TRAIAN BĂSESCU:  "Resping ideea că structurile de securitate s-au implicat în alegerile din 2009 de o anumită parte"

Mina Irina
Politică / 11 aprilie 2017

"Resping ideea că structurile de securitate s-au implicat în alegerile din 2009 de o anumită parte"

Fostul preşedinte al ţării noastre, Traian Băsescu, a afirmat ieri seară, la o emisiune de televiziune, că respinge ideea că în alegerile prezidenţiale din 2009 s-ar fi implicat structurile de securitate ale statului de o anumită parte pe motiv că şefilor acestora "le-a fost frică" şi "au stat neutre".

Băsescu a spus, potrivit Agerpres: "Resping categoric ideea că în 2009 s-au implicat în alegeri (prezidenţiale - n.r.) structurile de securitate ale statutul în favoarea unei părţi. Structurilor de securitate le-a fost frică, au stat neutre, mă refer la şefii lor".

Fostul şef al statului a susţinut că, la numărarea voturilor, nu s-au amestecat structurile de securitate nici la alegerile din 2014.

Băsescu a afirmat la B1 TV: "La ultimele alegeri prezidenţiale nu a fost influenţă decât prin marea găselniţă, care a fost şi reală, pentru că nicio găselniţă nu prinde dacă nu are fond real. Marea greşeală făcută de Victor Ponta, sfătuit de Dragnea şi pusă în aplicare de Corlăţean, de a nu mări numărul de secţii de votare din diaspora. Aici a fost motivul care a permis o explozie mediatică pe urmă. (...) A fost greşeala PSD şi au fost destui care să o valorifice, dar nu neapărat serviciile, că o valorifică orice om politic".

Traian Băsescu a spus că a câştigat alegerile din 2009 cu un scor mai mare, însă acestea au fost fraudate în defavoarea sa, pentru că el nu a avut decât un singur om în secţiile de votare, iar la renumărarea voturilor nule s-a constat că i se furaseră 3.000 de voturi, adică peste 2% din sufragii.

Fostul preşedinte a susţinut: "Spun clar punctul meu de vedere: alegerile au fost fraudate, cum a fost fraudat şi referendumul. (...) Reprezentanţii mei erau câte unul în secţiile de votare. Am câştigat alegerile cu un scor mai mare. Şi când s-a demonstrat? Fiind sigur că au furat suficient, PSD şi PC au făcut întâmpinare la Curtea Constituţională să fie anulat turul al doilea şi au cerut renumărarea voturilor. CCR a spus «de acord, dar număraţi voturile anulate şi vedem dacă acolo s-au făcut lucrurile în regulă sau nu». Şi au fost 138.476 de voturi anulate. BEC, la dispoziţia CCR a trebuit să renumere cele 138.476 de voturi nule, iar la renumărare s-a constatat că 3.000 de voturi îmi fuseseră furate mie, deci peste 2% din voturi".

Totodată, acesta a adăugat că nu ştie câţi dintre salariaţii SRI l-au votat în 2009, însă ştie că în unităţile militare a pierdut alegerile, inclusiv în Afganistan.

În context, fostul preşedinte a afirmat că nu a vorbit cu Laura Codruţa Kovesi în noaptea alegerilor din 2009.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stiu ce raspuns public va avea dl. Basescu atunci cind cei de la SRI care au ajutat pe el vor iesi public cu informatiile....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb