Trump îl îndeamnă pe Putin să dezvăluie informaţii despre fiul lui Joe Biden

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 martie 2022

Sursa foto: Facebook / Donald Trump

Sursa foto: Facebook / Donald Trump

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski: "Nu vedem vreun motiv să credem cuvintele rostite de diverşii reprezentanţi ai unui stat care continuă să lupte cu intenţia să ne distrugă"

Fostul preşedinte american Donald Trump l-a îndemnat pe şeful statului rus, Vladimir Putin, în plin război în Ucraina, să dezvăluie informaţii potenţial compromiţătoare de care ar dispune cu privire la fiul actualului preşedinte american Joe Biden, Hunter, informează AFP.

Fostul preşedinte republican revine astfel asupra unor acuzaţii pe care le-a repetat de nenumărate ori, în special în timpul campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale din 2020, şi care au fost dezminţite de cel vizat.

Hunter Biden este una dintre ţintele favorite ale lui Donald Trump. Tabăra lui Trump a criticat cu regularitate faptul că Hunter Biden a avut interese economice în Ucraina şi în China pe vremea când tatăl său era vicepreşedintele lui Barack Obama (2009-2017).

Într-un interviu difuzat marţi de emisiunea "Just the News" de la postul "Real America's Voice", Trump a dat asigurări că soţia unui primar al Moscovei a donat 3,5 milioane de dolari lui Hunter Biden şi "familiei" lui.

"Sunt mulţi bani. Ea i-a dat 3,5 milioane de dolari şi eu cred că Putin ar avea răspunsul la asta. Cred că el ar trebui să-l facă public", a spus Trump, conform Agerpre, adăugând: "Cred că noi ar trebui să cunoaştem acest răspuns".

În timpul unei dezbateri care a avut loc înaintea alegerilor prezidenţiale din 2020, Donald Trump l-a întrebat pe Joe Biden "de ce, din curiozitate, soţia primarului Moscovei i-a dat 3,5 milioane de dolari fiului dvs.".

"Nu este adevărat", a răspuns atunci democratul Biden.

În trecut, Donald Trump l-a acuzat pe Joe Biden că a obţinut destituirea unui procuror ucrainean pentru a proteja de începerea unui proces pentru corupţie compania de gaz Burisma, deoarece fiul său se afla în consiliul administrativ al acestui grup.

Pentru "dosarul ucrainean" Donald Trump a fost supus unei proceduri de destituire (impeachment), după ce a fost acuzat de opoziţia democrată că a abuzat de funcţiile sale prezidenţiale pentru a face presiuni asupra Ucrainei pentru ca această ţară să-l ancheteze pe rivalul său politic şi activităţile comerciale ale fiului lui.

În final, Donald Trump a fost achitat de Senat, aminteşte AFP.

Cancelarul german Olaf Scholz: "Viziunea imperialistă a Rusiei este extrem de ameninţătoare"

Cancelarul german Olaf Scholz a acuzat Rusia că a atacat Ucraina "dintr-o viziune foarte imperialistă" asupra lumii şi a insistat că trebuie subliniat foarte clar că scopul Rusiei a fost de a captura teritorii prin intermediul războiului, transmite dpa.

"Nu putem şi nu vom accepta acest lucru", le-a declarat Scholz participanţilor la o reuniune găzduită la Dusseldorf de grupul parlamentar al landului Renania de Nord-Westfalia, menţionând: "Aceasta este într-adevăr o situaţie serioasă şi foarte, foarte, foarte ameninţătoare". În opinia lui Scholz, lumea liberă, care a făcut front comun, are dreptate să impună rapid sancţiuni eficiente împotriva Rusiei.

Scholz a apreciat că preşedintele rus Vladimir Putin nu a anticipat că ucrainenii vor să aibă propria lor naţiune şi că şeful de la Kremlin şi armata sa se vor confrunta cu rezistenţa ucraineană. "Inclusiv ucrainenii rusofoni se opun acestei invazii", a subliniat Scholz, conform Agerpres.

Cancelarul german a amintit că a vorbit de multe ori cu Putin şi că ştie că acesta este un politician care se concentrează pe geopolitică. Scholz a calificat drept greşită această abordare, avertizând că accentul pe frontierele istorice ar duce la război în Europa.

Joe Biden: "Occidentul aşteaptă să vadă dacă Rusia se ţine de cuvânt în privinţa reducerii activităţii sale militare în Ucraina"

Preşedintele american Joe Biden a declarat marţi că Occidentul aşteaptă să vadă dacă Rusia "se ţine de cuvânt" în privinţa reducerii activităţii sale militare în direcţia Kiev şi Cernigov, în Ucraina, potrivit AFP.

"Vom vedea dacă se va ţine de cuvânt", le-a spus preşedintele american jurnaliştilor, la scurt timp după ce a avut o discuţie la telefon cu premierul britanic Boris Johnson, preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi.

"Pare să existe un consens asupra faptului că trebuie să vedem ce au de oferit", a afirmat liderul de la Casa Albă, conform Agerpres.

Într-un comunicat transmis anterior, Casa Albă a precizat că Joe Biden şi cei patru lideri au convenit să continue să sancţioneze Rusia pentru invazia sa din Ucraina.

Tot marţi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, conform AFP, că semnalele ce vin din discuţiile ruso-ucrainene de marţi, derulate în Turcia, sunt "positive", dar Ucraina "nu intenţionează să-şi relaxeze eforturile militare.

"Putem spune că semnalele pe care le auzim în cadrul negocierilor sunt pozitive, dar nu ne fac să uităm exploziile sau obuzele ruse", a spus Zelenski într-un mesaj video postat pe Telegram, menţionând: "Nu vedem, însă, vreun motiv să credem cuvintele rostite de diverşii reprezentanţi ai unui stat (Rusia) care continuă să lupte cu intenţia să ne distrugă. Situaţia nu a devenit mai uşoară, amploarea provocărilor nu s-a diminuat, armata rusă are încă un potenţial important pentru a continua atacurile împotriva statului nostru".

În acest context, "nu este de aşteptat ca negocierile (între Kiev şi Moscova) să conducă la ridicarea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse. Această problemă poate fi luată în considerare doar odată ce războiul s-a terminat şi ne-am recuperat ceea ce este al nostru", a avertizat preşedintele ucrainean.

Forţele armate ruse au utilizat bombe cu dispersie de cel puţin 24 de ori, interzise de legislaţia internaţională, împotriva unor zona populate în Ucraina, în cele cinci săptămâni care s-au scurs de la începutul războiului, a denunţat ieri Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, potrivit EFE.

De asemenea, au fost comise atacuri fără discernământ împotriva spitalelor, şcolilor şi altor infrastructuri, ceea ce este "interzis prin dreptul naţional umanitar şi ar putea constitui crime de război", a afirmat Bachelet într-un discurs susţinut în faţa Consiliului pentru drepturile omului al Naţiunilor Unite, potrivit Agerpres.

------------------------

Un birou al Misiunii Uniunii Europene de consiliere în Ucraina (EUAM) a fost bombardat de către forţele ruse, a anunţat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, conform dpa.

Biroul şi echipamentele din Mariupol au suferit pagube majore, dar niciun membru sau contractor al Misiunii nu a fost rănit, a afirmat Josep Borrell, condamnând aceste atacuri. Domnia sa a mai spus: "Cerem Rusiei să pună capăt imediat ofensivei sale militare şi să-şi retragă necondiţionat toate forţele şi echipamentul militar de pe întregul teritoriu al Ucrainei, aşa cum au solicitat rezoluţiile Adunării Generale a ONU şi a dispus Curtea Internaţională de Justiţie".

------------------------

Războiul şi invadarea Ucrainei au făcut din preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, persoana cu cea mai proastă reputaţie din istoria internetului, care este "inundat" cu mii de ştiri şi mesaje de dispreţ la adresa şefului de la Kremlin, potrivit unor informaţii date publicităţii ieri de Observatorul Spaniol de Internet, citat de EFE.

Din 24 februarie, când Putin a decis să invadeze Ucraina, s-au acumulat peste 12 milioane de ştiri negative, mii de tweet-uri şi înregistrări video critice care s-au "viralizat" pe mai multe reţele sociale, etichete sau hashtag-uri şi numeroase campanii de marketing pentru vânzarea de tricouri sau obiecte prin care este exprimată respingerea faţă de invazia rusă şi faţă de Putin, potrivit Observatorului Spaniol de Internet, entitate privată creată în urmă cu 20 de ani şi care este specializată în analizarea tendinţelor şi fenomenelor care au legătură cu reţeaua de internet.

Conform Agerpres, datele difuzate ieri de Observator au mai relevat că în ultimele săptămâni reţeaua de internet s-a făcut ecoul şi a devenit reflexia respingerii pe care o generează acest război. Totodată, datele au arătat că acest conflict a permis ca pe internet să-şi facă apariţia un nou tip de hateri, troli, justiţiari, mercenari ai războiului şi sabotori cibernetici.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. un razboi adevarat presupune si lovituri mortale , asta ar fi una dintre ele . daca putin nu o face inseamna ca razboiul este la harneala , cu alte scopuri .

    1. Presa din America deja recunoaste ca laptop lui Hunter este chiar al lui. Desi inainte de alegeri a existat o campanie uriasa de dezinformare care sa spuna ca laptopul era plantat de rusi.

    Daca nu ne alegem conducatorii, incepand de la local pana la presedinte, cugetat, o sa ajungem asamanator Ucrainei. O sa primim dragostea Eu, in forma de arme second hand, probabil functionale, si o sa luptam razboaie de evitat, fara sa avem adevarul de partea noastra.

    1. degeaba cugezi cum spui tu , daca securitatea aservita altor puteri permite sa alegem dintre doua muhaiele , dintre cancer si ciroza .

    Vin vremuri grele si tulburi... La alegerile urmatoare trebuie sa alegem cu mintea si inima oameni patrioti cu dragoste de tara...

    1. Așa de des aud prostia asta " patrioți și cu dragoste de țară " Îmi poți da 2 exemple te rog? Vreau să văd câte parale faci!

      Află că cel puțin 90% din români sunt" patrioți și cu dragoste de țară " dar nepregătiți pentru funcțiile deținute, ușor de păcălit etc. 

      In 2009 lumea l-a ales pe Basescu ? nu l-a ales , dar a iesit , asa ca du-te si te culca cu frazele tale de om cu capul in nori

      L-a ales și bine că a fost ales!

      Eu nu mă dezic de Băsescu! Pe cei care mă critică îi voi privi cu înțelegere dar nu vor reuși să-mi schimbe părerea! 

      Este si normal,pai,daca te numesti Udrea.....

      De Udrea mă dezic!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb