Trend crescător la Bursă

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 ianuarie 2005

Jucătorii pe piaţa de capital devin din ce în ce mai interesaţi de sectorul obligaţiunilor, dovadă stînd în acest sens, creşterea frecvenţei transferurilor efectuate cu astfel de titluri. Pe parcursul şedinţei de ieri, a fost efectuată o tranzacţie cu 200 de obligaţiuni "Raiffeisen Bank" în valoare totală de 1,04 miliarde de lei. Preţul la care acestea au fost transferate a depăşit cu 3% valoarea nominală. Totodată, a fost efectuată o tranzacţie cu 30.000 de obligaţiuni "TBI Leasing", în valoare de 770 milioane de lei. Transferul a fost efectuat la un preţ egal cu 99,99% din principal.

" Banca Română pentru Dezvoltare"

Cursul acţiunilor BRD şi-a reluat ieri trendul ascendent, nivelul maxim atins pe parcursul şedinţei fiind de 56.000 de lei/titlu.

În ultimele minute de tranzacţionare, preţul titlurilor BRD a înregistrat o scădere pînă la un minim de 45.500 lei/acţiune. Ultima tranzacţie, însă, a fost efectuată la preţul de 45.800 lei/titlu. Numărul titlurilor ce au făcut obiectul ultimei tranzacţii a fost de 293.000, acesta fiind şi cel mai mare pachet transferat ieri. Lichiditatea acestor titluri a fost redusă. Au fost transferate 783.000 de acţiuni, în valoare totală de 35,53 miliarde de lei.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cu un volum de tranzacţionare de aproape 20 milioane de acţiuni, titlurile companiei petroliere "Rompetrol Rafinare" continuă să fie cele mai tranzacţionare de la Bursă. Cursul acestor acţiuni s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de ieri pe un trend ascendent, ultima tranzacţie fiind efectuată la preţul de 1.060 lei/titlu, preţ cu 3,9% mai mare decît cursul de închidere aferent şedinţei bursiere anterioare. Brokerii sînt de părere că evolutia înregistrată ieri de cotaţia titlurilor RRC a fost determinată de anunţarea de către conducerea societăţii a estimărilor privind rezultatele financiare la sfîrşitul anului 2004.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Preţul acţiunilor TLV a urmat ieri un uşor trend ascendent, ultima tranzacţie fiind efectuată la preţul de 10.800 lei/acţiune, cursul cu 200 de lei mai mare decît preţul de deschidere de ieri şi cu 2,9% peste cotaţia de închidere de miercuri. Lichiditatea înregistrată ieri de aceste acţiuni a fost ridicată. Au fost transferate peste 2,7 milioane de acţiuni, în valoare totală de 29 miliarde de lei.

Cel mai mare pachet transferat a numărat 277.000 de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată la jumătatea şedinţei bursiere, la preţul de 10.700 lei/titlu.

SIF "Oltenia"

După scăderile semnificative de miercuri, cotaţiile acţiunilor SIF au înregistrat ieri creşteri uşoare, pe fondul unor lichidităţi ridicate.

Brokerii consideră că evoluţia înregistrată ieri de cursurile titlurilor SIF reprezintă o stabilizare a acestora după creşterile accentuate de la începutul anului şi după scăderile semnificative de miercuri. Titlurile SIF5 au fost transferate ieri în număr de peste 3,6 milioane, valoarea totală a transferurilor ridicîndu-se la 37 miliarde de lei. Cursul de închidere de ieri, de 10.300 lei/acţiune, a fost cu 3% mai mare decît preţul de închidere de miercuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb