Trump doar "atinge tangenţial" problema în plină criză covid-19, acuză Biden

J.P.
Internaţional / 24 august 2020

Trump doar "atinge tangenţial" problema în plină criză covid-19, acuză Biden

Candidatul democrat în alegerile prezidenţiale americane Joe Biden l-a acuzat pe rivalul său, preşedintele republican Donald Trump, de faptul că doar "atinge tangenţial" problema, în plină criză covid-19, înaintea Convenţiei republicane, relatează AFP, conform news.ro.

"Eu nu-i reporşez actuala criză... Îi reproşez că atinge tangenţial şi nu se ocupă de soluţii", a acuzat Joe Biden într-un interviu acordat postului ABC împreună cu partenera sa de cursă Kamala Harris.

Donald Trump - rămas în urmă în sondaje - este foarte criticat din cazuza modului în care gestionează criza. El a făcut totul pentru a ridica cât mai rapid măsurile de carantină, a fost mult timp refractar faţă de purtarea măştii de protecţie şi nu a ezitat să citeze experţi controversaşi şi tratamente controversate.

Candidatul democrat i-a criticat totodată pe aceia dintre compatrioţii săi care îşi invocă "libertatea" ca argument pentru a refuza să poarte masca de protecţie, în pofida probelor ştiinţifice ale eficienţei acestei strategii în masă în spargerea transmiterii noului coronavirus.

El a răspuns, de asemenea, atacurilor asupra acuităţii sale mentale ale adversarului său, în vârstă de 74 de ani, a cărui sănătate a provocat, de asemenea, îngrijorări.

"Uitaţi-vă la mine, domnule preşedinte. Uitaţi-vă la noi amândoi cu toţii şi spuneţi-mi în ce formă suntem", i-a răspuns Joe Biden, în vârstă de 77 de ani.

Kamala Harris, un fost procuror general, fiica unui jaimaican şi a unei indiene, a subliniat angajamentul lui Joe Biden în favoarea egalităţii între rase în Statele Unite.

"Joe ştia cu adevărat ce înseamnă «Black lives matter»", a declarat ea, evocând mişcarea antirasistă apărută în urma morţii lui George Floyd, asfixiat în timp ce era arestat la 25 mai la Minneapolis.

În schimb, Donald Trump "nu a pronunţat niciodată aceste cuvinte şi nu le va pronunţa niciodată", a dat ea asigurări.

Atent să arate că este proactiv în ciza covid-19, Trump a lansat contraatacul încă de duminică şi a anunţat, într-o conferinţă de presă, autorizarea unui tratament cu plasmă împotriva noului coronavirus - a cărui eficienţă nu a fost demosntrată în mod oficial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb