Tranzacţii suspecte în mandatul fostului preşedinte SIF "Moldova"

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 august 2011

Un control intern desfăşurat la SIF2 "Moldova" a arătat că vânzarea unui spaţiu comercial din municipiul Bacău către domnul Alexandru Matei (fost preşedinte-director general şi actual administrator al SIF2) a avut loc în condiţiile în care nu au fost identificate oferte concurente la data respectivă, operaţiunea nefiind îndeplinită în limitele şi condiţiile stabilite de acţionari în aprilie 2004, potrivit unui comunicat al SIF2. Oficialii societăţii au anunţat că SIF "Moldova" a dispus măsurile necesare pentru identificarea unui posibil prejudiciu.

Controlul intern a mai constatat şi un conflict de interese în cazul vânzării unui spaţiu comercial deţinut de Gastrocom Iaşi (unde SIF2 este acţionar majoritar) către "LEES COM" SRL Iaşi (contract încheiat în 27.11.2004). Conflictul de interese, nedeclarat la data respectivă, s-a datorat faptului că domnul Alexandru Matei deţinea, direct sau indirect, prin persoane implicate, putere decizională în entităţile participante la tranzacţie, se mai arată în comu-nicatul SIF2.

Reprezentanţii societăţii de investiţii financiare au mai precizat că administratorii în exerciţiu şi cei care au făcut parte din mandatele anterioare ale Consiliului de Administraţie al SIF "Moldova" (Costel Ceocea, Claudiu Doroş, Dumitru Bontaş şi Iosefina Moroşan) îşi menţin poziţiile de desolidarizare exprimate în şedinţele de CA, odată cu luarea la cunoştinţă a informărilor auditului intern.

Acesta a avut loc ca urmare a solicitării unui acţionar exprimată în Adunarea Generală din aprilie 2010 şi a unor administratori exprimată în şedinţa de CA din 17 martie, anul trecut, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Gargara si joc de glesne cu chestiuni lipsite de importanta care urmaresc sa deturneze atentia de la "esecele" legate de alte probleme mai importante ale SIF si SIF-urilor.

    Da mai, mi-am luat spatii cat am putut, mi-am bagat nevasta in Consilii de Administratie (mai multe, nu doar ala de la Iasi), acum iau o chirie cat nu visati voi pe spatiul din centrul Bacaului pe care l-a inchiriat firma "Alb si Negru".

    Da bai, am luat cat am putut, cu 2 maini am luat. 

    1. Daca tot s-au implinit 7 ani si s-a facut dezgropaciunea, ar trebui sa cheme si popa sa faca o slujba...ca asa e crestineste.

      Adica vrei sa spui ca mai bine uitam ce a facut Matei, cum s-a imbogatzit el foaaarte usor incat sa traiasca el si familia lui bine-bine-bine inca 50 de ani de acum inainte si Matei sa traiasca fericit si "fara pata" de acum inainte.

      Ca doar asta e scenariul in Romania - smecherii dau cu shmanga si nu patzesc NIMIC pentru ca le merge! 

      A fost popa si la Bursa. L-a chemat IOnescu, dar nu stim de ce?

    Spune lumea ca acum se discuta in CA daca mai ramane sau nu Ionescu, eu cred ca nu, cine pariaza?

    1. Il sprijina FS, unde mai gaseste el unul asa cae sa nu faca nimic bun pentru BVB iar el sa-l manipuleze? Deci eu pariez pe Ionescu ca va ramane.

      da, dar andrei cu siguranta nu. si nici bota. vom vedea. eu asper sa aduca altii sau alta. alta cu siguranta SA

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb