Trei aleşi locali, în conflict de interese administrativ şi penal

Elena Deacu
Anticorupţie / 26 martie 2015

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă şi penală în cazul a trei aleşi locali, respectiv un primar, un viceprimar şi un consilier local.

Potrivit ANI, Moraru Costel, primar al Comunei Puieşti, Jud. Vaslui, în exercitarea funcţiei de primar, a emis şi semnat propria dispoziţie de numire în funcţia publică de conducere de Secretar al Comunei Puieşti. Mai mult decât atât, în calitate de primar, a semnat adresa transmisă la data de 11 ianuarie 2012 Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, solicitând avizarea pentru demararea procedurilor de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiei de secretar al comunei, premeditând, astfel, participarea sa la concurs.

Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Moraru Costel a infracţiunii de conflict de interese.

Menţionăm că, la data de 2 martie 2015, Agenţia Naţională de Integritate a constatat şi existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Moraru Costel, Primar al Comunei Puieşti.

Radeş Cristian, viceprimar al Comunei Homocea din Vrancea şi fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Homocea în mandatul 2008 - 2012, a participat, în perioada deţinerii calităţii de consilier local, la deliberarea şi adoptarea hotărârii Consiliului Local al Comunei Homocea, prin care s-a aprobat scutirea de la plata impozitului pe clădiri şi teren, a persoanelor care activează ca voluntari în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul Comunei Homocea, deşi acesta figura pe lista voluntarilor.

Rusu Filaret-Mircea, consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Vatra Dornei, Jud. Suceava, a luat parte la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Vatra Dornei, în urma căruia s-a decis încheierea contractului de închiriere a centralei termice şi a unui încărcător frontal în vederea furnizării agentului termic pentru locuitorii din Strada Schitului de la S.C. Regnafor S.A. (societate în cadrul căreia Rusu Filaret-Mircea a deţinut calitatea de administrator de la înfiinţare, până la data de 16 septembrie 2008, iar fiul acestuia deţine calitatea de administrator începând cu data de 01 septembrie 2008).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb