sub valoarea realizată în anul anterior.

În T4 al anului financiar 2023, UiPath a înregistrat un număr record de clienţi care au ARR de peste 1 mil. USD (+44.9% vs. T4 AF 2022).

Perspective

Pentru T1 2024, UiPath anticipează venituri cuprinse în intervalul 270-272 mil. USD (+45%/+46% vs. T1 AF 2023). De asemenea, compania estimează un profit operaţional (non-GAAP) de 5 mil. USD.

Pentru întreg anul fiscal 2024, UiPath previzionează venituri mai mari, cuprinse în intervalul 1.25 - 1.26 mld. USD, în timp ce estimarea maximă pentru ARR se situează la 1.43 mld. USD, iar profitul operaţional (non-GAAP) este estimat la aproape 120 mil. USD.

Fluxul de numerar disponibil companiei şi ajustat (non-GAAP) este previzionat la 100 mil. USD

Alte evenimente importante

La 10 martie, UiPath raporta o expunere mai mică de 100,000 USD pe Silicon Valley Bank, precum şi faptul că nu are nici o datorie faţă de banca intrată recent în faliment.

UiPath a anunţat noi parteneriate strategice cu:

⦁ Orica - un parteneriat global în scopul automatizării testării de aplicaţii. Orica este una dintre cele mai mari companii globale de minerit şi infrastructură.

⦁ Neostella - un parteneriat în scopul furnizării de soluţii de automatizare pentru întreprinderile cu venituri de până la 500 mil. USD. Neostella este o companie care furnizează soluţii de automatizare la nivel global.

Potrivit companiei de studii de piaţă Fortune Business Insights, dimensiunea pieţei globale de automatizare robotică a proceselor (RPA)* a fost evaluată la 10 mld. USD, în anul 2022, şi se anticipează că va creşte cu o rată anuală constanţa de 20.3% între 2023 şi 2030. Se anticipează că valoarea pieţei RPA va ajunge la 50.5 mld. USD, în anul 2030.

Astfel, pentru anul fiscal 2024, UiPath previzionează o rată de creştere a veniturilor care este puţîn sub CAGR estimată în studiul citat anterior.

Reacţia pieţei

Cotaţia acţiunilor UiPath a crescut cu peste 13%, în timpul şedinţei de tranzacţionare de după închidere (en. afterhours trading). Preţul de închidere de ieri era cu 80.4% mai mic decât preţul din ziua de debut la tranzacţionare. Deşi capitalizarea companiei a ajuns la doar 8.1 mld. USD, atractivitatea companiei provine din orientarea acesteia către tehnologiile de ultima generaţie.

Pentru investitorii care au o perspectiva pe termen lung, o intrare la un discount mare poate aduce un randament superior. Totodată, compania depinde şi de evoluţia macro, iar faptul că se află în sectorul de companii cu capitalizare bursieră mică (en. small caps), pot fi aşteptări că volatilitatea să continue până ce Rezervă Federală Americană ar începe să reducă rată de dobânda de politică monetară şi, în consecinţă, să relaxeze condiţiile financiare.

Sursă: Google Finance, analiză TradeVille

Abonamentele anuale/ARR = ilustrează capacitatea companiei de a achiziţiona noi clienţi cu abonament şi de a menţine şi extinde relaţiile cu clienţii existenţi cu abonament. Definim ARR că suma anualizată facturată per soluţie din licenţele de abonament şi obligaţii de întreţinere.

*Robotic process automation (RPA) = automatizarea robotică a proceselor este o formă de tehnologie de automatizare a proceselor de afaceri bazată pe roboţi software metaforici sau pe inteligenţă artificială / lucrători digitali.

TradeVille: UiPath raportează vânzări record

 Analiză TradeVille poartă următorul disclaimer:

Investiţia în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performanţele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziţie şi fluctuaţiile valutei pot influenţa randamentul investiţiei. Cotaţiile afişate sunt cele de la sfârşitul zilei precedente de tranzacţionare. TradeVille îşi propune să actualizeze raportul cel puţîn anual.

Lista potenţialelor conflicte de interese

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. da da, astia sunt banii negri ai acoperitilor MAPN, SRI, SIE & co din mUiPath.

    Daca eram o tara normala, adica DE-CEN-TA, Dines avea cetatenia romana anulata. E ca si cum Mercedes s-ar lista la Paris sau Londra si toti "patriotii" in frunte cu penalii MAPN l-ar lauda si felicita.  

    Va vine vremea epoletatilor tradatori, pur si simplu nu o sa aveti unde sa fugiti, veninul o sa pushte din voi ha ha

    1. De accord cu tine

      corect

      In tarile normale, democratice, nu se poate anula/retrage cetatenia dobindita prin nastere. Indiferent de motiv,

      Cetateanul are privilegiul de a renunta la relatia cu statul in care s-a nascut, adica sa renunte la cetatenie. Statul nu are dreptul sa anuleze cetateniile dobindite pe cale naturala, prin nastere.

      Lasa halucinogenele. Iti cauzeaza la judecata. Daimler se poate lista la orice bursa. E problema actionarilor, nu a statului german. 

    Raporteaza vanzari record la hectar.

    ANONIMILOR, habar nu aveti ce spuneti, daca nu este rostit numele lui DANIEL DINES, Romania nu este cunoscuta. APROPO, ANONIMULE CU expresia ''mUIPATH'', pastreaza aceste expresii pentru tine! Schimba limbajul, daca esti scolit!

    1. Uipath a pierdut 80% din prețul IPO-ului, iar căderea bursei este așteptată tocmai după ce Fed-ul va începe să scadă dobânzile, cam pe unde vede Uipath-ul reluarea creșterii. :) N O T !!!

      Dai prea multe bidinele patronului, nu crezi?

      Mie îmi place modelul lor de business. Canibalizează IT-ul, trimite acasă cu sutele de mii de IT-iști, n-ai cum să nu-i iubești. Optimizarea afacerii lor înseamnă scăderea profitabilității lor și faliment cu artificii. :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb