Trei companii mari din Bulgaria vor să se listeze la bursa din Bucureşti

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 mai 2012

Trei companii mari din Bulgaria vor să se listeze la bursa din Bucureşti

Trei companii mari din Bulgaria vor să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) deoarece bursele din cele două ţări ar urma să încheie un acord privind schimbul de date de pe piaţa bursieră, transmite Novinite. Acordul, care face parte din eforturile de a face cele două burse mai atractive pentru partenerii externi, urmează să fie semnat la sfârşitul lunii, a declarat Vassil Golemanski de la Bulgarian Stock Exchange.

Printre companiile bulgăreşti care deja au lansat oferte publice de acţiuni la bursa de la Varşovia se află Sopharma, InterCapital Property Development şi Eurohold. Alte trei companii bulgăreşti, Monbat, Enemona şi Kaolin iau în considerare dubla listare.

În mod repetat experţii au cerut guvernului de la Sofia să lanseze oferte publice iniţiale de calitate ridicată pentru a readuce la viaţă piaţa locală de capital, afectată de lichiditatea scăzută şi lipsa unor acţiuni importante.

Ideea creării unei platforme comune de tranzacţionare sau a altor mijloace de cooperare regională nu este nouă dar nu s-a materializat deoarece pieţele din regiune încă sunt subdezvoltate.

Bursele din Sofia, Belgrad şi Skopje fac zilnic schimb de date pentru cele mai lichide dintre titlurile lor. Anul trecut, Bulgarian Stock Exchange anunţase că negociază o cooperare similară cu bursele din România şi Croaţia, potrivit Agerpres.

Ministerul bulgar de Finanţe a cerut în luna martie Agenţiei pentru controlul privatizării să pregătească şi să organizeze privatizarea Bursei de Valori de la Sofia şi a Depozitarului Central. Procedura implică vânzarea către un investitor strategic a unui pachet de 50,042% din acţiunile Bulgarian Stock Exchange - Sofia AD şi a 43,7% din acţiunile Depozitarului Central. În plus, Bursa de Valori de la Sofia deţine la rândul său un pachet de 6,61% din acţiunile Depozitarului Central. În concluzie, cumpărătorul va prelua participaţii mai mari de 50% la ambele companii. Agenţia pentru controlul privatizării va începe prin selectarea unui consultant cu experienţă internaţională şi apoi va anunţa public o depunere de oferte.

Cerinţele pentru posibilii cumpărători sunt: o cifră medie de afaceri lunară de cel puţin două miliarde de euro pe piaţa spot a instrumentelor de capital pe care au operat între lunile ianuarie 2010 şi decembrie 2011, sau o medie lunară de cel puţin 20 de milioane de contracte derivative pe pieţele pe care operează.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb