Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în această seară, la B1 TV, că Sorin Roşca Stănescu (SRS) a fost ajutat de un ministru liberal în cazul falselor acuzaţii de spălare de bani şi nu exclude varianta ca ministrul Radu Stroe să fi fost cel implicat.
Şeful statului a declarat: "Sorin Roşca Stănescu a devenit, dintr-o dată, naiv, ca şi cum nu ar fi lansat minciunile, privind traficul de armament făcut de fratele meu, în preajma campaniei. El (n.r. SRS) este specializat în acest tip de diversiuni. Nu-l cred că a luat documentele de la Facias. Mă tem că a fost ajutat de un ministru liberal. Poziţia PNL a fost corectă, pentru că oricare ar fi fost adevărul, presupunând că ar fi fost adevărate acele documente, în niciun caz un candidat nu se ocupa de conturi şi de plăţi. Dacă ar fi fost adevărate ar fi trebuit să dau nişte răspunsuri, politic. Cred că Sorin Roşca Stănescu a fost ajutat de un ministru liberal. Nu am niciun motiv să suspectez că ar fi fost implicat Crin Antonescu în pregătirea acestei campanii, dar în ceea ce îl priveste pe ministrul Radu Stroe nu am aceleaşi garanţii, dar nu le pot proba".
• "Afirmaţia lui Ponta avea menirea să acuze preşedintele de înaltă trădare"
Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că afirmaţia premierului Victor Ponta, conform căreia şeful statului ar fi vândut interesele României, este foarte gravă. Traian Băsescu a percizat că, împreună cu falsurile anunţate de Sorin Roşca Stănescu, declaraţia premierului avea menirea să creeze în jurul preşedintelui acuzaţia de înaltă trădare.
Domnia sa menţionat: "Aduceţi-vă aminte declaraţia lui Ponta - preşedintele a vândut România la Consiliul European. Stupiditatea unei asemenea declaraţii este uşor de combătut, pentru că nu ştiu cine ar fi putut să o cumpere, ce şef de stat sau poate preşedintele Consiliului. Afirmaţia avea menirea să se adauge falsului generat de Sorin Roşca Stănescu, să ajungem într-o comisie care să acuze preşedintele de înaltă trădare. E mult mai convenabilă pentru situaţia în care se află ei, implică un vot cu două treimi în parlament, care conduce automat la suspendarea preşedintelui până se pronunţă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta a fost planul, iar aici a lucrat şi Victor Ponta. Cine crede că Ponta şi-a asumat riscul unei declaraţii că Băsescu a vândut ţara în CE, în care a jignit toţi şefii de stat de acolo? Afirmaţia a fost extrem de gravă şi avea scopul să se adauge ca o piesă la acest plan.
Peşedintele a anunţat, totodată, că, mâine, se va întâlni la Paris cu lideri europeni, pe care îi va informa că declaraţia premierului "nu trebuie luată în considerare", în aşa fel încât "niciunul să nu se considere părtaş la vânzarea României".
• "O inventare de noi taxe şi impozite blochează relansarea economică"
"O inventare de noi taxe şi impozite în criză blochează relansarea economică", a mai afirmat preşedintele Traian Băsescu, în cadrul aceleiaşi transmisiuni. "Puteau să generalizeze taxele existente, să nu mai aibă excepţii. La noi orice are tot soiul de excepţii, în funcţie de influenţe", a adăugat domnia sa.
În opinia şefului statului, "cea mai bună măsură era să nu inventeze taxa pe stâlp, pe heleşteu, pe piscină".
Preşedintele a mai spus: "Cred că au greşit. Le pot impozita pe cele private, dar nu pe cele unde se face tratament, ăla e obiectul muncii. Aici au greşit fundamental, mergând cu taxe noi. Cred că nu ar fi deranjat pe nimeni acest lucru. Dincolo de faptul că inventarea de noi taxe şi impozite generează disconfort major pentru proiectarea anului viitor. Cine îşi poate face un buget acum pentru anul viitor? Să nu credeţi că o firmă, fie ea şi românească, lucrează ca Guvernul Romaniei. Nicio firmă nu poate să previzioneze anul 2014 în noiembrie. Păi când îşi fac planurile de afaceri, când nu ştiu cât va fi combustibilul? Dacă spun că o introduc doar pentru autostrăzi, eu vă spun că aşa cum a plagiat fără ruşine şi nu a recunoscut, acum Ponta minte fără ruşine. România are asiguraţi banii pentru autostrăzi cu 95% contribuţia UE, doar 5% trebuie să mai pună România. Au blocat practic relansarea economică a României. Mulţi spun - ce a făcut guvernul Boc? Noi am redus cheltuielile statului pentru că nu ne mai puteam împrumuta. Eu am fost împotriva reducerii TVA. Când aveam deficit de 8% nu aveam altă soluţie. Acum, când ai un buget aproape echilibrat, cu balanţa comerţului exterior aproape echilibrată, nu se justifică o creştere de taxe. S-ar fi justficat în continuare o reducere a cheltuielilor cu aparatul bugetar, mă refer la numărul uriaş de oameni care nu au ce face în aparatul central şi local, nu la medici şi profesori.
• Despre dosarul ICE Dunărea: "Sigur se găsesc şi semnături ale lui Voiculescu pe diverse facturi"
Traian Băsescu a mai afirmat că nu a putut desecretiza dosarul ICE Dunărea, deoarece este format din peste 100 de dosare mari. Totodată, şeful statului a precizat că dosarul conţine şi semnături ale lui Dan Voiculescu.
Domnia sa a subliniat: "Am văzut mai înainte un senator PSD predispus la minciună, în ce mă priveşte. Eu, pentru că dânsul are părul alb, eu nu mai am păr, dar avem proba că e trecut prin viaţă şi spunea cine a vândut flota. Eu îl întreb, înţeleg că a făcut parte din serviciile de informaţii, să arate un singur document, o foaie de hârtie care să cuprindă propunerea de vânzare a unei singure nave şi să vadă aprobat Băsescu. E o mare minciună generată de guvernul Văcăroiu. Sunt 103 dosare mari, arhiva Dunărea Comercial, predate la arhivele statului. Dacă cineva e interesat, trebuie să le studieze. În mod cert pe acolo se găsesc şi semnături ale domnului Voiculescu pe diverse facturi. Nu se încadra în criteriile de predare la CNSAS şi a fost predat la arhivele statului. Când am vorbit de comisie rogatorie, am vorbit de comisie legată de firmele lui Vîntu. Cred că ar trebui să căutăm prin altă parte decât în Cipru, pentru că Voiculescu nu a fost un naiv să nu distrugă toată arhiva din Cipru. Eu aş căuta dacă există vreo asociere între actualele firme ale lui Voiculescu şi Crescent, şi acolo s-ar fi putut produce transferul de bani".
• "România avea şansa să se relanseze dacă USL nu ar fi tras frânele economiei de dragul populismului"
Preşedintele a declarat, totodată, că ţara ar fi avut şansa unei relansări economice, dacă USL nu "ar fi tras frânele economiei de dragul populismului".
Traian Băsescu a punctat: "Românii au suportat un cost extraordinar al crizei, în 2010 şi 2011, ca urmare a reducerii salariilor, pentru ca România să nu ajungă cum a ajuns Grecia. Nu am vrut ca România să ajungă atât de dependentă de finanţarea internaţională, ca Grecia, Portugalia, Irlanda. Dacă oamenii ăştia nu ar fi tras frânele economiei de dragul populismului, cu certitudine România avea şansa să se relanseze. România are acum cel mai scăzut nivel de investiţii străine din anii '90. Manifestaţii ale comunităţii investitorilor străini le vedem deja şi i-aş ruga pe români să vadă că nu înseamnă să fim slugarnici dacă luăm în consideraţie punctele de vedere ale investitorilor străini, ci facem un parteneriat cu ei. Cea mai mare parte a locurilor de muncă sunt create de ei. Trebuie să existe un parteneriat între Guvern şi investitori, pentru că ei au avut în vedere o fiscalitate când au făcut investiţia. Când tu vii peste noapte, la sfârşit de an, şi introduci noi taxe, sigur că mulţi se gândesc dacă are rost să mai stea pentru că nu ştii ce va fi anul viitor. Indexarea pensiilor nu depinde de Ponta, e în lege şi trebuiau să o facă. Singurul cost suplimentar, şi e bine că l-au asumat, este creşterea salariilor pentru medici rezidenţi şi profesori debutanţi. Asta nu justifică batjocura cu şapte cenţi la motorină şi benzină, nici taxe pe stâlpi şi heleştee. Ei păcălesc electoratul că introduc taxe noi pentru profesori, dar vor să strângă bani, să-i pună la dispoziţia baronilor locali pentru campanie. Acesta este rostul. Discutăm de câteva mii de profesori stagiari şi câteva mii de medici rezidenţi. Banii au destinaţie să îndestuleze baronii locali, să-i dea la firmele lor şi acestea să aducă bani înapoi la partid pentru campanie. Acesta este motivul distrugerii încrederii în mediul de afaceri românesc.
• "Dacă se dezlipeşte de PNL, PSD nu are nicio şansă să dea preşedinte României"
Preşedintele a mai declarat că nu crede că USL se va rupe şi că PSD nu poate câştiga alegerile prezidenţiale, de anul viitor, fără PNL.
Domnia sa a precizat: "Eu cred că nu se rupe (n.r. USL), sincer. Nu ar avea nimic de câştigat, până la urmă sunt şi ei oameni politici. PSD, dacă se rupe de liberali, nu câştigă prezidenţialele, reţineţi ce vă spun. Nu poate scoate cu un plagiator ca Ponta mai mult decât are partidul. Teoretic, se poate orice, dar, după mine, PSD, dacă se dezlipeşte de PNL, nu are nicio şansă să dea preşedinte României. Liberalii, cum sunt, cum nu sunt, îl vor bate pe Ponta în turul doi. Ei se joacă acum de-a Crin, să vedem dacă o să fii candidatul nostru. În momentul în care stabilesc să aibă propriul candidat, pierd alegerile. După mine, Ponta nu are nicio şansă să iasă preşedinte. Înseamnă ruperea alianţei, în care PNL pleacă, şi nu cred că dreapta nu va avea capacitatea să ceară electoratului să voteze candidatul dreptei, indiferent cine intră în turul doi, Antonescu, Predoiu, Ungureanu, Boc. Decât un plagiator mincinos ca Ponta, orice soluţie e mai bună. Ponta guvernează minţind, minte de dimineaţa până seara. PSD, dacă se rupe de PNL, pierde preşedinţia. Singura şansă e sa aibă o negociere cu liberalii, să inverseze rolurile eventual".
1. domn Presedinte va rog sa vegheati :-)
(mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 11.11.2013, 22:14)
acum si eu cand vroiam sa ma lansez in afaceri si sa iau brandul CDS Valachei (Count Dracula Spirit) Valachei a venit domn prim si vrea sa impuna impozit pe stalp. Acum nu stiu cum o sa scot la liman deoarece ma gandeam sa fac cosul in interiorul unui turn de racire de la centrala termica care figureaza la categoria active imateriale, desi cineva poate sa se arda daca pune mana pe ea (bineinteles atunci cand functioneaza si nu bate vantul prin buzunarele cumparatorilor si se aduna toata frunzele inca verzi la portile celor care au stiut de unde bate vantul. La ambalaj m-am gandit de asemenea vorbind cu doamna care visul cu portul sa-mi dea licenta sa pot produce PET-uri si fiindca sunt mandru cetatean al tancului petrolier Costa Romania m-am gandit sa punem si sorgintea noastra, la fel ca Badea Cartan si s-o numim ca orasul acela care a dat unul din cei mai de seama comandanti de osti si au si o columna a faptelor lui de vitejie. Apoi as vorbi si cu tot poporul sa fie mandri de originile lor si sa nu le fie frica sa faca o concatenare intre orasul etern ROM si acei baieti neinfricati care se lupta cu hidra cea cu multe capete , sau contracte(daca se stia inainte de insolventa se putea face multa economie la sange, dar nu am fi avut piata pentru inventia echipei magice de la Cluj) ANI. O sa vorbesc cu un domn care spune ca am fi niste brute si o sa-i promit ca nu o sa-i mai facem probleme, poate reuseste si domnia sa un profit mai mic de 50% pe capitalul propriu investit, ca sa nu mai tremure de frica sa nu-i ia altii bunatate de casa de ajutor reciproc din mana. Va multumesc pentru cuvintele acestea ""Românii au suportat un cost extraordinar al crizei, în 2010 şi 2011, ca urmare a reducerii salariilor,"