Troica UE-BCE-FMI: Planul de reforme al Portugaliei este în derulare

Elena Voinea
Internaţional / 22 ianuarie 2012

Troica UE-BCE-FMI: Planul de reforme al Portugaliei este în derulare

Programul de reforme la care s-a angajat Portugalia, în schimbul primirii unui ajutor financiar internaţional, este "în derulare", au anunţat sâmbătă, de la Lisabona, reprezentanţii trocii Uniunea Europeană-Banca Centrală Europeană-Fondul Monetar Internaţional (UE-BCE-FMI), care au apreciat şi acordul încheiat între guvernul portughez şi partenerii sociali, potrivit Agerpres.

"Reformele prevăzute sunt în derulare", a declarat într-o conferinţă de presă Jürgen Kroeger, şeful misiunii Comisiei Europene privind supravegherea aplicării planului de ajutor acordat Portugaliei, în luna mai a anului trecut.

În schimbul a aproape 78 de miliarde de euro de la UE şi FMI, Portugalia trebuie să aplice un vast program de reduceri şi reforme bugetare.

Guvernul premierului Pedro Passos Coelho a semnat, săptămâna trecută, cu reprezentanţii patronatului şi ai celei de-a doua confederaţii sindicale din Portugalia un acord pentru "creştere, competitivitate şi muncă", care prevede printre altele, flexibilizarea pieţei muncii şi reducerea numărului de zile libere şi al celor de concediu.

"Suntem cu atât mai mulţumiţi cu cât acest acord, care aplică recomandările planului de ajutor, a fost încheiat cu susţinerea sindicatelor", a precizat oficialul european, adăugând că acordul are şi rolul de a "îmbunătăţi direct competitivitatea externă" a Portugaliei.

"Suntem pe calea cea bună pentru a transforma acest program într-un succes", a susţinut şi reprezentantul BCE Rasmus Rüffer, subliniind că "reformele structurale trebuie să îndeplinească un rol important pentru întărirea potenţialului de creştere" al economiei portugheze.

Hossein Samiei, reprezentant al FMI, a ţinut de asemenea să "felicite autorităţile portugheze pentru bunul start al programului de reforme".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb