Tribunalul Vâlcea a decis, ieri, să confirme modificarea planului de reorganizare a "Oltchim", certificând, astfel, noua metodă de vânzare, prin nouă pachete de active. Astfel, Tribunalul a respins cererea de intervenţie a lui Constantin Rotaru, care dorea respingerea planului de reorganizare şi schimbarea administratorilor judiciari.
În aceste condiţii, termenul limită de depunere a ofertelor angajante în vederea achiziţionării pachetelor de active ale companiei a rămas data de 6 iulie 2017, potrivit avocatului Gheorghe Piperea, partener în cadrul Rominsolv, administrator judiciar al combinatului.
Autorităţile au anunţat, vara trecută, noua metodă de vânzare a "Oltchim" - prin împărţirea în nouă pachete de active.
Conform planului de reorganizare modificat al companiei, aprobat în şedinţa Adunării Creditorilor din 6 martie, activele "Oltchim" vor fi oferite spre vânzare grupate în nouă pachete: Uzinele clor - alkali, Uzina oxo-alcooli, Uzinele propilen-oxid şi polioli, servicii site, vagoane cale ferată, Procesare PVC, Uzina petrochimică, VCM/PVC Râmnicu Vâlcea, Uzina petrochimică - Bradu-Piteşti, Uzina Anhidrida Ftalică - Râmnicu Vâlcea.
Valoarea totală de piaţă a celor nouă pachete de active este de 293,728 milioane euro, iar preţul de pornire a vânzării va fi de 307 milioane euro.
Statul, care deţine 54,8% din acţiunile companiei, a mai încercat privatizarea "Oltchim", dar fără succes.
Peste zece investitori care au depus oferte neangajante pentru cele nouă pachete ale Oltchim scoase la vânzare ar putea depune oferte definitive pentru cumpărarea activelor, a declarat recent, administratorul special al combinatului, Bogdan Stănescu, care se aşteaptă ca privatizarea companiei să fie un succes, conform News.ro.
Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.06.2017, 16:45)
Dreptul la proprietate e incalcat de justitie!
Ea dispune vanzarea unor proprietati impotriva dorintei proprietarilor!
Adica statul, actionar principal, isi vinde proprietatile ?
In interesul cui?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Olt în data de 01.07.2017, 16:02)
Offff.... chiar nu ati inteles ca proprietarii au dus compania in pragul falimentului? Actionarul majoritar si cei minoritari nu mai au nici un cuvant. O sa mai aiba drept la praful de pe toba!