Tudorel Toader, revenit în avocatură, îl ia ca asociat pe fiul său

A.P.
Anticorupţie / 29 iulie 2020

Tudorel Toader

Tudorel Toader

Controversatul fost ministru al Justiţiei a redevenit avocat, după propriul lui anunţ, afişat pe facebook cu puţin timp în urmă, anunţă Radio Europa Liberă.

Cu doar doi ani în urmă, după ce s-a modificat o lege special pentru el, Tudorel Toader a devenit notar de Iaşi, în baza unei noi prevederi, introdusă de PSD, care le permitea foştilor judecători de la Curtea Constituţională să intre în breasla notarilor. Fără concurs.

După un an, în 2019, Toader şi-a deschis cabinet de notar la Iaşi, oraşul unde locuieşte, luându-l ca asociat pe fiul său, Alexandru. Acesta din urmă, nu reuşise ca notar să pătrundă într-un cabinet din Iaşi şi făcea naveta într-o comună a judeţului, la Răchiteni. Mai exact, dăduse examen să ajungă notar de Iaşi, cât tatăl lui era ministru, însă a picat la concurs.

Potrivit unor surse notariale, reîntoarcerea lui Tudorel Toader în avocatură îi lasă astfel fiului său, Alexandru, calea deschisă de a rămâne notar de oraş, cu cabinet propriu şi cu testul picat.

Trebuie menţionat că, pentru a deveni notar trebuie trecut un examen dificil, iar posturile sunt extrem de puţine pentru zonele urbane. Fiul lui Toder obţinuse o notă mai mică şi aşa ajunsese la un notariat de comună, scrie Radio Europa Liberă.

Artificiul pe care Toader l-a făcut acum nu este singurul care îl favorizează pe fiul lui. Fiul fostului ministru al Justiţiei Tudorel Toader, Alexandru Ionuţ Toader, a fost beneficiarul şi al unei ordonanţe de urgenţă a PSD, mai exact a guvernului din care făcea parte Toader tatăl, care i-a permis să devină angajat pe perioadă nedeterminată pe postul de asistent universitar la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, dezvăluie Ziarul de Iaşi. Toader este rectorul de mulţi ani al Universităţii din Iaşi şi a fost şi decan al Facultăţii de Drept, unde fiul lui a ajuns asistent universitar.

Cariera lui Tudorel Toader a început pe vremea comunismului, când a fost procuror şi membru în conducerea unor organizaţii UTC şi PCR. A fost procuror în Vrancea în ultimii ani ai ceauşismului, iar după 90 s-a mutat la Iaşi. A intrat în avocatură, a ajuns decan şi rector al Universităţii Cuza din Iaşi. A fost propus de PNL-ul condus de Călin Popescu Tăriceanu ca judecător CCR şi, mai apoi, tot la propunerfea lui Tăriceanu, de astă dată ca preşedinte ALDE, a devenit ministru al Justiţiei sub toţi premierii PSD de după 2016.

Acum, Toader s-a suspendat din calitatea de notar şi a revenit la avocatură, de unde se suspendase pe perioada cât a fost ministru.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce munca pe voi sa îl discreditați, doare că sunteți proști și slugi, la un loc toată redacția nu are minte a suta parte din omul ăsta. Așa că lingeți de pe jos că altceva nu produceti decât hârtie igienică online.

    am vazut poza am crezut ca e impaiat si pus intr-un sicriu pe verticala... "Mare om, mare caracter..."

    1. Dar era avocatul infractorilor și atunci când era ministru al justiției.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb