Transilvania Investments închide primul trimestru al anului cu un profit net de 16,69 milioane lei

R.S.
Piaţa de Capital / 17 mai

Transilvania Investments închide primul trimestru al anului cu un profit net de 16,69 milioane lei

Transilvania Investments înregistrează, la finalul primului trimestru al anului, un profit net de 16,69 milioane lei. Fondul de investiţii are ca obiectiv, pentru perioada 2024-2028, o creştere cu cel puţin 6% a valorii activului net unitar şi o reducere cu cel puţin 7% a discount-ului de tranzacţionare, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Conform rezultatelor la 31 martie a.c., Transilvania Investments deţine active în valoare totală de 1.941,9 milioane lei, în creştere cu 33,79% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Activul net a înregistrat, la rândul său, o creştere de 33,85%, fiind în valoare de 1.850,5 milioane lei (0,8599 lei/acţiune). Profitul brut realizat la sfârşitul primului trimestru al anului 2024, în sumă de 16,52 milioane lei, este cu 13,72% mai mare decât profitul prevăzut în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru trimestrul I 2024.

În acest an, acţionarii au aprobat o nouă Strategie a fondului de investiţii care va fi implementată pe orizontul investiţional aferent perioadei aprilie 2024 - aprilie 2028. Transilvania Investments şi-a asumat în faţa acţionarilor o creştere anuală cu cel puţin 6% a valorii activului net unitar şi o reducere anuală cu cel puţin 7% a discount-ului de tranzacţionare. De asemenea, printre obiectivele Strategiei se regăsesc remunerarea acţionarilor printr-un mix de instrumente (dividende şi reducerea discount-ului de tranzacţionare), creşterea ponderii dividendelor generate de portofoliul de participaţii majoritare, restructurarea portofoliului istoric, continuarea implementării celor mai bune practici de guvernanţă corporativă etc.

În perioada următoare, eforturile echipei se vor concentra pe implementarea proiectelor derulate la nivelul noilor linii de business definite prin Strategia fondului, respectiv continuarea proiectelor începute în domeniul turismului, exploatarea eficientă şi centralizată a activelor imobiliare, tranzacţionarea activă şi exploatarea potenţialului oferit de nişa investiţiilor de tip private equity, se menţionează în comunicat.

Transilvania Investments se pregăteşte pentru distribuţia dividendelor aferente anului 2023. Acţionarii au aprobat distribuirea unui dividend brut de 0,015 lei/acţiune, în sumă totală de 32,4 milioane lei, reprezentând un randament de 5,15%, prin raportare la preţul mediu de tranzacţionare al acţiunilor TRANSI din anul 2023.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vechea conducere dadea dividende mult mai consistente. Mare teapa este actuala conducere. Au de unde, dar nu vor sa dea prea mult. In schimb, cand isi aproba beneficii sunt foarte darnici. Fercala, hai inapoi sa faci dreptate actionarilor!!!

    E bine.Tot inainte!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb