TUDOREL TOADER: "Proiectul de lege privind modificarea Legilor justiţiei va fi prezentat public pe data de 23 august"

A.C.
Politică / 2 august 2017

Tudorel Toader (Sursa foto: Wikipedia)

Tudorel Toader (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 11:49 Toader: "Voi avea o întâlnire cu reprezentanţii penitenciarelor, avem măsuri concrete, inclusiv brăţara electronică de supraveghere"

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat astăzi, în contextul protestelor anunţate de angajaţii penitenciarelor, că va avea o întâlnire cu aceştia săptămâna viitoare, că are soluţii concrete pentru îmbunătăţirea condiţiilor angajaţilor din penitenciare şi că o variantă pe care o are în vedere este inclusiv achiziţionarea de brăţări electronice de supraveghere.

Ministrul Justiţiei a precizat: "De când sunt ministru am avut mai multe întâlniri cu conducerea penitenciarelor. Pentru marţi le-am trimis o invitaţie la dialog, la dezbateri, pentru că avem în vedere un pachet mai mare de măsuri care trebuiesc luate. Prioritare sunt modificările legilor justiţiei, am finalizat proiectul de lege privind legile justiţiei. Avem în vedere două categorii de măsuri. Măsuri privind situaţia concretă din penitenciare, avem măsuri pentru modernizarea penitenciarelor existente, pentru extinderea sau construcţia unor pavilioane noi în cadrul penitenciarelor existente. Avem în vedere preluarea unor foste unităţi militare care nu mai sunt folosite....Mai există măsura supravegherii electronice, aşa numita brăţară electronică şi avem în vedere alte măsuri la nivel normativ. Voi discuta cu dânşii, vom avea în vedere măsurile concrete de îmbunătăţire a condiţiilor din penitenciar".

(A.C.)

--------

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, referitor la hotărârea pilot a CEDO cu privire la condiţiile din penitenciare, că proiectul de lege privind modificarea Legilor justiţiei va fi prezentat public pe data de 23 august, fiind propuse modificări de fond, şi nu de formă.

El a mai spus că intenţionează să facă posibile modificări la proiectul de lege privind graţierea unor pedepse.

Toader a scris pe Facebook: "I - CEDO - Hotărârea pilot referitoare la condiţiile din penitenciare. Foaia de parcurs, va fi discutată cu liderii sindicatelor din ANP, la sediul Ministerului Justiţiei, pe data de 8 august 2017, începând cu orele 10.00. Avem în vedere următoarele: stadiul construcţiei a două noi penitenciare, modernizarea / extinderea penitenciarelor existente, posibilitatea transformării unor foste unităţi militare, în unităţi penitenciare. Pe plan legislativ, avem în vedere următoarele: finalizarea şi adoptarea Statutului funcţionarilor din penitenciare, punerea în aplicare a Legii referitoare la recursul compensatoriu, posibile modificări ale proiectului de lege referitor la graţierea unor pedepse, posibilitatea consacrării legislative a măsurii supravegherii electronice. II - Legile justiţiei. Proiectul de lege privind modificarea Legilor justiţiei, va fi prezentat public, pe data de 23 august 2017, la sediul Ministerului Justiţiei, începând cu orele 11.00 ! Sunt propuse modificări de fond şi nu de formă !".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb