Turism Covasna a realizat un profit de 2,63 milioane lei anul trecut, faţă de o pierdere în 2021

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Turism / 6 martie 2023

Sursa foto: Facebook / Turism Covasna

Sursa foto: Facebook / Turism Covasna

Afaceri de 21,9 milioane lei, cu 57% peste cele din anul anterior

Turism Covasna, companie controlată de Transilvania Investments, a raportat pentru anul trecut un profit net preliminar de 2,63 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,41 milioane de lei în 2021, conform raportului societăţii publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cifra de afaceri s-a ridicat la 21,89 milioane de lei, cu 57% peste cea din anul anterior, când societatea cu profil turistic a avut afaceri de 13,93 milioane de lei, în timp ce cheltuielile totale s-au ridicat la 20,49 milioane de lei, cu 35% peste cele din 2021. Conform raportului companiei, evoluţia apare chiar în condiţiile în care, prima parte a anului a fost influenţată negativ de menţinerea stării de alertă generată de pandemia Covid-19 şi de conflictul armat din Ucraina. "Astfel, prin măsurile luate de conducerea societăţii, în anul 2022 s-a înregistrat un profit brut în valoare de 2,71 milioane de lei", se arată în document.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Turism Covasna a raportat un profit net de 1,5 milioane de lei, faţă de o pierdere în perioada ianuarie-septembrie 2021, dar cheltuielile din exploatare au fost în urcare cu 23,9%, la 13,4 milioane de lei. "Creşterile accelerate ale preţurilor gazelor naturale, ale energiei electrice şi combustibililor ca urmare a liberalizării pieţei au condus la majorări de tarife la utilităţi, astfel: + 71% la energia electrică; + 27% la gazele naturale. Modificările de preţ ale utilităţilor au generat majorări semnificative ale preţurilor la toată gama de produse utilizate în sectorul de turism cât şi la prestările de servicii, între 10% şi 50%", se arata în raport, adăugându-se: "Accentuarea crizei forţei de muncă a condus la lipsa acută de personal calificat dar şi necalificat, fapt care a generat majorarea cheltuielilor de personal în vederea menţinerii personalului existent".

Complexul balnear Turism Covasna este alcătuit din hotelurile Căprioara SPA & Wellness Resort, Complexul Balnear Covasna şi Cerbul şi Camping Valea Zânelor. Transilvania Investments deţine 93% din compania de turism balnear.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb