TRANZACŢIE DE PESTE UN MILIARD DE EURO  Accor îşi vinde participaţia în Orbis către AccorInvest

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 decembrie 2019

Accor a anunţat semnarea unui acord obligatoriu cu AccorInvest referitor la vânzarea pachetului său de 85,6% din Orbis, la un preţ de 115 PLN pe acţiune, ceea ce corespunde valorii totale a tranzacţiei de 1,06 miliarde euro. Vânzarea va fi efectuată prin ofertă pentru toate acţiunile Orbis. AccorInvest a notificat Autoritatea Poloneză de Supraveghere Financiară (KNF) cu privire la cele de mai sus pe 17 decembrie 2019. Accor a planificat finalizarea tranzacţiei până la sfârşitul primului trimestru din 2020.

În legătură cu aceste informaţii şi anunţul planificat al ofertei, Consiliul de Administraţie al Orbis a decis să pună în aşteptare analizele suplimentare privind fezabilitatea programului de a răs-cumpăra acţiunile companiei (CR din 13 noiembrie 2019), până la rezultatele prezentei oferte.

AccorInvest este un investitor hotelier, proprietar şi operator al unui portofoliu imobiliar, prezent în 26 de ţări cu 857 de hoteluri administrate de Accor. Grupul investeşte în consolidarea portofoliului de proprietăţi prin renovări şi noi dezvoltări hoteliere în Europa. AccorInvest a devenit investitor hotelier, proprietar şi operator după transformarea strategică Accor, începută în 2013.

Orbis SA este cel mai mare grup de investiţii în active hoteliere în Polonia şi în Europa de Est. Acesta cuprinde 73 de hoteluri, dintre care 63 proprii şi 10 închiriate (în total peste 14.000 de camere), în 6 ţări ale regiunii: în Cehia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. Hotelurile funcţionează sub mărcile Accor: Sofitel, MGallery by Sofitel, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles şi ibis budget, în curând şi Adagio şi Tribe. Brandurile recunoscute garantează calitatea serviciilor de diferite standarde, de la hoteluri de lux, de 5 stele, până la hoteluri economy, de 1 stea. Orbis SA este lider pe piaţa imobiliară a hotelurilor din Estul Europei, investeşte în construcţia şi modernizarea hotelurilor. De asemenea, este activ în domeniul asset management. Din 1997, Orbis SA este listată la Bursa de Valori din Varşovia. Investitorul strategic al Orbis este Accor SA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb