Turcia loveşte pentru a doua zi la rând ţinte ale militanţilor kurzi

A.D.
Internaţional / 24 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Turcia a lovit pentru a doua zi la rând, ţinte legate de militanţi kurzi în Siria şi Irak, în urma unui atac, care a avut loc ieri, asupra sediului unei companii-cheie din domeniul apărării, în care au fost ucise cel puţin cinci persoane, informează news.ro.

Organizaţia Naţională de Informaţii a vizat numeroase "locaţii strategice" folosite de Partidul Muncitorilor din Kurdistan, PKK, sau de miliţiile kurde siriene, afiliate militanţilor, a relatat agenţia oficială turcă, Anadolu. Ţintele au inclus instalaţii militare, de informaţii, energetice şi de infrastructură, precum şi depozite de muniţie, a precizat agenţia.

Securitatea turcă a declarat că în loviturile de azi au fost folosite drone înarmate.

În cursul zilei de ieri, forţele aeriene ale Turciei au efectuat atacuri împotriva unor ţinte similare în nordul Siriei şi în nordul Irakului, la câteva ore după ce oficialii guvernamentali acuzaseră PKK pentru atacul mortal de la sediul companiei aerospaţiale şi de apărare TUSAS.

Ministrul apărării Yasar Guler a declarat azi, că 47 de presupuse ţinte ale PKK au fost distruse în loviturile aeriene din ziua de ieri, mai exact 29 în Irak şi 18 în Siria.

"Nobila noastră naţiune ar trebui să fie asigurată că vom continua cu o determinare tot mai mare lupta noastră pentru a elimina forţele malefice care ameninţă securitatea şi pacea ţării şi poporului nostru, până când ultimul terorist va dispărea din această geografie", a declarat Guler.

În cursul zilei de ieri, atacatorii, un bărbat şi o femeie, au ajuns la sediul TUSAS de la periferia Ankarei cu un taxi pe care l-au capturat după ce l-au ucis pe şoferul acestuia. Înarmaţi cu puşti de asalt, aceştia au detonat explozibilii şi au deschis focul, ucigând patru persoane din TUSAS, inclusiv un membru al personalului de securitate şi un inginer mecanic. Echipele de securitate au fost trimise imediat ce atacul a început, în jurul orei locale 15:30, conform declaraţiilor ministrului de interne. Cei doi atacatori au fost, de asemenea, eliminaţi, iar mai mult de 20 de persoane au fost rănite în atac, potrivit news.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb